thoralf

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2014

UTFRÅGNING JIMMIE ÅKESSON

Av Thoralf Alfsson - 26 augusti 2014 20:56

Jimmie Åkesson är briljant. Svaret på om att han inte uppfattade det som vanligt ”att vanligt folk brukar avstå en del av sin lön” dödade ämnet fullständigt. Jag tror Knutsson och Hedenmo kom av sig.


I jämförelse med utfrågningen av Gustav Fridolin så klarar sig Jimmie Åkesson alldeles fantastiskt bra.


Det är bara att håva in nys röster!


Jag tror alla andra partiledare är rädda för att möta Jimmie Åkesson i en debatt och de blev säkert ännu mer osäkra och rädda efter dagens utfrågning. Det är därför Stefan Löfven inte vågat anta utmaningen!


Det var en kort kommentar!


Har själv haft en debatt på Larmtorget i Kalmar ikväll med Ulf Wickbom som moderator. Han släppte in mig i debatten på ett bra och rättvist sätt. Finns ännu inte på webben.

 
 
Ingen bild

Gute

26 augusti 2014 21:11

Han är helt enastående den mannen, det finns ingen som kan debattera så fulländat som Åkesson.

Ja jag är väldigt partisk i min bedömning, men det har jag inga problem med!

 
Ingen bild

Annelie

26 augusti 2014 21:17

Jimmy var lysande.

 
Ingen bild

Hacke

26 augusti 2014 21:19

Förutom några skälvande minuter i början så ägde Åkesson denna tillställning från början till slut.
Dessutom var sd-publiken föredömlig genom att inte applådera sönder tillställningen och stjäla viktig tid i mediefokus för vår allas eminente partiledare som mer och mer antar formen av en blivande statsminister.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

26 augusti 2014 21:26

Bra jobbat av Åkesson. Det verkade inte heller som om dom vågade vara lika på som dom tex var mot Fridolin.

 
Ingen bild

GBJ

26 augusti 2014 21:27

Visst var Jimmy Åkesson lysande! Men jag undrar angående inledningen, är det verkligen rimligt att regeringskansliet hjälper journalister med olika uträkningar? Dessutom är man ju politiska motståndare till SD. Kan man förvänta sig objektiva uträkningar då?

 
Ingen bild

Blåsippan

26 augusti 2014 21:31

Personligen har jag inga problem med Jimpas lön. Tror faan att Sveriges modigaste och mest rakryggade person skall ha lön där efter. Till skillnad från de andra syltryggarna till partiledare.

 
Ingen bild

MVH Andreas

26 augusti 2014 21:33

Åkesson var bra,synd att han fick ödsla massa tid på att diskutera sin lön och mindre bra uttalanden från vissa Sverigedemokrater, istället för sakpolitik, tex om försvars och kriminalpolitik.

 
Ingen bild

Mackan

26 augusti 2014 21:53

SD borde oftare lyfta fram att det är helt frivilligt för privatpersoner att själva ge hur mycket bidrag och gåvor som helst till diverse hjälporganisationer. På så vis kan alla miljöpartister och vänsterliberaler ge betydligt mer än idag. Sälj miljonlägenheten på Södermalm, flytta till en stuga i skogen utanför Sveg och skänk överskottet till UNHCR.

 
Ingen bild

Stefan A

26 augusti 2014 21:56

Hedenmo försökte köra med känsloargumentet, med det ske.. sig, skulle vilja ställa en moralisk fråga till henne, om HON var i flyktingläger, skulle hon då sticka till ett annat land t.ex Sverige, om hon visste att kostnaden för henne i det nya landet skulle kunna göra livet lättare för 1000 i flyktinglägret?

 
Ingen bild

Tommy

26 augusti 2014 22:01

Tyvärr var Åkesson bra som vanligt. Han är verkligen partiet. Däremot kunde han tagit mer spelrum när han väl fick chansen. Det kändes som han var fast i försvarsställningen, exempelvis kring vykortsbilden som han rimligtvis borde kunna ha tänkt ut något vassare kring.

 
Ingen bild

Lärare

26 augusti 2014 22:10

Jimmie Åkesson var helt lysande i kväll!
Vilken skicklig partiledare vi har! Nu kommer lyftet... I valet gissar jag på runt 18 - 20%.

Ja, Hedenmo och Knutsson kom allt av sig vid en del av hans smarta snabba svar., bl a just det att inte vanligt folk avsäger sig en del av lönen. Tyckte nog att det blev mycket tjat ang "enskilda fall".

Nu Karlavagnen!



 
Ingen bild

Sven-Sune

26 augusti 2014 22:22

Jimmie har Sveriges tuffaste jobb. Klart killen ska ha betalt, särskilt som han jobbar för att svenska skattebetalares pengar ska gå till svenskar och inte till andra länders medborgare.

 
Ingen bild

Titti

26 augusti 2014 22:37

Så tråkigt att du Thoralf inte komuniserar SD:s
politik på rätt sätt.
Jag förstår inte varför. Du är ju en av partiets
trognaste vapenbroder.

 
Ingen bild

Gute

26 augusti 2014 22:38

Angående diskussionerna om siffrorna under utfrågningen.

Sverigedemokraterna har inhämtat sina uppgifter från RUT och SVT från regeringskansliet, om jag har fattat rätt.

Vad är det för skillnad mellan dem?

 
Ingen bild

Peter

26 augusti 2014 23:16

Gå gärna in och läs nyheten på SVT Text-TV om att Konjukturinstituet (KI) förutspår att det krävs 100 miljarder extra i skatteintäkter för att klara välfärden. Regering tycker att det ska räcka med 25 miljarder.

Samtidigt baserar SVT sina uppgifter i utfrågningen av Åkessson just på siffror från regeringskansliet, i ena fallet duger deras uppgifter i det andra inte. ;)

 
Ingen bild

Thoralf A

26 augusti 2014 23:16

Gute

En jäkla skillnad.

RUT skall vara politiskt oberoende. Med andra ord objektiva.

Regeringskansliet är ju Alliansen och Reinfeldts maktapparat! I varje fall fram till den 14 september ;-)

 
Ingen bild

Lena

26 augusti 2014 23:25

Tyckte Åkesson gjorde ett mycket bra jobb under utfrågningen. Kul att se Anna Hedenmo frustrerad för att hon inte kunde "sätta dit" Jimmie. Undrar just om hon skulle ha tagit upp lönen från partiet med Mona Sahlin som också fick "dubbla" löner?
Jimmie Åkesson däremot är väl värd den dubbla lönen eftersom han får ta så mycket sk-t.

När utfrågarna tog upp de "rasistiska" uttalanden som enskilda medlemmar/kommunrepresentanter för SD gjort, tycker jag han klarade det galant, tjatet slog faktiskt tillbaka på utfrågarna istället.

 
Ingen bild

Gute

26 augusti 2014 23:27

Thoralf, jag misstänkte att så var fallet.

SVT är ju finansierat av tittarna och har ju inte agerat opartiskt i den här frågan, nu måste det snabbt upp med ett klargörande vilka belopp som stämmer.

Men vilken inrättning ska stå för det?

 
Ingen bild

Observer

26 augusti 2014 23:39

Ett alldeles briljant jobb av Åkesson!
Han kunde tydligt visa för väljarna att Reinfeldt och co faktiskt har ljugit om invandringens kostnader! -Det stod klart för tv-tittarna.

-V e m vill välja någon som stått och ljugit en i ansiktet?!

Tro mig: SD kommer att landa kring 20% i höstens val. -Blir föga förvånad om SD t.o.m blir större än Moderaterna redan nu i valet.
I ett längre perspektiv 2018 är förmodligen SD där Le Pen är idag i Frankrike. Som landets största parti!
De andra partiernas idioti och Åkessons proffessionalitet kommer ta SD till toppen i raketfart.

 
Ingen bild

Kritisk

27 augusti 2014 00:08

Det är ju sällan så att "vanligt folk" tjänar 60000kr/månad och sen kan välja att tacka ja eller nej till ytterligare 35-40 tusen kronor i månaden.

 
Ingen bild

Argus

27 augusti 2014 00:26

NE: stoiskt lugn se Åkesson, Jimmie.

Snabbtänkt också, en klassiker till förutom denna: https://www.youtube.com/watch?v=rjand84BBKM

 
Ingen bild

Argus

27 augusti 2014 00:37

@Kritisk: För ett par valrörelser sedan råkade Göran Persson ut för en kommunistkärring, jag tror det var i Malmö, som ifrågasatte hans lön kontra en sjuksköterska. Jag räknade då ut vad Göran Persson skulle ha fått i plånboken om han haft sjuksköterskelön och rätt till övertid enligt de statliga avtalen med den arbetstid han hade. Han skulle ha fått rätt mycket mer i plånboken i så fall.

När det gäller Jimmies lön så skulle jag inte ens för 200.000 månaden byta med honom på grund av det politisk klimatet i Sverige.

 
Ingen bild

tant Gul

27 augusti 2014 07:00

Hundratusentals nya svenskar saknar identitet - vem är de,? - kanske krigsförbrytare, terroriste, religiösa mördare eller vanliga kriminella och - utan tvivel, också några anständiga människor - men alla lever de på svenska skattebetalare. Kallas "välvilja" av F Reinfeldt. Hur är det nu man definierar en 'parasit'? Är gökungen en parasit?

"I år, 2014, beräknar Migrationsverket att ca 68.000 personer kommer hit och vill söka asyl utan att visa sina pass (85 % av 80.000 totalt som beräknas söka asyl i år), alltså utan att vilja styrka vilka de är eller ens varifrån de kommer. Förra året, 2013, kom 49.375 personer (91 % av 54.259 totalt som sökte asyl förra året) som inte visade sina pass och därmed inte styrkte vilka de var.'

För att ett land ens ska påbörja en asylprocess måste landet veta vem det är som söker asyl, varifrån han kommer och varför han anser sig behöva skydd. Det kan inte för mycket begärt ens i Sverige att man avkräver personer som söker en så stor förmån/rättighet som asyl eller uppehållstillstånd är, att han styrker identitet, sin nationalitet och – så långt någonsin möjligt – styrker sin asylberättelse!"
http://meritwager.wordpress.com/2014/08/26/68-000-personer-kan-inte-sakna-pass/

 
Ingen bild

Stefan A

27 augusti 2014 07:17

Valets viktigaste fråga, vem skall städa efter Anna Hedenmo? den fruktansvärda södermalmsrasismen visa ständigt sitt fula tryne...invandrare! bliv vid din kvast, i journalistträsket har man närmast en kolonial syn på invandrare, som man kunde hitta hos vita i 60-talets Sydafrika.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

27 augusti 2014 07:34

Jag tycker ändå att Hedemo har visat opartiskhet och logik tidigare, bla debatter hos Publicistklubben. Men igår var det tydligt att något slog slint hos henne.

Eftersom det syntes mer i slutet på programmet undrar jag inte om det var frustration över att inte kunna "sätta dit" Åkesson?

Beträffande SD-sympatisörernas synpunkter på politikerlöner så handlar det väl nästan uteslutande om hur lokala politruker skor sig med förmåner och framförallt de generösa pensions- och sjukskrivningsreglerna som riksdagens valda har?

 
Ingen bild

Gute

27 augusti 2014 07:37

Intagna på häktet jobbar inför valet.

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=10094249

Ett lokalt tryckeri har anlitat häktet i Visby för att packa valmaterial åt Moderaterna på Gotland inför valet, skriver GT.

Moderaterna:"Det är mycket att göra och ibland orkar man inte allt."

 
Ingen bild

Tony

27 augusti 2014 07:46

För dom som tycker att Jimmies månadslön är för stor,
borde kanske ställa den mot den som centerns Annie Lööf lyfter nämligen över 160000 per månad!

 
Svensson

Svensson

27 augusti 2014 07:46

Jimmie är stabil och säker när han blir utfrågad,man är stolt över att vi har en så bra partiledare.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

27 augusti 2014 08:22

Jimmie Åkesson var lysande. Anna Hedenmo och Mats Knutsson visade verkligen vilken skev verklighetsbild de har när båda undrade varför inte Jimmie Åkesson ville skänka 152 miljarder årligen till UNHCR. Samtidigt gnällde de över att det skiljde en eller ett par miljarder i finansieringen av höjd A-kassa osv. Synd också att inte Jimmie svarade på frågan om han och hans son skulle fly vid eventuellt krig i Sverige. Bollen låg på straffpunkten. Självklart hade man flytt vid krig i Sverige men då till något av våra grannländer i Norden, länder med samma kultur, historia osv. Inte hade man flytt över halva jordklotet till ett land man inte har något gemensamt med över huvud taget varken när det gäller kultur, historia, värderingar ja snart sagt inom alla områden. Frågan är vad det är som gör att folk från väldigt avlägsna länder väljer att fly just hit? Ett litet land långt upp i norr, fullt med rasister enligt en del. Är det månne livstidsförsörjningen, lättheten att lura sig in i världens mest naiva land som styr? Jag får ärligt talat inte ihop det.

 
Ingen bild

Stefan A

27 augusti 2014 08:24

Skulle vilja höja golvet i a-kassan ist. för taket, inte minst för att folk skall våga starta företag,och det blir färre och färre tills vidare anställningar, och mera hoppa in och ut, Sverige har ingen generell välfärd utan den är helt baserad på tidigare inkomst, alfakassan(heter det väl numera, tidigare kas) och socialbidrag är knappast på någon välfärdsnivå, soc måste man för övrigt göra sig av med alla tillgångar först innan man kan få, verkar vara en flört med stockholmsinkomster...

 
Ingen bild

Bo

27 augusti 2014 09:01

Kvällspressen har ett helvete efter utfrågningen, det finns ju inte den minsta ömma tå att klampa på. SVT bär sig riktigt illa åt när man i direktsöndning begär att Jimmie skall kunna uttala sig över ett politiskt förgat dokument från Regeringens kansli som han aldrig tidigare sett. Helruttet!

 
Ingen bild

Sven-Sune

27 augusti 2014 09:06

Jag har inte sett hela utfrågningen, bara klippet på avpixlat. Åkesson är helt otrolig när han svarar på Hedenmos fråga om "järnrörsskandalen" med en motfråga. Titta från 2:30 och ca 15 s framåt. Hedenmo blir helt ställd! ...och räddas av Knutsson, som avbryter och tar över.

http://avpixlat.info/2014/08/26/utfragning-av-jimmie-akesson-i-svt/

 
Ingen bild

Göta

27 augusti 2014 09:51

TUSENTALS BRITTISKA BARN VÅLDTOGS AV MUSLIMER!
Minst 1.400 barn i den brittiska staden Rotherham våldtogs mellan åren 1997 och 2013 av pedofila pakistanska ligor. Men myndigheterna valde att mörklägga problemet eftersom de var RÄDDA FÖR ATT ANKLAGAS FÖR RASISM enligt en färsk rapport från BBC News.

http://www.friatider.se/tusentals-brittiska-barn-v-ldtogs-av-muslimer

http://www.bbc.com/news/uk-england-south-yorkshire-28939089

Även i Storbritannien är myndigheterna tydligen vettskrämda för att bli anklagade för att ha "FEL VÄRDEGRUND".

 
Ingen bild

Ibbe

27 augusti 2014 10:53

Åkesson klarade sig mkt bra. Tyvärr blev det en ganska ensidig utfrågning där en hel del sakområden aldrig berördes. Några repliker från SD-ledarens sida var riktiga fullträffar, vilket inte minst syntes den kvinnliga utfrågarens minspel. Vid kafferasten på jobbet var det massiva positiva kommentarer. Vad blir nästa skamgrepp från de etablerade mediernas sida för att minimera gårdagskvällens framgångsrika framträdande av Jimmy Åkesson?

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 augusti 2014 10:59

"Järnrörsskandalen" , den inträffade i Ljungsbro förra året. Ett fruktansvärt dubbelmord.
Den är en dubbel skandal, först och främst att gärningsmannen inte skulle ha släppts in i Sverige, och i anda hand faller ansvaret på psykvården.

 
Ingen bild

Lasse H

27 augusti 2014 11:53

Du klarade debatten på Larmtorget på ett bra sätt Thoralf.
Vissa av deltagarna var ju bedrövliga och borde verkligen fråga sej själva om de ska hålla på med politik. Persson klarade också debatten bra medan hans lille knähund, den självgode Andersson talade i klyschor hela tiden. Vad hade MP släpat dit egentligen, hon övade högläsning från ett manuskript men vad sa hon egentligen?

 
Ingen bild

Lotta

27 augusti 2014 12:05

Har precis lyssnat på Karlavagnen med Jimmie Åkesson som jag kan rekommendera. Ett par reflektioner: När Jimmie Åkesson pratar om SD:s. Invandringspolitik får han ofta den imbecilla frågan om hur det skall gå till att minska invandringen med 90 %.. Lotta Brommé körde med samma retorik om det skulle gälla från ett visst datum. Jimmie sa att SD vill ha ett nytt luciabeslut. Svaret Jimmie borde lämna är: Det fungerade 1989 när sossarna införde luciabeslutet varför skull det inte fungera nu? Sedan tycker jag man kunde frågat den kurdiska taxichauffören vad han uppgav för asylskäl när han flyttade hit från Tyskland eller Danmark där han bodde innan han beslöt sig för att "fly" hit. Tyckte mig höra att han ville se till att hans familj hade mat på bordet men sedan när är fattigdom asylgrundande?

 
Ingen bild

Elisabeth (pensionär)

27 augusti 2014 12:08

Handen på hjärtat.....Hur många av er som kommenterar här håller med er partiledare om att personer som Mikael Hess INTE hör hemma inom SD.

 
Ingen bild

Lärare

27 augusti 2014 12:44

Rätt Hulda mk1

"Järnrörsskandalen" inträffade i Ljungsbro.
Hoppas verkligen att denne invandrare, mörk man, inte finns kvar i landet längre. Han dödade två personer!
Utvisning omedelbart efter så grova brott är en självklarhet. Vem vill betala mat och uppehälle för en sån individ?

 
Ingen bild

Skånepåg

27 augusti 2014 12:47

Någon som kan vidimera om SD:s valsedlar nu på förmiddagen saknas på ICA-butiken Magneten i Lindsdal? Fick ett telefonsamtal från en god vän som inte kunde hitta dessa. Däremot tyckte han sig se att alla andra partiers valsedlar fanns på plats.

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 augusti 2014 13:09

Från den bloggande fd prästen Dag Sandahl tidigare på Öland

Blågul islam
Åklagarmyndigheten i Nyköping slår till. Han som på Facebook skrev att det inte är normalt att vakna till en åsna som har ont i magen, ska åtalas för hets mot folkgrupp. Mårten Schultz är professor i civilrätt och kritisk. Han ser "en rejäl inskränkning i yttrandefriheten om det inte går att uttrycka sig raljant och kritiskt om religion".

Så vad hände? En muslimsk gudstjänst utomhus väckte mannen. Han filmade och la till sin kommentar. Eftersom, det är åklagarens resonemang, detta inlägg fick stor spridning så är det inte kritik mot religion utan rent hån.
Så uppfattade uppretade muslimer saken också. Polisen fick rycka ut för att skydda mannen mot de uppretade.
Som Mathias Bred skrev i en ledarkommentar i Smålandsposten i går: "Det är alltså nivån av ilska som bestämmer gränsen av yttrandefriheten"- Det är nog så det är. Har det inte alltid varit så vid hädelseåtal?
Mathias Breds slutfråga är värd att ta upp: "Hur har vi hamnat i ett läge där en åklagare ens tänker tanken att åtala någon för att ha skämtat om en gudstjänst?"


hela artikeln
http://goo.gl/W8yVgw

 
Ingen bild

Lärare

27 augusti 2014 13:34

Läkaren som kommenterar Åkessons tal om äldre som dör av undernäring och svält på våra äldreboenden, är socialdemokrat, det har han själv berättat om.

Sen tar han naturligtvis upp att många invandrare arbetar inom äldreomsorgen och säger vidare att vi skulle inte klara oss utan dessa. ¨Ja, vad har det med saken att göra?

Det finns ca 25.000 - 30.000 svenskar som arbetar i Norge. Vi kan ju börja med att ta hem dessa som oftast redan är vårdutbildade och kan således gå in direkt in i vården och äldreomsorgen. Det är högre löner som fattas för att få hem dessa personer.

Satsa rejält på lönerna inom vården så skulle vi få fler killar att även söka den utbildningen.

Det behövs också förmånligare vidareutbildningar inom yrket!

 
Ingen bild

Lotta

27 augusti 2014 14:01

Åkesson hade rätt SVT hade fel och gör en pudel. Åkesson skall hålla presskonferens klockan 15:10

http://avpixlat.info/2014/08/27/svt-hade-fel-akesson-ratt/

 
Ingen bild

Lärare

27 augusti 2014 14:04

Tack Lotta för info om presskonferensen, den ska vi inte missa!
Sprid!

 
Ingen bild

Klarvaken

27 augusti 2014 14:08

@Elisabeth(pensionär)
Jag håller INTE med!

Åkesson håller sannolikt inte ens med sig själv utan fördömde endast för att slippa hamna i en "jobbig" situation. Mikael Hess hade till sin hjälp vi rättegången Richard Jomshof och fick också stöd av Linus Bylund.

http://sverigedemokraterna.se/2014/05/08/richard-jomshof-om-domen-mot-michael-hess/

”Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Richard Jomshof ställer sig bakom ett tidigare uttalande av partikollegan Michael Hess.”
http://www.svt.se/nyheter/sverige/jomshof-valdtakt-djupt-rotat-i-islamsk-kultur

Jag tycker det var YNKLIGT av Jimmie Åkesson att inte försvara Michael Hess och borde rimligtsvis också fördöma Richard Jomshof!!!

 
Ingen bild

Eric H

27 augusti 2014 14:09

Dacke!
Dag Sandahl är alltid värd att läsas men man bör vara rätt allmänbildad, han har ibland en del långa knepiga associationer..
Lyssnade fö på Romson i morse..
En Svammelmaja utan like!

 
Ingen bild

Andreas

27 augusti 2014 14:23

I Rapport igår 18:00 (finns att höra med egna öron på svt.se) hävdade SVT att Sverigedemokraterna vill SÄNKA A-kassan. Efter klagomål ändrade de uttalandet till 19:30-nyheterna, men erkände INTE att de tidigare sagt fel och kom INTE med någon ursäkt, vilket kan tolkas som att "felsägningen" var avsiktlig. Eftersom folk som ser 18:00-nyheterna inte kan förväntas se även 19:30-dito är skadan redan skedd. Tänker SD agera mot detta och kräva en ursäkt av SVT?

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

27 augusti 2014 14:27

Om allianspartiernas kostnadsberäkningar inte stämmer överens med riksdagens utredningstjänst ska då Jimmie Åkesson stå till svars för detta???

 
Ingen bild

Lärare

27 augusti 2014 14:38

Var visas presskonferensen?

 
Ingen bild

Lotta

27 augusti 2014 15:21

@Läraren

Hittar bara denna:

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/valet-live/

 
Björn söderberg

Björn söderberg

27 augusti 2014 15:32

Regeringen har tillsatt en grupp som utreder expropiationslagen
Av Anders LG Leander - Igår 04:45

Detta oroande inlägg fann jag på Facebook: ”En liten fågel kvittrade i mitt öra”.

Regeringen har tillsatt en grupp som utreder expropiationslagen, om den kan genomföras. Vet ni vad det innebär. Jo att en grupp utreder vilket boende ni har, hur stor plats ni har? Har ni sommarstuga mm.



Det finns inte plats för alla bidragstagande flyktingar som väller in i landet, då tvingas dom till detta. Det innebär att du får ett pris för din fastighet som gruppen anser skäligt, inte vad den är värd. Det innebär att du själv är med o betalar för att din fastighet tas ifrån dej, detta till en kostnad som du får stå för”.

Därför vill vi påminna om Julia Caesar:s krönika i Snaphanen: Söndagskrönika: Egen härd är inte din:
”Egen härd är guld värd.

Är du en av de lyckliga ägarna till Sveriges omkring 565 000 fritidshus?

Har du sparat och gnetat för att förverkliga din dröm om en stuga som din oas i livet, eller är den ett kärt arv?
Ett hus som du har snickrat på och ägnat din omsorg varje ledig stund?

Då ligger du risigt till. Fritidshusen är den bostadsreserv som staten kommer att beslagta allra först om flyktingströmmarna till Sverige ökar till ännu mer ohanterliga nivåer.

Den statliga Hot- och riskutredningen drog redan för tjugo år sedan upp riktlinjerna för hur landet ska hantera massflykt av asyl- och hjälpsökande till Sverige.

Så kallad ”rekvisition”, det vill säga statlig konfiskation av svenska folkets fritidshus, blir i ett sådant scenario nödvändig, enligt utredningens delbetänkande från 1993, (SOU 1993:89).
Förslaget lades den gången på is utan åtgärder. Men planerna finns kvar i de statliga arkiven, och verkligheten kryper allt närmare det värsta scenariot”.

Läs hela krönikan och var vaksamma till vad som sker i kommunerna.



Källa & Länk: Exponerat

Måste bara lägga detta. Ska bli intressant och se om det blir verklighet.

http://barrkis

 
Ingen bild

lundabo58

27 augusti 2014 16:15

Någon som vet när SD-materialet delas ut i Lund? ...så man kan gå och rösta :-)

Har fått Röstkortet, samt redan fått fylla pappersåtervinningen med M, C och skräp från ett antal kommunistpartier.

 
Ingen bild

Caroline

27 augusti 2014 16:33

Jag hoppas verkligen inte utredningskostnaderna om A-kassan, kommer att köras i långbänk, av media. Som den s.k järnrörsskandalen har gjort och fortfarande gör. Men med en så enhandsfattad kår, förvånar det inte mig....vad gör man inte för att trissa upp den s.k stämningen. Längtar verkligen tills röstkortet dimper ner och SD lapparna åker ner i valurnan!!

 
Ingen bild

Trollfar

27 augusti 2014 16:36

@Caroline, det hoppas verkligen de gör, eftersom Åkesson hade rätt och SVT/Moderaterna hade fel.

 
Ingen bild

Inspirerad av Thoralf

27 augusti 2014 16:49

Nu har jag skrivit ut valinformation och sprungit i portar och delat ut. Sedan har jag varit och röstat. Jag kryssade nr 50 Robert Stenkvist.

Allas valsedlar fanns på plats. Även FI.

 
Ingen bild

Lotta

27 augusti 2014 17:00

Såg precis på en Rapportsändning där man i vanlig DDR-stil inte med ett ord nämnde att SVT hade fel när det gäller kostnaden för höjd A-kassa. I flera sändningar har annars gammelmedia genomgående tagit upp att minsann SD räknat fel och att Jimmie Åkesson pressades av Anna Hedenmo och Mats Knutsson.

Däremot tog man upp en pedofilskandal som pågått i 16 år i Storbritannien och drabbat 1400 unga vita brittiska flickor, en del så unga som11 år. Inte med ett ord nämnde man att gärningsmännen kommer från Pakistan och Afghanistan.

 
Ingen bild

Klarvaken

27 augusti 2014 17:10

Angående den MUSLIMSKA pedofilskandalen i Rotherham i England tycker Exp och AB att deras läsare skall veta så lite som möjligt om.

Vidriga Svenska media!!!

DN och SvD
http://www.svd.se/search.do?q=Rotherham&submit=
http://www.dn.se/extern-sok/?s=Rotherham

Expressen och Aftonbladet
http://sok.aftonbladet.se/?q=Rotherham+
http://www.expressen.se/sok/?q=Rotherham

Google
https://www.google.se/search?q=Rotherham&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a&gfe_rd=cr&ei=jfT9U5DcD-GO8QeA3oDoBg#q=Rotherham&rls=org.mozilla:sv-SE:official&tbm=nws&tbs=qdr:d

 
Ingen bild

Caroline

27 augusti 2014 17:32

Trollfar/ Jag vill att deras hela partiprogram ska komma ut, inte att media ska försöka köra ett visst ämne i långbänk och mala om det i evighet. Ska Sd nå fler människor, behövs en normaliserad mediabevakning. Journalister i dagsläget, har tappat sin uppgift att vara opartiska... det retar mig något oerhört. Misstänker att den här frågan kommer de att haka sig fast vid, ända fram till valdagen..Att Åkesson är trovärdig är det inget snack om!!

 
Lotta

Lotta

27 augusti 2014 17:39

Nytt intressant avsnitt av Granskning Sverige som idag granskar Sveriges Radios vinklade rapportering från lördagens demonstration av Svenskarnas Parti.

http://youtu.be/43m9pszpCpY

 
Ingen bild

YYZ

27 augusti 2014 18:55


Om det stämmer att Anders Borgs pressekreterare Caroline Karlsson skickat det underlag som SVT använt för att "snärja" JÅ är detta helt skandalöst.

Det betyder att MODERATERNA visste i förväg vilka frågor JÅ skulle få!

SD bör kräva att utfrågningen görs om!!!!

 
LINNEA

LINNEA

28 augusti 2014 01:39

Du är helt fantastisk Thoralf och jag tycker att Jimmie Å också är helt fantastisk, det kommer att ge resultat. Vi vanliga älskar er och den ärlighet som ni representerar.

http://Sverige

 
Ingen bild

Lise-Lott

8 september 2014 16:10

Strålande Åkesson!
Hur länge ska fulheterna och påhoppen på SD få fortsätta i media? Den där Hedenmo verkade ju rasande vid blotta åsynen av Jimmy Åkesson. När man uppträder så illa ska man inte ägna sig åt politiska intervjuer. Folk rasar ju över hur illa partiet behandlas i media. Sätt blåslampa på gräsrötterna i de andra partierna också och ni ska se vad ni hittar. Snart blir det väl annat ljud i skällan får vi hoppas. Kanske blir SD näst största partiet och då............

 
Ingen bild

Ewa

10 september 2014 21:30

Ser på utfrågning med Jimmie Åkesson, han får oftast de fulaste frågorna.
Han klarar sej trots de briljant!!
Som vanligt!!

 
Ingen bild

B

24 september 2014 01:53

Valet gjort och Sd tredje största parti. Trodde och hoppades det skulle bli fler röster. Det Sd vill är att gynna Sverige som det är och inte fan gynnas någon om vi ska tex offra våra kära sommarstugor åt en massa flyktingar som för det första inte vill bo här och för det andra inte ens får plats. Fel fel och åter fel! Är man rasist när man som Sd vill satsa pengar och resurser på att subventionera pengar till flyktingarna på sin plats? Det skulle gynna så mkt bättre, de utsatta skulle få som de vill (som någon sade ovan, vem fasen vill flytta till ett land som ligger på andra sidan klotet ifall man blev tvungen att emigrera pga krig tex?) och vi skulle slippa bekymmer med bostadsbrist, kurdgäng som våldtar i missnöje och andra misärer som kommer till följd av en massa folk som flyr hit utan att egentligen vilja bo här.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards