thoralf

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2014

PENSIONÄRSUPPROR MOT 7-KLÖVERN?

Av Thoralf Alfsson - 29 augusti 2014 22:25

Min blogg har gett mig ett väldigt stort kontaktnät. Jag får kommentarer på bloggen men även många telefonsamtal, mejl och vanliga brev från personer som ”känner” mig genom bloggen. Dessutom träffar jag väldigt många människor i olika sammanhang i Kalmar och på Öland.


En sak som mer och mer börjar bli en verklighet är att jag tror vi kommer få se ett riktigt pensionärsuppror mot 7-klövern i detta val. Signalerna och vittnesmålen är så många. Det handlar inte bara om enskilda individer som bestämmt sig för att rösta på SD.


Det handlar i flera fall om ledande personer inom pensionärsorganisationer som nu driver sverigedemokratisk politik och informerar sina medlemmar om vad det innebär att rösta på SD. Efter min debatt på Larmtorget i tisdags kom en äldre kvinna fram och berättade att hon hade ordnat 60 röster till SD i sina pensionärsgrupper.


Idag träffade jag kvinnor som jobbade inom hemtjänsten som berättade att ”alla” deras brukare säger att de skall rösta på SD. Anledningen är flera men en orsak är det stora antalet personer med utländsk bakgrund som jobbar inom hemtjänsten. De kan inte prata riktig svensk och därför förstår de inte vad de äldre vill ha hjälp med. Jag tror inte att dessa äldre personer är rasister! Utan jag tror att de bara är besvikna över  hur de behandlas och att de inte får den hjälp som de så surt får betala för trots en väldigt liten pension.


När jag tidigare i år var på en debatt som Hyresgästföreningen i Kalmar ordnade var responsen från många äldre väldigt positiv. Till och med företrädare och inbitna socialdemokrater vacklar i sin tilltro till S och jag tror att man inom socialdemokraterna börjat bli medvetna om den väljarflykt som är på väg till Sverigedemokraterna bland pensionärerna.


Om vi sedan även kunde få genomslag för vår landsbygspolitik skulle valresultatet på landsbygden kunna bli enormt bra. Kalmar län är det län som har störst andel befolkning över 65 enligt valmyndighetens statistik över röstberättigade. Det kan innebära en positiv faktor när valresultatet skall räknas samman den 14 september.


Med tanke på de signaler som når mig och den respons jag får var jag än kommer från speciellt äldre personer så upplever jag att detta val kan bli rena pensionärsupproret mot 7-klövern!

 

PS

Det är många som ringer, mejlar eller ställer frågor på bloggen. Jag vill be om ursäkt för att jag inte hinner svara alla men tiden räcker inte riktigt till just nu och så kommer det säkert vara fram till valdagen. Jag svarar på det som jag hinner och som känns viktigast. Hoppas att ni har förståelse för detta.

 
 
Ingen bild

Edward Ulfertz

29 augusti 2014 22:54

Jag tror att vi "panchisar" är en viktig målgrupp. Vi har sett hur bra Sverige kan vara.
Ungdomarna som växt upp i det "nya" Sverige tror att det är normalt att samhället ser ut som det gör just nu.
Många äldre får all information från TV och kvällstidningar eftersom de inte har tillgång till datorer, så där är flygbladen eb viktig faktor.

Att du inte har tid att svara på alla mail har nog alla full förståelse för, och att du har fullt upp att göra inför valet.
Passa dig bara för att gå in i väggen. Du kommer att behövas efter valet också.

 
Ingen bild

Odalbonde

29 augusti 2014 23:04

Det kokar runt om i landet.

 
Ingen bild

YYZ

29 augusti 2014 23:12

"De kan inte prata riktig svensk och därför förstår de inte vad de äldre vill ha hjälp med."

Om det inte är uppsåtligt bör du snarast rätta :-)

 
Ingen bild

Morningstar

29 augusti 2014 23:18

Då kanske det även blir uppror inom lantbrukar-leden? Med tanke på hur politiskt korrekta LRF är och moderpartiet. Vilket borde vara ett rimligt antagande om det sjuder inom PRO och HGF också. Hoppas att det leder till att ledningarna får avgå inom dessa politiskt korrekta sammanslutningar.

 
Ingen bild

Eric H

29 augusti 2014 23:25

Pensionärer kommer i detta val att bli en viktig grupp.
De som har lite längre jämförelsetid, de ser förändringarna i landet och vart vi är på väg..
Talade i f veckan med en man på 88 år i rullstol, han skulle rösta sd, det hymlade han inte om.. Jag hade inte ens gett några "ledtrådar"!
Mötte en äldre dam vid bankomaten som underförstått skulle göra detsamma, vi fick kontakt iom att hon nämnde det nya sättet att vid automaten lura pangisar med en "tappad sedel". Jag tror på en större sd-potential bland äldre än man kan vänta sig..

 
Lassekolja

Lassekolja

29 augusti 2014 23:40

Hej förresten Eric H, här är en pensionär till, som har röstat SD sedan 2002. Jag lyssnade på Jan Björklunds telefonväkteri i Gomorron Sverige i Svt idag på morgonen. Där ringde en dam, troligtvis även hon pensionär, Mary Kuula hette hon och överraskade nog Björklund en aning. Gå in till 06:55 och lyssna, hoppas länken fungerar:
http://www.svtplay.se/klipp/2279902/jan-bjorklund-fp-svarar-pa-tittarnas-fragor
Om den inte funkar, markera och "klipp ut" eller vad det kallas!
Lycka till!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Morningstar

29 augusti 2014 23:45

Läs gärna Maj Grandmos senaste inlägg om äldre svenskar vs ensamkommande. Skakande läsning, nästan som en Caesar-krönika. Skriv ut den och lämna till pensionärerna så får dom svart på vitt vilka det är som landsförrädarna prioriterar.

http://majgrandmo.blogspot.se/2014/08/ensamkommande-oforskamt-bortskamda-fast.html

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 augusti 2014 23:47

Jag har också sett tecken på en pensionärsvandring till SD. De som jobbat från unga år och nu får skamligt låg pension har fått nog.
Att du, Thoralf inte hinner svara här, har säkert alla förståelse för. En oerhört viktig valrörelse pågår och mycket skall göras.

Annat. Ibland stannar tiden, trots solsken mulnar det i sinnet och en dyster känsla infinner sig. En stor idrottsman har idag lämnat oss. Rallyvärldsmästaren Björn Waldegård. En av min och kompisarnas stora idoler och förebilder. Dystert.
Nu ikväll nås vi också av komikern Brasse Brännströms bortgång. Inte han också suckade jag högt. Två män som på olika sätt nådde framgång och respekt...

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 augusti 2014 23:52

@Morningstar.
Det sker mycket lokalt inom LRF. Allt som händer vet nog inte ledningen i Stockholm om...

 
Ingen bild

Göta

30 augusti 2014 01:34

Pensionärsuppror och väljarflykt till SD bland pensionärerna!??

Aha, det var därför jag fick ett brev (massutskick) från Stefan Löfven igår, där han och sossepartiet lovade guld och gröna skogar till mig som pensionär. Jag skulle få både höjning på pensionen och slopad pensionsskatt om jag röstar på S så de får regeringsmakten. Hur de nu ska åstadkomma detta då de samtidigt ha lovat minst lika stor massinvandring som Reinfeldt och hans gäng.

Reinfeldt blev tvungen att bekänna för folket i förra veckan att alla våra skattepengar nu endast kommer att räcka till de höga massinvandringskostnaderna i den Humanitära Stormakten Sverige, och att han och alliansen därför inte kan ge några positiva ekonomiska löften alls till det simpla svenska folket de närmaste åren. Men Löfven och de rödgröna kan tydligen trolla fram tillräckligt med pengar till både det ena och det andra.

 
Lassekolja

Lassekolja

30 augusti 2014 01:42

Tro dom inte Göta! Dom bara luras men Jimmie kan vi lita på!!!
(Tråkigt med Björn Waldegård och Brasse!)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Uncle

30 augusti 2014 02:41

Då jag arbetade inom hemvården med äldre kring valet 2006 var intresset för SD mycket stort. Vi hann sällan med att sitta ner och prata mer än några minuter men samtidigt ville många veta mer om Sverigedemokraterna. Jag överlämnade då valmaterial och flygblad om SD´s politik. Det var mycket uppskattat utom för en socialdemokratisk dotterson som klagade om "otillbörlig påverkan" Den anställning jag hade upphörde men SD fick landet högsta valresultat i min hemkommun. Alltså: Många äldre pensionärer är ofta helt beroende av vad MainStreamMedia rapporterar. De flesta i dessa grupper saknar internet och tillgång till Alternativa media. Jag är övertygad om att de flesta röstat SD om de bara fått objektiv information

 
Ingen bild

World Traveller

30 augusti 2014 05:05

Thoralf, din mailbox är full. Försökte skicka några bilder nu innan vi ska iväg ut. Försöker ikväll igen.

 
Ingen bild

Thoralf A

30 augusti 2014 06:16

WT

thoralf.alfsson@sverigedemokraterna.se

 
Stefan K

Stefan K

30 augusti 2014 06:47

Du Thoralf och Göran Hägglund är två av de mycket få politiker som personligen svarar på mejl, inkluderat ett antal Sverigedemokrater. De flesta ids inte ens svara.
Det hedrar både dig Thoralf och Hägglund, så ta åt dig.

När det gäller behandlingen av Sveriges pensionärer, är det svårt för någon ur 7-klövern att förneka att just denna målgrupp placerats långt ned på prioriteringsstegen.
Mardrömmen för just 7-klövern är att allt fler pensionärer skaffar en dator, går kurser och kan numera själva ta reda på fakta och behöver inte längre förlita sig på den information som sprids i Aftonbladet, lokaltidningen och pensionärstidningarna.

Pensionärerna börjar nu begripa hur de behandlas och hur det prioriteras i landet Sverige, det land där de föddes, vuxit upp, jobbat, betalat skatt och byggt till vad det är idag.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Markku Ahonen

30 augusti 2014 07:39

"Många med utländskt bakgrund som jobbar inom hemtjänsten". Härligt och en bekräftelse på att dessa är en tillgång som som arbetar, betalar skatt och gör sin del för att välfärden ska kunna bevaras i vårt Sverige. Ganska motsägelsefullt blogginlägg av Thoralf för var det inte enbart en kostnad för samhället med desssa personer med utländsk bakgrund, åtminstone låter det så enigt den allmänna - och felaktiga - SD-propagandan.

 
Svensson

Svensson

30 augusti 2014 08:17

Med Sverigedemokraternas politik,ska alla svenskar med,gamla som unga friska och sjuka,ingen svensk lämnas i sticket.

Thoralf du gör ett kanonjobb Tack Mvh Svensson :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

JanErik

30 augusti 2014 08:17

@Markku Ahonen

Tillgång säger du. Jag har själv jobbat inom äldrevård. Kvalifikationer som krävdes för att göra ett bra jobb är. Empati, lyhördhet för en äldre människas behov och ta sig tid att lyssna. Med pressad tid är det förstås en utmaning men...
De grundläggande förutsättningarna måste ändå finnas som en personlig egenskap. Den egenskapen är förvisso inte unik för en etablerad svensk medborgare men en förutsättning måste ju vara att lära sig svenska och vilja lära sig. Svenska är ett svårt språk men vill man så går det. Jag möter de som vill och försöker och därmed lär sig snabbt men alltför många verkar ha stannat i den utvecklingen, tyvärr.
Det är väl det som många äldre upplever som ett problem med många med utländsk bakgrund. Just avsaknaden av de grundläggande personliga egenskaperna. Tycker du Markku att vi ska ställa lägre krav på dem? Mitt svar är Nej.

 
Ingen bild

Ronken

30 augusti 2014 08:59

Min mor (78), släppte bomben att hon kommer att rösta SD x 3 i september.
Syrran (FP) håll på att sätta i halsen.
Jag bara njöt.

 
Ingen bild

World Traveller

30 augusti 2014 09:14

Markku Ahonen, du var inget vidare på matte i skolan va? Tror du verkligen att en allt mindre skara producerande svenska arbetare kan försörja en årligen kraftigt ökande skara invandrare, varav de flesta aldrig kommer att arbeta i produktiva yrken? O.T Brittiska regementen ligger nu i beredskap ifall IS-supportrars demonstrationer urartar och polisen inte klarar att hantera situationen. Undrar vad Sverige har för beredskapsplan i en sån situation.

 
Ingen bild

UncleBob

30 augusti 2014 09:18

@Markku Ahonen. Snälla Markku, har du så lite besökare på din blogg att du måste snylta på Thoralfs blogg? För övrigt en av de mest välbesökta och inflytelserika politiska bloggarna i Sverige.
DIN propaganda är falsk och ohederlig. SD kritiserar inte "invandrare" eller ens "invandrarna" som grupp. Alltså är ditt påstående en grov, propagandistisk lögn.

Däremot ifrågasätts "INVANDRINGEN" som är ett resultat av dåliga politiska beslut. SD förordar en starkt begränsad invandring. Det har du väl förstått?
Nu är du (vad jag vet) sosse och borde därmed vara bekant med "Luciabeslutet 1989". Förklara då varför vi idag skall ha en massiv invandring på en mångdubbelt högre nivå än 1989?
Det är ju absurt!

Folkhemmet är överfullt, när vi istället behöver bygga bostäder åt våra barn. Det skulle ta decennier utan massinvandring att bygga ifatt behoven. Med DIN sossepolitik kan våra barn bara drömma om ett eget boende. Sen kommer arbete. Tycker du det är rimligt att ta hit ÄNNU fler icke-västliga lågutbildade, som placeras i ett tärande utanförskap?

Jag vill inte ifrågasätta din intelligens, men du förstår kanske varför förnuftigt folk skakar uppgivet på huvudet när ditt namn nämns?

 
Ingen bild

Tony

30 augusti 2014 09:22

Marku Ahonen:

Du lägger märke till att utländsk arbetskraft jobbar inom
vården här, men lotsas att glömma att anledningen till det
är att en stor del av Svensk vårdpersonal jobbar i Norge
och Danmark med bättre villkor och uppskattning för sitt
jobb. men genom att ge våra egna dåliga villkor här hemma
så underlättar ju det syftet, att få ner lönerna
som ju är Alliansens mål.
Sen är det oförskämt mot äldre personer med dålig hörsel
att sätta in personer som kan språket dåligt, men det
är väl ett led i att det är inte så noga med äldre i'
det Svenska samhället!

 
Ingen bild

Stefan A

30 augusti 2014 09:25

Polisen gör en märklig tolkning av mötesfriheten tycker jag, söker jag tillstånd och utlyser en demonstration eller möte är det för att JAG vill framföra en sak, inte för att "alla skall komma till tals" som polisen tolkar det, vill "alla komma till tals" bör de för fn utlysa egna möten, det är själva grunden i demokratin, en grund som nu vittrat sönder pga. de rättsvårdande myndigheternas slapphet och uppenbara rädsla för media...

 
Ingen bild

UncleBob

30 augusti 2014 09:34

Markku: Ta nu reda på vad "Luciabeslutet" innebar och svara på vad som är fel med att ta ett liknande beslut nu när situationen på invandringsområdet har förvärrats katastrofalt.
Jag tänkte hjälpa dig på traven med några pedagogiska länkar:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Luciabeslutet
http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Markku Ahonen

30 augusti 2014 09:45

Hahaha...vilka motsägelsefulla töntar som kommenterar här. Invandrarna vil alltså inte jobba men ändå snor dom jobben som svenskarna ratar för det är för dåligt betalt. Hahaha...vore stor humor om det inte vore så sorgligt vilka som ger sin röst till SD.

 
Ingen bild

Sissi

30 augusti 2014 09:56

Apropå LRF.....
Är det någon som har någon ytterligare info om vilka Landsbygdspartiet är?
http://www.landsbygdspartiet.se/
(Naj, det blir SD för min del, men jag bara undrar...)

 
Ingen bild

Mahmoud

30 augusti 2014 09:56

@markku
Svårt med läsförståelsen?

 
Ingen bild

Göta

30 augusti 2014 10:12

Stefan K skriver: "Mardrömmen för just 7-klövern är att allt fler pensionärer skaffar en dator, går kurser och kan numera själva ta reda på fakta och behöver inte längre förlita sig på den information som sprids i Aftonbladet, lokaltidningen och pensionärstidningarna."

Jovisst, men mardrömmen för 7-klövern hade också varit att SD-riks satt ihop en kortfattad men tydlig informationsbroschyr på några sidor (i stil med dem som Thoralf har totat ihop och distribuerat) och skickat ut till hushållen I GOD TID inför valen. Detta har jag tjatat på SD-riks om sedan långt före valet 2010.

Nu i år har de ÄNTLIGEN fått tummen ur och presterat en riktigt bra broschyr, som till min stora förvåning damp ner i brevlådan för någon vecka sedan (tyvärr saknades dock Thoralfs viktiga och väckande stapeldiagram). Men tydligen hade denna broschyr bara delats ut i ett MYCKET LITET antal exemplar i min stad, för ingen annan jag talat med har fått någon. När jag nu läser på nätet att 1,7 ton trycksaker för SD har kommit på villovägar och hamnat i Frankrike förmodar jag att det är dessa broschyrer detta handlar om. SD meddelar att "risken är stor att göteborgarna inte får några röstsedlar eller annan information från Sverigedemokraterna innan valet"!!!

Storstadsområdet Göteborg har nästan 1 miljon invånare som tydligen inte får någon info från SD till det här valet heller alltså. Typiskt!

http://www.samtiden.nu/3081/sds-valmaterial-tog-lang-omvag/



 
Ingen bild

Hulda mk1

30 augusti 2014 10:30

@Sissi.
Tittade snabbt in på deras hemsida. Det mina ögon föll på var en förnuftig syn på vargproblemet på den svenska landsbygden.
Där tar de säkert röster från SD i de områden vargen dödar och skadar husdjur och förstör alla de former av jakt som är en stor del av den svenska kulturen.
SD,s hållning i vargfrågan gör mig och andra på landsbygden besvikna.
Endast en liten population i någon djurpark är mer än tillräckligt enligt mig och många andra landsbygdsbor...

Invandringen såg jag inget om, så där kan jag inte kommentera.

 
Ingen bild

Stefan A

30 augusti 2014 10:54

Ja Ahonen vill till att de jobbar och betalar skatt, mycket skatt, massor med skatt, väntar snart en hel armé med åldrande invandrare som på ålderns höst inte pratar eller förstår någonting annat än sitt hemlands språk, och det måste byggas en massa nya äldreboenden med anpassad personal och bönerum och allt annat som kan krävas, för vi vill ju inte vara rasister, tror nämligen inte att man blir Svensk av att åka tunnelbana eller inte ens om man bott länge i landet, vilka som får stå tillbaka vet vi redan, och det är de som enligt statsminister skall vara utrustade med "tålamod", ett sjuhelvetes tålamod...

 
Ingen bild

Lars

30 augusti 2014 10:54

Man hör snacket lite här och var. Det pratas en hel del om SD – och det är inte i negativ favör kan jag säga.



Igår när jag åt lunch hörde jag två pensionärer diskutera. Uppfattade inte allt men den ena sa till den andre någonting i stil med att först måste man värna det egna folket sen kan man hjälpa andra – och den andra höll med.



I våras hörde jag två herrar på gymmet (invandrare dessutom): ”… nej de pratar inte den ena rasen bättre än den andra – de står för sitt land!… klart som fan man röstar SD!”



Jag tror det blir en skräll utan dess like. M imploderar och gör ett katastrofval. SD kan nog bli andra parti före M.

 
Lotta

Lotta

30 augusti 2014 11:05

Jag tror inte någon av de fina godhetsapostlarna som brukar "förgylla" bloggen har något emot att äldreboenden specialanpassade för äldre med utländsk bakgrund startas. Som ett skäl brukar nämnas att de gamla glömmer bort svenskan och då behöver personal som behärskar deras modersmål. Varför då förvägra våra äldre med svenskt modersmål detsamma? Är det inte lika viktigt att de åldringar som har svenska som modersmål förstår vad personalen säger och att personalen förstår vad de gamla säger? Har den idag så alerte Ahonen något svar på varför våra åldringar skall behandlas olika pga nationellt ursprung? Är det inte rasistiskt?

http://youtu.be/IzXueFM1EIc

 
Lotta

Lotta

30 augusti 2014 11:11

Dagens erkännande stod siffervirtuosen Jan G Andersson på Östran för: "Polisens uppgift kan vara svår, men det finns skäl att misstänka att det inte handlat om några enstaka misstag, utan denna desinformation ingår i polisens nya strategi, där man anställer före detta journalister som kan hantera medierna och parera obekväma frågor."

http://www.ostran.se/OPINION/Kan-vi-lita-paa-polisen

http://youtu.be/IzXueFM1EIc

 
Lotta

Lotta

30 augusti 2014 11:16

ISIS-flagga uppsatt på bro i Smedby. Men i Sverige finns inga islamister eller hur godhetsapostlar som Johan, Ahonen, Mats Ateist, Tommy, J, Skreggan och allt var ni heter:

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/isis-flagga-pa-bro-i-smedby(4425880).gm

http://youtu.be/IzXueFM1EIc

 
Ingen bild

Göta

30 augusti 2014 11:18

@ Lassekolja (01:42)
Självklart tror jag inte ett ögonblick på vare sig Löfven, sossarna eller någon annan av 7-klöver-patrasket. Men eftersom det övertygande och löftesrika brevet, undertecknat av Löfven (s), knappast skickats till enbart min adress utan snarare till landets samtliga pensionärer, så hade det varit bra om SD inte hade väntat till sista minuten med sin superviktiga valinformation och därmed missat Göteborgs invånare, inklusive pensionärerna.

 
Ingen bild

Onkel Sven

30 augusti 2014 11:56

Jajamen , röstningen avklarad och givetvis fick SD alla tre rösterna eftersom SD är det enda partiet som klart och tydligt deklarerar att värna om oss pensionärer ! Röstningen gick helt kuckelimuck både för hustrun och mej ! Trevlig helg till alla SD trogna !

 
Ingen bild

Onkel Sven

30 augusti 2014 12:08

Ett PS till 11.56 Har haft pension i 14 år och ser hur pensionerna försämras år efter år !

 
Ingen bild

realisten

30 augusti 2014 12:12

Om SD värnar så mycket om pensionärerna varför hjälpte man då regeringen att öka skatteskilnaden genom att hjälpa regeringen att få igenom sitt jobbskatteavdrag.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

30 augusti 2014 12:17

Röstade i min förtidsrösts lokal, till riksdagsvalet fanns bara en sedel med Sverigedemokraternas namn utan personval. Undrade varför inte det fanns med namn på? Är det inte också partiets ansvar att se till att det finns röstsedlar? Gick ju inte att kryssa dig ändå Thor-Alf...( ((

 
Ingen bild

Svante1

30 augusti 2014 12:20

Nu har jag röstat...på det enda alternativet i svensk politik

 
Ingen bild

Oroliga Pappan

30 augusti 2014 12:23

Det kokar ute i stugorna. Pensionärerna måste ju tillhöra en av de mest drabbade grupperna. Bra att någon informerar och engagerar. Tack Thoralf!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

30 augusti 2014 12:54

Realisten
Så gjorde ju även S ej att förglömma. Att alliansen kom med det förslaget är ju nu i backspegeln valfläsk, för att sedan komma ut och tala om att pengarna är slut!
Man vet inte om ska skratta eller gråta!

 
Ingen bild

Tony

30 augusti 2014 13:02

Storkäften Marku Ahonen maler på med sina enfaldiga
påståenden, men svarar inte på frågor, väldigt
upplysande!

 
Ingen bild

realisten

30 augusti 2014 13:05

@DuGamlaDuFria
Alla de rödgröna röstade emot skattesänkarförslaget och SD lade ner sina röster och då fick regeringen igenom sitt förslag som då ökade skillnaden mellan beskattningen av arbetsinkomst och pension. SD hade kunnat förhindra det genom att rösta med den övriga opositionen.

 
Ingen bild

Stefan A

30 augusti 2014 13:06

Sossarna kommer säkert även att utjämna skillnaderna i skatt mellan pensionärer och andra, men det kommer att ske på sedvanligt sossevis, man HÖJER skatten för alla andra, men det hjälper ju knappast pensionärerna, sossarna kan man inte anklaga för överdrivit skattesänkande,utom en sak borttagande av arvs o gåvoskatten, märkligt tycker jag och experter som deklarerar åt mej, så det gäller att skaffa "rätt" föräldrar, det enda man blir rik på när man börjar bli gammal är erfarenheten, och den erfarenheten säger ett och annat om sossarna...

 
Ingen bild

Tony

30 augusti 2014 13:07

Realisten: Att inte pensionärerna skulle omfattas av skattesänkningen har inget att göra med SD, det var
helt Alliansen som tillsammans med sossarna som tog det
beslutet, och att sossarna deltog var inte konstigt,
dom hade ju vanan inne, för några år innan konfiskerade
dom ju 258 miljarder ur pensionsfonderna.

 
Stefan K

Stefan K

30 augusti 2014 13:15

En härlig lördag idag. Precis hemkommen från vår traditionella lördagsfika på stan, kan jag berätta följande.

På utefiket satt tre representanter för Vänsterpartiet, som tog en kortare paus från sitt arbete vid intilliggande valstugor.

Vid bordet mellan oss och vänsterpartisterna satt två herrar i 60-årsåldern. De pratade politik och gled allt mer över på SD. De kritiserade dagens asylpolitik, de höjde Jimmie Åkesson till skyarna och nämnde att SD har en bra politik i olika frågor.

Jag och de andra vid vårt bord lyssnade med ena örat och uppfattade att de bägge männen röstat på S i alla år, men ju mer samtalet flöt började man förstå att fallet kanske inte blir så i år.

Ni skulle se de tre vänsterpartisterna som satt vid bordet bredvid och som knappast kunde undgå att höra herrarnas samtal. Man riktigt såg hur ångan rök ur öronen på dem. Två äldre herrar som tydligen röstat på S, som sitter och förklarar SD:s politik som bra och hyllar Jimmie Åkesson.

Detta gjorde min helg.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Janita

30 augusti 2014 13:24

Nu har vi röstat här. Tog med egna röstsedlar för säkerhets skull. det fanns inga röstsedlar med namn på så man kunde kryssa men det fanns med Sverigedemokraterna på. Skall det inte finnas överallt med namn på? SD så klart. Heja heja. röstat i Tingsryds kommun. Ha en skön helg alla Sverigevänner.

 
Ingen bild

Janita

30 augusti 2014 13:26

Glömde skriva att vi är pensionärer och har tidigare varit M. Jag skäms för M.

 
Ingen bild

Lena

30 augusti 2014 13:36

@Göta
Ang. valmaterial - jag fick förra veckan, brochyr + valsedlar och jag bor i Västmanland. Alla här har fått tror jag.
Så Göteborg kommer inte att hinna få före valet!? Det är katastrof! Har det någonsin hänt tidigare?
Inte undra på att man blir frustrerad när man ser sabotage överallt, på alla nivåer. Det betyder att de är desperata anser jag och tecknen är tydliga.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

30 augusti 2014 13:48

REALISTEN

S röstade för med SD men de röstade för ett sänkt skattetak. Sluta och sprid desinformation.
Jag tror många med mig både sossar och sd-are var missnöjda med det femte jobbskattavdraget, men man kan inte gilla allt.
Politik är många gånger en smutsig hantering!

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

30 augusti 2014 13:49

@Lotta Lördag 30 aug 11:05
Det framhålls ofta som väldigt positivt att många invandrare arbetar inom sjukvård och att var tredje läkare är invandrare.
Jag tycker tvärtom att det är ett tecken på att svensk sjukvårdspolitik har misslyckats totalt.

 
Ingen bild

Da Capo

30 augusti 2014 14:01

och så ngt helt annat från stora världen...

Saddam Husseins dotter Raghad 45 - en verklig skräcködla, mångfalt värre än de nysvenska Ceciliorna - räknar med att genom kalifatet ISIS göra come-back till maktens centrum. Redan nu öser hon sekinmiljoner över dem.
Läs i tyska Spiegel: http://goo.gl/NMKm75
- - - - - - -
The Telegraph - UK http://www.rense.com/general53/ecxhile.htm

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 augusti 2014 14:08

@Edward Ulfertz.
Att var tredje läkare är invandrare är ett tydligt bevis på att de har utbildats alldeles för få läkare i Sverige genom åren.
Övrig personal inom vården, tja, säkert bra och lär behövas deras landsmän i mängd hamnar inom vård och framförallt åldringsvård.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 augusti 2014 14:13

Lite till,,
Undrar hur det blir när min generation hamnar på "hemmet". Vårdpersonal i slöjor och burkor, tom. kanske böneutrop i korridoren.
Fredagar blir ev. ännu värre och fläskkotlett, glöm det...

 
Ingen bild

Tony

30 augusti 2014 14:22

Saknar fortfarande valmaterial från SD, från alla
andra partier har det anlänt,skulle inte förvåna
om rödingarna på posten slängt bort dem, läste på
facebook en postanställd som ojade sig över att
behöva lämna ut SD s valmaterial.
Om anställda vägrar att göra sitt jobb, så
borde det i första hand bli en varning och sedan
entledigande från tjänsten

 
Ingen bild

Onkel Sven

30 augusti 2014 14:30

"Realisten " tack vare SD så får du och andra som har jobb ännu lägre skatt per år , det måste vara ganska bra att få ut 13 månadslöner per år !

 
Ingen bild

realisten

30 augusti 2014 14:39

@Onkel Sven
Tack vare SD får jag och andra pensionärer högre skatt!!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

30 augusti 2014 14:54

Har inte heller fått valsedlar ifrån SD hemskickat. Alla andra har kommit. Ringer posten på måndag om de inte kommit då!

Realisten! Dina påståenden är inte värda att bemötas.

 
Ingen bild

Lotta

30 augusti 2014 15:21

Läser i dagens Östran om att nazistskyddet kostar minst en miljon om dagen. Borde inte fakturan för denna bevakning skickas till de "goda" som är de som ställer till upploppen? Utan dem hade varken polis eller helikoptrar behövts.

 
Ingen bild

realisten

30 augusti 2014 16:14

@Lotta
Det är väl bara att dra in skyddet för nazisterna.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

30 augusti 2014 16:42

Det är det ni vill åstadkomma, eller hur Realisten?

Så pöbelns lag får gälla på gatorna? Ni hoppas på att ni skall vara tillräckligt många och vanligt folk inte skall våga eller orka lägga sig i.

Blir du kåt när du får utöva våld eller? Fast då förstås endast i stort numerärt överläge.

Jag själv gläds när yttrandefriheten skyddas även för nazister kostnaden till trots. Sjöstedt ville förbjuda dem att tala och demonstrera, det som skall förbjudas är de som tar till våld, dvs motdemonstranterna. Nazisterna är i alla fall så pass smarta att de förstår vilka som får sympatier. Med det goda hatet styr väl över förnuftet?

 
Ingen bild

realisten

30 augusti 2014 17:14

Det märks att SDs sympatier till stor del ligger hos nazisterna, är väl någon slags gemenskap.

 
Ingen bild

Skånska

30 augusti 2014 17:20

Tyvärr så tror inte jag på något pensionärsuppror mot 7-klövern.
Det är inte ens en vecka sedan jag försökte övertala en pensionär att våga stå upp för det hon sa till mig och framföra det till de styrande kommunpolitikerna.
Hör och häpna det skulle hon aldrig våga.
Så fega och falska är pensionärerna i genomsnitt vill jag säga.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 augusti 2014 17:25

@realisten.
Vilken grupp kastar sten, flaskor, knallskott mm? Nazisterna eller vänsterextremisterna?
Båda grupperna och deras ideologier är avskyvärda, men media stödjer (speciellt Aftoneländet) Vänsterextremisterna vad de än gör.
Inte ens om våldsvänstern begår mord, kommer de att ta avstånd..

 
Lotta

Lotta

30 augusti 2014 17:41

@Realisten
Hur många sympatisörer hade Svenskarnas Parti fått och hur mycket av deras budskap hade nåt ut om de fått tala inför tomma torg? Sunt förnuft är inte din starka sida förstår jag. Sedan tycker jag det är hysteriskt kul att du valt samma signatur som Svenskarnas partis tidning heter:-). Smygnasse?

http://youtu.be/IzXueFM1EIc

 
Lotta

Lotta

30 augusti 2014 17:46

Ops glömde länken men den känner du så klart redan till:

https://www.realisten.se/

http://youtu.be/IzXueFM1EIc

 
Ingen bild

Thoralf A

30 augusti 2014 18:33

Lotta

Den visste var den tog!!! ;-)

 
Ingen bild

Morningstar

30 augusti 2014 18:44

@Realisten. Jag tycker då att man även kan dra in skyddet för alla fega kommunister också, som gömmer sig under hemliga adresser och skyddade uppgifter. Fega usla kräk som Revolutionära Fronten, AFA, Reseaarchgruppen och Expo.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 augusti 2014 19:26

@Morningstar.
Problemet är att dessa individer står under samhällets beskydd. RF och AFA är ofta "bättre folks" barn och Resarchgruppen och EXPO har fullständiga möjligheter och makt...

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

30 augusti 2014 19:30

Realisten tror att det går till så här?
https://www.youtube.com/watch?v=Xwd7E4VZwv0

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

30 augusti 2014 20:25

Har redan hört om valfusk här i lindesbergs komun. Finns tokstollar som kommer med egna partier och har fel färger på lappar för landsting komun och riksdag. Som tur är än så länge har det stävjats.. Men tiden för valet är inte slut än skulle verkligen behövas valövervakare i varje valdistrikt för man kommer att göra vad som helst för att fuska med valresultaten

http://Barrkis

 
Ingen bild

Onkel Sven

31 augusti 2014 09:01

" Realisten ", då har du slarvläst SD:s valinfo ,om du alls har läst ! 14:39 30 Aug.

 
Ingen bild

Sissi

31 augusti 2014 11:39

@Hulda mk1
Tack för kommentar...
Vargfrågan är förstås viktig för de som har djur som betar...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards