thoralf

Direktlänk till inlägg 2 september 2014

ALL TIME HIGH PÅ BLOGGEN OCH LITE ANNAT

Av Thoralf Alfsson - 2 september 2014 23:10

Som jag skrev i söndags blev det ett besöksrekord på bloggen i augusti. Det slutliga beöksantalet är nu fastställt till 53 050. Fantastiskt roligt att få över 50 000 unika besökare under en månad. Nu blir det spännade att se vad som händer under valmånaden.


 


Valsabotagen mot våra valsedlar och valplakat fortsätter. De senaste dagarna har våra valsedlar tagits både ifrån ICA i Ljungbyholm och ICA i Trekanten. Våra valplakat sparkas ner och förstörs men vi försöker åtgärda det så snart som möjligt. Idag hittade jag två av våra valplakat nedslängda i Malmfjärden.

 


Vi delar även ut material till hushållen. Jag har dock fått ett i retur ;-) Det ser jag som något positivt!


        

SVT tar idag upp vinsterna inom asylindustrin. I listan som SVT presenterar finns inte Lundegårds Fritidsutveckling med. Flera läsare av min blogg och påpekat detta. Jag har dessutom fått uppgifter från Migrationsverket tidigare i år om hur mycket som betalades ut till Lundegård under 2013.


Under 2013 betalade Migrationsverket ut 20 978 622 kronor till Lundegårds Fritidsutveckling AB. Företaget hade enligt årsredovisningen en vinstmarginal på 42,9 procent.


Frågan är givetvis varför SVT utlämnat Lundegårds Fritidsutveckling AB från sin sammanställning. Är det slarv eller är det en medveten handling för att inte listan skall bli alldeles för iögonfallade och företagen med höga vinster för många.


Läs artikel från SVT


I dagens Barometern fanns en mycket märklig insändare. Man blir mörkrädd när det finns människor med dessa uppfattningar, som dessutom inte begriper hur dumma de framstår.


”Efter att polishästar red ner folk som demonstrerade mot nazism till den milda grad att de behövde skickas till sjukhus blev det tydligt hur brutalt polisen kan använda polishästar.


De som bitits av polishundar kan vittna om problemen med polishundarna. Många har också påtalat hur plågsamt det måste vara för hästarna att vara med i demonstrationerna, där de tvingas till sådana våldshandlingar och där demonstranter tvingas försvara sig mot hästarna.


Så det enda rimliga verkar vara att polisen ­slutar använda polishästar och polishundar.


Andra former av grymhet mot djur är redan förbjudna, så varför inte förbjuda det här sättet också?

Isak Thomas Gerson”


Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Men samtidigt begriper man att Isak inte har förstått mycket av hur ett samhälle fungerar och att rikets lagar är till för att följas.


Vänsterpartisten Birgitta Axelsson Edström som är gift med folkpartisten Pierre Edström har blivit utmobbad av sin partivänner i Kalmar under en längre. Detta är ingen nyhet för någon i Kalmar. Hon och Bertil Dahl har inte dragit jämnt! Birgitta Axelsson Edström finns inte med på Vänsterpartiets valsedlar. Det är inte mer än något år sedan som hon ingick i Vänsterpartiets partistyrelse.


Idag kommer ett utspel som utan tvekan kan komma att få konsekvenser för Vänsterpariet i Kalmar. Birgitta går nämligen till F!. Hon finns inte på någon valsedel men hon mer eller mindre uppmanar läsarna till att skriva F! på en valsedel och hennes namn.


Vänsterpartiet i Kalmar borde vara ganska oroliga efter detta utspel. Jag tror att Birgitta Axelsson Edström varit ganska omtyckt inom vänstern och hon kommer säkert ta ganska många röster från Vänsterpartiet.


Läs artikel i Barometern


 

 

 
 
Ingen bild

Observer

2 september 2014 23:59

Public Service -Har de något uttalat ansvar att rapportera om förstörda valplakat?
Om inte privat media gör så, D.v.s man tar sitt samhällsansvar -vem skall då informera kanske ovetande ex-vis småstadsbor som aldrig fått sett några valplakat från Sverigedemokraterna?
Om detta måste folk informeras i en fungerande demokrati!

 
Ingen bild

Peter

3 september 2014 00:15

Hur ställer sig SD att Sverige nu smygs in i NATO utan att svenska folket har nåt att säga till om?
NATO ger Sverige "utökade möjligheter till samarbete". Även Finland, Australien, Georgien och Jordanien får denna status.
Och, borde inte SD protestera mot USRAELS alla krig? Men det gör man inte? Trots att det är alla dessa krig som driver flyktingströmmar.

 
Ingen bild

Observer

3 september 2014 00:20

Valfusk samt valsabotage bör ge mycket kännbara straff. Vi talar om minimum 5 års fängelse till livstid.
Ett lands fria val är verkligen ingen självklarhet.
Det skulle gynna alla partifärger lika mycket. Lika vktigt för alla.
Observera att valsabotage även inbegriper massmedias roll, i synnerhet public service i rollen att förse folk med allsidig och tillika neutral samhällsinformation!

 
Ingen bild

Göran

3 september 2014 00:27


...hundar som iförda munkorg bits.....?

Outgrundliga äro Herrens vägar.

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

3 september 2014 01:02

Göran: Du får se munkorgarna på hundarna som ett genomslag från en röd polisledning ned till dom fyrbenta, som alltså inte får försvara sej el husse mot terrorister

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 september 2014 01:09

Kan man gå så så långt så att man kan säga att Birgitta givit Bertil en "pungspark"
OBS är du media anställd skall pungspark ses som talspråk
Tack på förhand

 
Ingen bild

YYZ

3 september 2014 02:50

Jag håller med insändaren (Isak Thomas Gerson)till fullo. Polisen bör genast sluta att använda hästar och hundar i sin tjänsteutövning.Det är inte i linje med den "mjuka" linjen man numera praktiserar.

Man förslag att man köper in chinchillas att använda vid våldsamma demonstrationer och kravaller.

Polischinchillas det grejen det!

 
Ingen bild

morgan åberg

3 september 2014 05:00

Samma insändare finns även i Motala tidning måndagen den 1/9 2014

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 september 2014 06:59

@Peter.
Du yrar om USRAEL och att USA och Israel skulle vara vållande till världens flyktingströmmar.
Har du aldrig tänk på att Kommunism, Islamism, korruption, våldsam befolkningsökning, klanvälde och blandning av folkgrupper och religioner i samma land kan vara det som får människor att fly.

Har du blivit lurad av Vänstern att allt är USA och Israels fel? Allt ifrån Inlandsisens avsmältning för 10 000 år sedan fram till dagens Ebola-utbrott...

 
Ingen bild

Gute

3 september 2014 07:02

Superlång kö för Biltemajobb.

Arbetslösheten är enorm även på Gotland, framförallt för ungdomarna som får rådet att flytta till fastlandet.
Finns det någon lösning överhuvudtaget eller kommer vi att få acceptera sveket mot våra ungdomar?

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=10114308

 
Ingen bild

Ove

3 september 2014 07:11

Grattis till den ökade trafiken på bloggen! Har skrivit det förr, du har kvalite på text och det är bra att fler får läsa om eländet.
Tre av de unika ip adresserna är dock från mig eftersom jag kikar in från olika adresser med jämna mellanrum.
Vad gäller valplakaten som står uppställda överallt så tycker jag personligen att det ska förbjudas. Det gäller förstås alla partier. Finns ingen anledning att skylta upp när det med 100% säkerhet ändå hamnar på backen tillslut. Bättre att annonsera i media och på nätet istället.

 
Ingen bild

Argus

3 september 2014 07:29

"Administratör för Rädda Barnens Ungdomsförbund och samtidigt filosofistuderande på masterprogrammet i humaniora med inriktning mot praktisk filosofi vid Uppsala Universitet som tidigare jobbat för såväl Uppsala studentkår som för Uppsala studentkårs mångfaldsbyrå ESMeralda. Kämpar för delande av makt, bröd och fibersladdar. Är enligt Flashback en heterohatande bögkommunist och en riktig karaktär, HBTQAZ-feminist och låtsashumanist som svänger mig med feminist- och HBTQ-titlar för karriärens skull. Har suttit i riksstyrelsen för Kristna Studentrörelsen i Sverige, och driver med många andra ett oberoende socialistiskt bokkafé i Uppsala. Representerade i ett par år Uppsala universitets studenter i Uppsala Studentkårs fullmäktigeförsamling, där jag satt för kårpartiet Piratstudenterna och jobbade med frågor om immaterialrätt, kurslitteratur och IT, men sitter nu istället i kårstyrelsen." (www.isakgerson.se)

"En radikal falang av fildelare i Uppsala har grundat sin egen religion.
 Nu vill Det missionerande kopimistsamfundet bli registrerat som trossamfund, bland annat för att få vara i fred från polisen.
– Vi hoppas att på ett fredligt sätt kunna utöva vår religion, säger Isak Gerson, missionsföreståndare i kopimistsamfundet." (http://www.direktpress.se/uppsalatidningen/Arkiv/Artiklar/2011/04/Fildelare-startar-forsamling)

Ni får själva dra era slutsatser, jag är klar med min.

 
Ingen bild

Trollfar

3 september 2014 07:55

@Isak Thomas Gerson, förklara gärna för mig hur en polishund med munkorg kan bita någon. För det är väl inte så att du helt enkelt ljuger och har skarvat ihop historien?

 
Svensson

Svensson

3 september 2014 08:01

Polisen borde sluta använda hästar och hundar i dessa demonstrationer,risken är stor att dessa djur skadas.Man kan istället använda vattenkanon som man gör i många andra länder, då får även vänsterfolket en behövlig dusch som många av dom tycks behöva.Även tårgas kan fungera, fungerar det i andra länder,så borde det fungera även i Sverige nu när vi är med i EU.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

3 september 2014 08:18

Dagens spaningar.

På väg till jobbet ser jag omfattande vandalisering av valaffishisering. Noterar att det är i första hand SD som har drabbats, när SD redan är nerrivet eller inte finns ger man sig på M och KD. Ibland har man till och med satt upp V-plakat där de nedrivna har suttit. Och då bor jag ändå i en M dominerad del av kommunen.

Kan man förmoda att det blev för mycket att riva ner varför FP och C lämnades ifred då de inte hanns med av tidsbrist eller att det skulle bli alltför uppenbart?

Nu låter jag kanske lite som Hasse & Tage, men i dagens Aftonblad lovar Alliansen mer pengar till försvaret, var dessa nu kan tänkas komma ifrån med tanke på tidigare avisering om ekonomin för kommande mandatperiod? Varför har man inte gjort något under de tidigare två mandatperioderna och vilket är det enda parti som har velat höja anslagen? Med rödgrön röra blir det i bästa fall oförändrade anslag men förmodligen sänkta. Nix panjemo! Dags att börja lära sig ryska?

Man påstår vidare i den nedriga avisan att Ebola är på framfart och vi står inför en storskalig epedemi, förmodligen begränsat till Afrika men ändå, men vi kanske skall ta hit alla i vanlig ordning, eller kan det vara så att det är bäst att hjälpa på plats och dessutom minska spridningen? Kommer smittat till Europa eller Nordamerika kommer Afrika knappast att kunna få någon hjälp. Fanns det inte förresten en del Ebola-skeptiker här alldeles nyligen? Finns det något parti som har varnat för det här?

SÄPO varnar för en omfattande hotbild från Islamister och antyder om avstyrda attentatsförsök här i Sverige. Har något parti tagit upp det här? Om så är fallet är inte partiet ifråga Islamofobiskt för Islam är ju fredens religion? Se bara på ISIS, när det tar slut på kristna får man döda andra muslimer för att hålla tempot uppe. Det är så att Atzekerna framstår som ganska hyvens lirare.

I övrigt kravallas det och eldas i vanlig utsträckning i våra invandrardominerade förorter. Vi får hoppas att man sätter in alla dialogpoliser vi har. Vi får skaffa mobila ungdomsgårdar som vi kan sätta in i desa nödlägen och bunkra med Bullens pilsnerkorv.

Men jag är inte bitter.

 
Björn söderberg

Björn söderberg

3 september 2014 08:43

http://www.youtube.com/watch?v=wNDeeoUNvAk

Kopiera denna länk och titta Vänstermuppar fi kärringar miljöpartister nyttigt information

http://barrkis

 
Ingen bild

Ymer

3 september 2014 08:56

Samma insändare var införd i VK, Västerbottens Kuriren och samma undertecknare samt "Djurrättsvän". Jag vet inte om man ska skratta eller gråta över den naivitet som vissa besitter. Frågan är också finns personen?

 
Ingen bild

Stefan A

3 september 2014 09:05

SD har mycket att göra på lagstiftningens område, bl.a för valsabotörer, nätsabotörer(nätbedrägerier) fotbollshuliganer, mötessabotörer, och mycket annat bör straffen skärpas kraftigt, inte minst i åldern 15-18, det inte föräldrar och skola lyckats lära ut får man lära sig den hårda vägen.Tyvärr kan beviskraven behöva sänkas, är omöjligt att se vem som kastade exakt vilken flaska eller sten i en skyddande folksamling.Efter kravallerna i London började de första domarna falla redan efter en par dagar, i Sverige skall det utredas halvårsvis exakt vem som gjort vad, vid minsta tvekan skall det frias, och det är bra, men i praktiken fungerar det inte, vänstermedia kommer förstås att yra om polisstat, men det är bara en frukt av samhällsutvecklingen, att "vara snäll" duger inte längre.

 
Ingen bild

Johnsson

3 september 2014 09:06

Heja Thoralf! Bra jobb!
Fusk och sabotage vid förtidsröstningen även i Karlskrona/Lyckeby. Inga valsedlar från SD i stället men varför Svenskarnas parti? SD håller på, med rätta, att bli vågmästare och utgör "hot" emot "det fina folket" och därför ska dom/vi saboteras.
Enfaldiga individer som tror att nedrivna affischer och borttagna valsedlar ska ge SD färre röster. Knappt att "terroristerna" ska ha rösträtt.
Hoppas alla som jag pratat med håller fast vid att rösta på SD och dessa personer, som är gamla S och M, verkligen röstar rätt. 20% den 14:e är ingen omöjlighet.
Till sist! Inga motsabotage eller dumma uttalanden från oss så går valet som smort.

 
Ingen bild

Göta

3 september 2014 09:08


Det skrivs och talas om att en stor del av väljarna inte bestämmer sig för vilket parti de ska rösta på förrän de allra sista dagarna innan valet. Till exempel påstår SCB i en artikel att "var tredje bestämmer sig sista veckan innan valet". JAG ANSER ATT DETTA INTE GÄLLER FÖR SD-VÄLJARE!

På grund av den intensiva, falska indoktrineringen från alla våra medier tar det mycket lååååång tid för "Svensson" att ens VÅGA bestämma sig för SD. Det är en jobbig process för alla våra synapser, neuroner och transmittorer där uppe i hjärnkontoret att ens BÖRJA tänka på SD på ett positivt sätt samtidigt som man blir översköljd av mediernas lögnaktiga hata-SD-propaganda dygnet runt. Men när man väl har fått upp ögonen för verkligheten och bestämt sig för att bli Sverigedemokrat, trots mediernas dagliga hjärntvätt och hela PK-etablissemangets fientliga inställning till SD, så går man aldrig tillbaka till något 7-klöverparti igen.

För att hjälpa "Svensson" att genomskåda den fantasivärld som vi dagligen indoktrineras i av etablissemanget behövs faktauppgifter från den bistra verkligheten. Ett valår som detta borde därför informationsbroschyrer från SD ha nått hushållen minst ETT HALVÅR FÖRE VAL-DATUM för att väljarnas hjärnor ska ha en tidsmässig chans att STUDERA och GENOMSKÅDA mediafolkets ständigt falska beteenden, framför allt i TV och Radio.

Ett par-tre veckor för valdagen är det lagom för väljarna att få ytterligare ett utskick från SD-riks, ett kortfattat med SD-valsedlarna i. Thoralf har agerat ungefär så. Men SD-riks har endast fått iväg en enda typ av utskick, och detta i sista minuten. För göteborgarnas del verkar det inte som de skulle få se ens detta. Det tyska tryckeri som anlitades för Göteborgsutskicket skrev enligt uppgifter fel landsbeteckning på godset, så hela detta stora utskick om 1,7 ton SD-info hamnade i Frankrike istället för i Sverige. På grund av förseningen kommer Göteborgs invånare antagligen inte att få någon skriftlig SD-info alls till det här viktiga valet! MYCKET DÅLIGT!

Just i rikets 2:a stad som är känd för sina högst aktiva och aggressiva röda vänsternissar är detta extra dåligt. Men det blir gärna så när man är ute i sista minuten!
:( :( :(

 
Ingen bild

Onkel Sven

3 september 2014 09:33

Utanför ämnet, SD hataren H G strömer ondgör sej nästan dagligen över SD på sin blogg , konstigt att han inte klagar på SVP ??
Han kallar alla SD.are för nasister men SVP slinker igenom !

 
Ingen bild

Lärare

3 september 2014 09:55

Varför kan jag inte kopiera stapeldiagrammet från bloggen?
SD har tydligen inte upptäckt den, annars vore väl den ett bra exempel på att visa hur extremt Sverige är i jämförelse med de övriga Nordiska länderna vad gäller asylinvandringen.

Vi måste nog bli bättre på att marknadsföra Thoralfs blogg, Avpixlat och de övriga sanningsägande texter som finns att tillgå på nätet.
Träffar då och då på folk som inte vet om dessa sidor!

Jimmie gör ett fantastiskt jobb, men borde ta upp denna enorma skillnad mellan länderna. Då om inte förr vaknar svensken!

 
Ingen bild

Stefan A

3 september 2014 10:07

Tips! Åkesson och Erik på låddan i debatt svt morron, i morron tid vet jag inte, skall bli intressant att se hur lång Ullenhag är nu..2 meter?..2,5?..kanske snudd på 3?

 
Ingen bild

Ludvig

3 september 2014 10:20

Det är för väl att valsedlar kommer direkt i brevlåda. Där kan dom inte gömma undan dom.

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 september 2014 10:21

Förtidsröstade i går i ett av Växjös ytterområden

SD valsedlar stod längst fram i stället.
Om det var lika många från början var dom mera populära än Melonpartiet som exempel

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 september 2014 10:22

@Stefan A.
Ja, förr tävlade "Karlsson på taket" i främst rally. Nu pratar "Ullenhag på lådan"! Men Karlsson var betydligt mera framgångsrik...

 
Ingen bild

Göta

3 september 2014 11:16

@ Lärare
Håller verkligen med dig om att Thoralfs stapeldiagram borde visas upp i mycket större omfattning.

Jimmie skulle ha ett rejält synligt exemplar av diagrammet "Invandringsbomben" från Thoralfs blogginlägg 12 juli framför sig vid varje partiledardebatt i TV. Dessutom skulle samma diagram i jätteformat pryda varenda SD-scen på Jimmies och de övriga SD-valturnéerna runtom i Sverige.

Då hade massor av chockade människor betraktat detta vansinne med gapande munnar och äntligen insett 7-klöverns stora dårskap.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 september 2014 12:53

Även i mina trakter har valaffischer från olika partier vandaliserats. Tom. kan man ana en AFA-symbol sprayad på en affisch. Det är säkert ingen organiserad AFA-aktion, utan några aningslösa tonåringar som spårat ur.
Men likväl är det oroväckande att tom. på svensk landsbygd syns spår av Vänsterfachism.

Besökte idag min kommuns centralort. Antalet slöjor är oroväckande högt. Ordet "assimilering" och "feminism" verkar ha gått helt förbi SFI-kursen som erbjuds i huset bredvid torget...
Kanske en temadag med Gudrun Schyman om feminism vore på sin plats..

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 september 2014 13:30

OT : Öppna era plånböcker säger Fredde, då med ett skattetryck på 58% och en gigantisk socialbidragsskuld.

På tv säger man att ungefär 1000/månad mer i skatt skall Sven E Banan till att börja med.
SD borde redan detta val ha 55%.

Skattetrycket är ju inom 5-10 år uppe i 70%, det börjar faktiskt bli synd på allvar om ett politiskt analfabetisk av media vilselett folk .

Det mesta av detta bakåt och framåt hänger ihop med massinvandring hur man än vänder och vrider på det /ljuger manipulerar, som i media
Det måste vara en massa folk som seriöst funderar på att lämna landet

Svenska folket lever i en veritabel mardröm ,som styrs av zombiepolitiker utan någon som helst koll på stadsekonomi med störda känslomässiga tvångsreflexer som går ut på att hela världen skall komma hit OCH LEVA PÅ svenska folket i minst 50-60%.
Det är smart, men hedrar det dom som nya samhällsmedborgare ?
Är det dessa svenska folket vill ställa upp på ?

Den nationalkommunistiska läran har snart slagit ut Sverige helt
Är det verkligen det du vill du här smygläsande journalist ?
Ingår inte matte på journalisthögskolan el är det bara helidioter som söker dit ??
Varslen står som spön i backen inom tidningsvärlden är det inte dags att ge upp farbror Lenin snart ?, eller vill du börja jobba på allvar inom hemtjänsten ?

Fattar inte folk vad slopade avdrag för bostadslån innebär för dom själva ,samt selektering på bostadsmarknaden ,snacka om klassamhälle.

Avdragen på dom enda pengarna Svenne kommer att få i pension dvs pensionssparande tages bort, dessutom skall Svenne jobba till 75 år Även detta togs nyss upp på tv
Samtidigt skall hundratusentals pensionsräddare , och svenska ungdomar gå arbetslösa.

Om inte detta är sjukt vad är då sjukt ?

Svenska folket har ett halmstrå kvar och det är att rösta på SD
Inte ens det är säkert att det räcker för att undvika en total katastrof ,läs inbördeskrig

Gubben o Gumman skriver som fristående samhällsdebattörer utan någon koppling till Thor-alf Alfsson el SD.

 
Ingen bild

LSW14

3 september 2014 13:51

@Thoralf
Först och främst ett stort grattis till bloggens All Time High!
Jag har följt din blogg mer eller mindre dagligen sedan 2011, och kommer att så göra framgent. Om sanningen ska fram så är det tack vare din blogg och Flashback.org som jag denna gång kommer att rösta på SD. Men, och det är ett viktigt men, bl a det faktum att att du (Thoralf) har strukits från riksdagslistan gör att det tar emot. Sedan finns det vissa andra viktiga frågor, tycker jag, som borde tas upp till diskussion på din blogg, t ex frågor om NATO, Ukraina och Israel.

@Peter
Tack för att du tar upp ämnet, det är frågor som är avgörande för mina kommande vägval. Hoppas att Thoralf tar upp dessa ämnen i separata inlägg, helst innan valet! Som jag ser det så är USA/NATOs aggressiva hållning mot ett passivt Ryssland det största hotet mot fred i europa. Håller med; SD borde definitivt ta avstånd mot USA/NATOs agerande i en mängd konflikter. Libyen, Irak, Ukraina, Iran m fl.

Att sedan Hulda mk1 börjar yra om Inlandsis o Ebolautbrott får man leva med. Inget ett bry sig om :-) Bortsett från det så har iofs Hulda mk1 många vettiga synpunkter på saker o ting, synd på arrogansen bara.

Tack för ordet!


 
Ingen bild

Eric H

3 september 2014 14:56

Hade idag en hantverkare på kort besök. Vi "pratade lite val".
Han skulle rösta på Sjöstedt, han hatade nämligen vinster i välfärden..
Delvis höll jag med honom, anser att sånt är en samhällelig uppgift, även om vinsterna är stora i absoluta tal, är de en fis i rymden i det stora välfärdssjoket.
Däremot, när jag nämnde 140-160 000 nyanlända i år och 30 000 nya bostäder och frågade var alla svenska ungdomar ska bo, då såg han lite konstig ut och lämnade platsen...

(PS. till "nån" här, diskuterar inte med troll)

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

3 september 2014 15:46

Beträffande "Vinster i välfärden" så är det inte från de privata aktörerna som man får höra att de skall skära ner på fikat för de gamla eller utepromenanden för att ett nytt flyktingboende skall öppnas.

De privata aktörerna kontrolleras inte speciellt ofta och de statliga eller kommunala ännu mer sällan. Har alla redan glömt de problem som fanns när det inte fanns några privata aktörer över huvud taget?

Vinsten grundar sig på att man räknar med vad motsvarande tjänst kostade i kommunal eller statlig regi. Sen får privata aktörer komma med anbud. Om anbudet är lägre än vad det hade kostat i kommunal eller statlig regi så har skattbetalarna gjort en vinst.

Det förutsätter att servicen är på samma nivå eller rättare sagt som det stipuleras i kontraktet. Något man är dålig på att följa upp och kräva. Ofta visar det sig att man har tagit det lägsta anbudet och skiter i allt annat. Det är ändå det privata företaget som får den dåliga PR´n. Inte kommun, stat eller lokalpolitiker. Eventuella böter från företaget gynnar bara den egna budgeten.

 
Ingen bild

Gute

3 september 2014 17:54

Facket uppmanade henne att rösta på S

Kommunisterna i facket ringer till unga fackanslutna och försöker påverka dem hur de ska rösta, man smutskastar samtidigt Alliansen under det manipulerande samtalet, obehagligare än så kan det knappast bli.

http://www.expressen.se/nyheter/facket-uppmanade-henne-att-rosta-pa-s/

 
Ingen bild

Tony

3 september 2014 18:03

En sak som irriterar mig när Jimmie Åkesson deltar
i debbatter med dom andra partiledarna är att han inte
klart och tydligt tar avstånd för deras påstående att
SD helt vill stoppa invandringen, vilket ju inte är
med sanningen överensstämmande. Nu senast var det den
hispiga Annie Lööf som påstod detta? och i och med att
inte Jimmie tydligt visar på vad som står i
partiprogrammet, så uppfattar kanske en hel del väljare
detta som sanning!

 
Ingen bild

Anonym

3 september 2014 18:05

Jag har inte fått SD:s valsedlar. Fastän jag t.o.m beställt från deras hemsida:

http://www2.sverigedemokraterna.se/hem/valsedlar/



Jag bor i Biskopsgården i Gbg.


Ingen SD:are som läser som kan gräva i varför valsedlarna inte kommer fram i Biskopsgården?

 
Ingen bild

Tony

3 september 2014 18:09

Peter:
Har Svenska folket blivit tillfrågade om vi ville ha
massinvandring?
När det gäller Israel, så har dom inte startat några
krig, dom har däremot svarat på¨angrepp från det krigiska
Hamas för att skydda sin befolkning!

 
Ingen bild

Göta

3 september 2014 18:56

@ Anonym
Om du läser mitt inlägg kl 09:08 här ovan så kanske du kan få svaret i slutet där på varför du inte har fått några valsedlar i Biskopsgården.

Eftersom 1,7 ton SD-info-broschyrer avsett för Göteborgs väljare har kommit på avvägar och hamnat i Frankrike, så hinner SD nog inte dela ut dessa före valet. Det kanske är så att valsedlarna också skulle ligga i det utskicket. Inte vet jag, men det skulle inte förvåna mig.

Eller också kommer de kanske sista veckan - om vi har tur.


 
Ingen bild

Gubben Svensk

3 september 2014 18:57

@Anonym
SD beställde valmaterial från en firma i Tyskland men av "misstag"
skickades istället godset till Lyon i Frankrike och blev då försenat med två veckor.
Schenker transport slår ifrån sig och skyller på tryckeriet som skrev fel landskod.

Oklart om allt material hinner fram till hushållen i Göteborgsområdet.

http://www.gp.se/nyheter/val2014/val/1.2471901-sd-beskyller-schenker-for-sabotage

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2472673-schenker-slar-tillbaka-mot-sd

 
Ingen bild

World Traveller

3 september 2014 19:02

Var på ambassaden och röstade idag. Kan bara hoppas att inte mina tre kuvert/valsedlar slängdes i soptunnan så fort jag gick därifrån. Inget förvånar mig längre nuförtiden.

 
Ingen bild

Stundtahl

3 september 2014 20:17

Vallokalen hade jämn ström av röstande idag, samtliga listor fanns i god ordning på plats.
I avsaknad av Thoralf Alfsson på listan gick mitt personliga x -av övertygelse- till David Lång som har god utbildning, politisk känsla och karisma.....rösta på David, så ordnar det sig!

Ps. @ Robert Stenqvist, du är en hjälte och hoppas du når tusenden av väljare.

 
Ingen bild

robban

3 september 2014 20:21

när det kommer till vinster i välfärden så verkar det inte finnas någon specad nedre gräns vilken vård och service det ska finnas på äldreboenden utan det är bara vad företaget får per vårdtagare och sen sätter tydligen bara bristen på moral gränsen hur stor vinsten blir. man kanske ska börja i rätt ände men att kvalitetsäkra en vårdnorm som ska erbjudas för pengen de får innan man börjar gagga om ev vinster i välfärden.

 
Ingen bild

Onkel Sven

3 september 2014 20:36

Hustun har fyllt jämna och blev idag uppvaktad av två representanter från den handikappförening hon tillhör ,vid kaffet och smörgåstårtan så blev det snack om valet och det visade sej att dessa bägge damer hade Jimmie Åkesson till idol ,detta efter att jag avslöjat vilket parti som låg mej varmt om hjärtat !

 
Ingen bild

Onkel Sven

3 september 2014 20:37

Hustrun ska det stå , i stridens hetta blev det fel !

 
Lennart Johansson

Lennart Johansson

3 september 2014 21:09

OBS JIMMY ÅKESSON MOT ULLENHAG I TV4
CA. KL 22.20 i kväll i debatt, spännande!!!!!

http://Lennart J

 
Ingen bild

World Traveller

3 september 2014 21:12

Jimmie Åkesson mot Erik på lådan :-)

 
Ingen bild

Harry

3 september 2014 21:35

Följande fick jag höra för någon dag sedan. Det var en tolk som berättade detta. Prognosen för ensamkommande har skrivits upp till 6500 men kan stiga till över 7000 bara i år. Kommunerna får besked samma dag som de får besked om de skall ta emot 15 "sk barn". 1o barn mm Flera kommuner har de senaste veckorna fått samma besked. Det är total kaos oss flera socialsekreterare som skall hantera detta. Det finns inga boenden att stoppa in dessa "barn". Man jagar febrilt något boende runt om oss andra kommuner. Tolken var ganska frispråk - han "skakade" på huvudet! Är svenska politiker totalt korkade? Kommunerna kan inte säga nej efterson det finns en tvingade lag! Ville bara berätta detta! Det rör sig om södra Sverige! Inget som når ut till allmänheten!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards