thoralf

Direktlänk till inlägg 23 november 2014

IKEA OCH BRIST PÅ LÄGENHETER

Av Thoralf Alfsson - 23 november 2014 11:04

”Vi har den lägsta arbetslösheten av våra jämförelsekommuner,”

 

”Vi är stolta över att arbetslösheten är lägre än i våra jämförelsekommuner och vi ska gå vidare och bli ännu bättre.”


I veckan kom majoriteten i Kalmar med sitt budgetförslag. Majoriteten består av S, V och C, i en så kallad ohelig allians. Kommunalrådet Johan Persson (S) har vid flera tillfällen lyft fram att Kalmar har lägre arbetslöshet än i förhållande till våra jämförelsekommuner Karlskrona, Växjö, Kristianstad och Halmstad. Det gör majoriteten ännu en gång i budgeten och i en debattartikel i Barometern. Men någon närmare analys av detta förhållande har aldrig gjorts. Enligt min mening finns det två enkla förklaringar till detta. IKEA och bristen på bostäder!


Att Ingvar Kamprad beslutade sig för att bygga ett nytt IKEA-varuhus i Kalmar för snart tio år sedan har fortfarande stor effekt i Kalmar som utvecklats till en handelsstad. Hansa-city har idag ca 1 300 anställda enligt en tidningsartikel i Barometern. Det är en förklaring till att vi ”bara” har ca 4 000 personer anmälda hos Arbetsförmedlingen. Något som kommunalrådet uppenbarligen är stolt över.


Den andra förklaringen är bostadsbristen i Kalmar. Det kan kanske låta märkligt men enligt min uppfattning är det en stor del av förklaringen. Tack vare bostadsbristen har Kalmar kommun inte kunnat uppfylla sina avtal med Migrationsverket och kommunen har heller inte kunnat ökat antalet mottagna i nya avtal med Migrationsverket på grund av bostadsbristen.


Vid en jämförelse med våra jämförelsekommuner blir den effekten väldigt uppenbar.

Först ett stapeldiagram över hur arbetslösheten ser ut enligt Arbetsförmedlingen. Vilket bekräftar den bild som majoriteten i Kalmar vill ge.


 


Tittar man sedan lite noggrannare i statistiken och bara granskar utrikes födda så ser det ut enligt nedan. I statistiken ingår dock inte de som befinner sig i etableringsreformen men heller inte vissa typer av ”bidragsjobb” som lönebidrag, instegsjobb eller nystartsjobb. Detta förskönar statistiken rejält för utrikes födda.


 


Man kan då kanske påstå att integrationen fungerar bättre i Kalmar än i våra jämförelsekommuner, utom möjligen Halmstad men då skall man också ta hänsyn till hur många mottagna genom Migrationsverket kommunerna tagit emot. Då framträder enligt min mening en tydlig bild.


En väldigt stor bidragande faktor till att Kalmar har lägre arbetslöshet än våra jämförelsekommuner beror helt enkelt på ett lägre mottagande av invandrare. Den största orsaken till det är bostadsbrist. Här finns också förklaringen till befolkningsökningen i vissa kommuner.


 


Jag tror nog att alla min läsare ser och förstår att volymen på invandringen har en stor effekt på arbetslösheten i en kommun. Givetvis uppstår det även så kallade undanträngningseffekter på arbetsmarknaden, antingen på grund av positiv särbehandling eller ren lönedumpning.


Nu har dock Kalmar kommun fått fart på byggandet av bostäder och för något år sedan skrev kommun om sitt avtal med Migrationsverket från 175 personer/år till 210 personer/år. Under innevarande år ser man ut att dessutom ”överträffa” avtalet då kommunen vid utgången av oktober redan tagit emot 221 personer.


Detta kommer med stor säkerhet få effekter på arbetslösheten och kostnaderna för försörjningsstöd när dessa personer börjar lämna etableringsreformen om ca två år. För det är ju så att man gömmer problemen, kostnaderna och statistiken under två år med hjälp av etableringsreformen.


Som avslutning ett diagram som är tabu i dagens Sverige! Nämligen att jämföra inrikes födda med utrikes födda!


Detta tabu gäller givetvis endast om inte utrikes födda kan framställas som "duktigare eller bättre", då är det givetvis politiskt korrekt att jämföra.


 


Notera att Kalmar kommun inte har lägst arbetslöshet bland inrikes födda, utan det har Växjö. Men det förtränger säkert Johan Persson.



 
 
Ingen bild

Hulda mk1

23 november 2014 12:23

Intressanta, tänkvärda, skrämmande staplar och framför allt, staplar som alltför få väljare tyvärr inte har möjlighet ta del av...

 
Ingen bild

jonte bergström

23 november 2014 12:24

Thoralf gör ett hästjobb - en stridshäst på riktigt!

Dessvärre fortsätter förstörelsen av Sverige i oförminskad takt. Det enda hoppet står till ett extraval. Under tiden sjunker vi djupare och djupare ner i dyn.

 
Ingen bild

Onkel Sven

23 november 2014 12:40

Högsby kommun ska ta emot 7 st ensamkommande 5 heltidstjänster ska tillsättas ,detta har inte diskuterats inte stått i tidningen utan kommuninnevånarna körs över utan pardon !

 
Ingen bild

Göta

23 november 2014 12:54

Sven skrev (under Thoralfs föregående inlägg): "...det kommer massa människor som har gedigna utbildningar men vi i Sverige har ett problem med att misstro dessa."
och:
"Det är så sorgligt att människor som kommer hit och vill göra rätt för sig aldrig får chansen!!"

Det är precis lika sorgligt att så många pursvenskar inte heller får chansen att göra rätt för sig i Sverige. Det finns nämligen inte jobb så det räcker, och då blir det så. I stort sett alla de jobb som omedelbart kunde delas ut till invandrarna som vi lockade hit på 1950- och 60-talet har försvunnit från Sverige för flera decennier sedan. Dels genom att industrierna flyttades ut till lågprisländerna, och dels genom robotiseringen av industrin (några maskiner kan ersätta handkraft från 100-tals människor).

Arbetskraft strömmar nu in, men behovet av denna arbetskraft finns inte. Det är inte ovanligt att det kommer 50-100 ansökningar till ett ledigt jobb som annonseras ut. Men det är endast EN person som kan få detta jobb, och alla de övriga blir utan TROTS SINA GEDIGNA UTBILDNINGAR. Så även ur den synpunkten är denna massinvandring totalt vansinnig.

ATT MATA TROLLEN
Helt i onödan har jag nu förklarat för Sven något alldeles självklart. Och det gillar Sven, för då kan Sven fortsätta diskussionerna som gör att huvudfrågan i Thoralfs blogginlägg kommer i skymundan. Det finns ytterligare ett par tre "Svennar" (kvinnliga och manliga) som vi inte kan låta bli att mata. Är det bara dumt eller finns det något bra med dessa nästan alltid tråkigt korkade kommentarer som besvaras, vilket leder till att huvudfrågan spårar ur och ersätts med långa tjafs-dialoger som inte alls hör till ämnet?

Både-och, tycker jag själv. Det är en fördel att motståndare demonstrerar sin kortsynthet och sitt oförstånd, men det hade förmodligen varit bättre om jag själv och andra kommentatorer hade ransonerat svaren något, trots att det är svårt att låta bli.

 
Ingen bild

Sven

23 november 2014 13:37

@Göta

Mata inte trollen?

Men att ifrågasätta och argumentera är väl meningen med demokrati?
Är demokrati för jobbigt för dig, vi kanske ska ha det som i 1940-talets Tyskland, med ett parti, ett herrefolk, och vara intolerant mot alla åsikter som är "tyskfientliga"?
Oj men det har ju redan SD lagt fram en motion om, att aktivt bekämpa svenskfientlighet angående åsikter och levnadssätt!

Under hela efterkrigstiden har man frågat sig hur kunde detta ske och nu ser vi samma krafter och mönster sprida sig i Europa. Är människan intelligent och lär sig av sin historia? NEJ, vi är tyvärr inte det, men stå vid sidan om och passivt titta på ligger inte mig i fatet.

Angående dagens inlägg från Thoralf:
Du gillar att polarisera för det är enkelt, det kräver varken speciellt mycket intelligens eller fantasi.
Att måla upp svartvita bilder av verkligheten, när den egentligen har en mer grå nyans är ju tacksamt, det ger som du själv utrycker det "billiga politiska poäng".
Är du bekant med termodynamik hur saker förhåller sig i öppna och slutna system
det är samma sak med världen, "ingenting försvinner allting sprids".
Det blir därför meningslöst att försöka påstå något annat som du håller på med idag. Det här kanske är lite för vetenskapligt för dig och er andra, men det är något vi inte kan ändra på.

Vänligen
/Sven

 
Ingen bild

Konen

23 november 2014 14:02

@ Thoralf

Den här förhoppningsvis sista svinaktiga ad hominem argumentationen av pseudonymen "Sven" riktad mot dig, var åtskilliga steg över vad man kan tolerera. Föreslår att du säger tack och adjö till personen i fråga.

 
Ingen bild

World Traveller

23 november 2014 14:15

Sven, det hatet man möts av från media och 7-klövern, framförallt från vänstern, gör att man ibland skriver saker i ren ilska, saker som man kanske inte menar. Det är lätt hänt. Jag tycker det är konstigt att man i en påstådd demokrati inte kan säga att man önskar att invandringen regleras och blir mer restriktiv och att man känner obehag inför radikal islam utan att bli kallad för rasist, nazist, fascist, mördare, kackerlacka och allt annat. Du pratar om nazism och Tyskland på 40-talet. Precis så upplever många Sverigedemokrater det också. D.v.s att etablissemanget inklusive media beter sig mot Sverigedemokraterna och andra åsiktsmotståndare (t.ex Dan Park) precis som Hitler och hans anhang gjorde, med inslag av DDR's STASI. Något för dig att tänka på.

 
Ingen bild

SDare

23 november 2014 15:30

Japp!
Då var det dags för en utav våra kommentatorer att vara vänlig igen. Trist att den energi som den vänlige ödslar här, inte istället nyttjas i mitten utav en vindkraftspark.
Helt blåst, skulle få vilken park som helst att gå med vinst

 
Ingen bild

Mattias

23 november 2014 15:33

@Konen
Det Sven skrev i det senaste inlägget var det mest nyanserade som skrivits på den här bloggen på länge. Läs det igen.

 
Svensson

Svensson

23 november 2014 15:57

När politikerna börjar säga,arbetslösheten kunde vara högre,då har politikerna gett upp om arbetslösheten,det finns ingen arbetslöshet som är bra !

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Maggan

23 november 2014 15:58

@Sven
Vi skall absolut minnas andra världskriget och Hitler och dra lärdom av det. Tyvärr verkar det som att man bara applicerar den kunskapen på västmedborgare. Man ser inte att ett liknande hot kommer från Islam, lika dödsbringande som andra världskriget var, är Islams intåg i västvärlden.

 
Ingen bild

Hebbe

23 november 2014 15:59

@Sven
Tro inte att du är den enda person som läst termodynamik. Det gör 100-tals studenter på grundnivå varje år. Dessutom haltar din liknelse eftersom termodynamikens första sats säger att energi inte kan skapas eller förstöras. Du jämför detta med invandringen, där visst antalet människor kan öka alt minskas.

 
Ingen bild

Tony

23 november 2014 16:27

Signaturen Mattias gör ofta stöddiga uttalanden här
om vad SD står för. Men det skulle vara intressant
att veta om han tycker att det ser lovande ut för
Sverige inför framtiden med massinvandring bostadsbrist,
massarbetslöshet, brottslighet, ljugande media, om varför
han inte ser dom problem som många av oss andra ser. Eller
om han helt enkelt tycker om att se när ett utvecklat land
sakta men säkert försvinner mot okänt öde. Eller är du
helt blind??

 
Ingen bild

urban Jakobsson

23 november 2014 17:21

Att en kommun i Kalmars storlek tar emot runt 200 flyktingar ar ju rent skrattretande om man jamfor med kommunerna i Orebro Lan.I Ljusnarsberg bor det 5000 inv och de tar emot 1000 flyktingar per ar.Ser likadant ut i flera andra kommuner,nej oka mottagningen rejalt sa kommer nog di arbetslosa som ett brev pa posten.

 
Lassekolja

Lassekolja

23 november 2014 17:23

TACK Göta för Ditt kloka inlägg!
@Sven, Du gör som alla andra SD-motståndare, försöker blanda bort korten genom att förknippa SD med Hitler och liknande. Skall Du inte passa på och dra jämförelsen "när Karl-Oskar och Kristina for till Amerika" när Du ändå är igång? Nej Sven, håll Dig till ämnet, att vi har sju partier, som genom Västvärldens mest omfattande och vidlyftiga invandring, är på god väg att rasera det Välfärdssverige, som generationer före oss, genom hårt arbete lyckats bygga upp. ETT ENDA PARTI, nämligen Sverigedemokraterna, kämpar för att upprätthålla eller rättare återskapa det fantastiska, i många avseenden världsledande Sverige, som vi hade innan Palme, på 70-talet drev igenom att Sverige skulle bli mångkulturellt.
Jag har aldrig förstått varför multikultiförespråkare så envist alltid känner sig tvingade att illvilligt(?) sätta likhetstecken mella kärleken till sitt land och nå´n slags "fientlighet till främmande" människor. Att lilla Sveriges resurser inte klarar att lyfta 100.000-tals människor från, i stort sett 0 till svensk standard, krävs sannerligen ingen Einstein! Det borde även Du klara Sven!
Thoralf: Det sista diagrammet borde ingå i ett allmänt utskick, eftersom det är, som Du skriver, svenska folket kommer annars ALDRIG att få kännedom om dessa relevanta fakta!
SD (senast) 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Skeggan

23 november 2014 19:10

Man får nästan ge dig en eloge för din ork. Tänk om du lagt energin på något vettigt istället för att år ut och in konsekvent orka fortsätta hata invandrare som du gör. ALLT ÄR INVANDRARNAS FEL. AAAALLT. Vädret också.

 
Ingen bild

World Traveller

23 november 2014 19:27

Skeggan, hur har du det med läsförståelsen? SD har högre andel invandrare än de flesta andra partier och framförallt mer varierad. Varken Thoralf eller vi skyller Sveriges problem på invandrarna. Vi skyller på de ansvariga, d.v.s media och 7-klöverpolitikerna. Sen att vi inte uppskattar invandrare och asylsökare som misshandlar, rånar, bränner bilar m.m är ju en annan sak. Vi uppskattar inte heller svenskar som beter sig så, men det är faktiskt mindre vanligt.
Om du har svårt att förstå så ber jag dig att fråga nån vän eller nån lärare så kan de förklara vad vi menar.

 
Ingen bild

matspp

23 november 2014 19:48

@Troll-Svempa
Partnerskapet mellan SS och KGB.
http://www.axess.se/tv/program.aspx?id=4164

Vad sa Stormuftin på 1940-talet?

Och glöm inte partnerskapet mellan SAP och SAPO.

 
Ingen bild

Göta

23 november 2014 20:54

Sven skrev:
"Under hela efterkrigstiden har man frågat sig hur kunde detta ske och nu ser vi samma krafter och mönster sprida sig i Europa. Är människan intelligent och lär sig av sin historia? NEJ, vi är tyvärr inte det ..."

Jag håller helt med Sven i detta passus. Dock ser jag detta inte alls från samma okunniga och naiva sida som Sven. Men Sven har rätt i att de mörka krafter som sprids i Europa nu är ungefär samma krafter och mönster som spred sig i Europa vid tiden för WW2. Då ingicks nämligen en allians mellan nazismens Adolf Hitler och islams Stormuftin av Jerusalem, Haj Mohammad Amin al-Husseini. Stormuftin al-Husseini anlände till Berlin den 6 november 1941 och...
jag citerar:
"Efter några möten med utrikesminister Joachim Ribbentrop och höga SS-representanter, inbjöds han till Adolf Hitler den 28 november 1941. Syftet var att komma överens om en gemensam politik för lösandet av judefrågan, och Stormuftin hade för detta ändamål ett program med 15 punkter. Mötet uppmärksammades stort i tysk media."

"Strax därefter började SS-högkvarteret (SS-FHA) att planera uppsättning av muslimska förband. Stormuftin och hans stab inlogerades i en större villa, som beslagtagits från en utplundrad judisk familj. Här inrättades en koranskola för att lära muslimska SS-män hur islams budskap stod i samklang med nazisternas läror. Därifrån spred stormuftin propaganda och understödde under loppet av 1942 bildandet av de första muslimska förbanden såsom 'Arabisches Freiheitskorps' och 'Legion Aserbeidschan'."

Den 1 mars 1943 påbörjades organiseringen av den första muslimska SS-divisionen 'Handschar', som rekryterades i det muslimska Bosnien på Balkan. Ett annat muslimskt förband SS-divisionen 'Skandebeg' rekryterades i Albanien i april 1944. Dessförinnan, i november beordrade Heinrich Himmler chefen för SS-FHA, Gottlob Berger, att arrangera ett möte med Stormuftin för att denne skulle ge ytterligare stöd till rekrytering av muslimer. Detta möte kom till stånd i Berlin den 14 december 1943 och resulterade i att 'Ostmuselmanische SS-Division Neu Turkistan' skulle organiseras.

Ovanstående information är hämtat från överstelöjtnanten, forskaren, historikern samt huvudläraren i militärhistoria och chef för Krigshistoriska avdelningen vid FHS, Stellan Bojeruds, blogg.
http://sbojerud.wordpress.com/page/4/

Stellan Bojerud var också delaktig i försvarets utbildningsinsats mot nazism, rasism och främlingsfientlighet.

Det finns mer att läsa om Stellan Bojerud här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Stellan_Bojerud

 
Ingen bild

Nevs

23 november 2014 21:07

@Sven Söndag 23 nov 13:37

Har du något exempel eller tips på någon "antirasistisk" blogg där man tillåts kommentera? Om nej eller som vanligt från dig ett nonsenssvar. Varför?

 
Ingen bild

Anna

23 november 2014 21:27

Sven och några till här inne har varvat upp rejält på sista tiden.
Ett tydligt tecken på att de i själva verket är desperado-syops från MP & V.

 
Lotta

Lotta

23 november 2014 21:46

Visst är det dråpligt att se en moderat och en miljöpartist stå och prata om att vi inte har obegränsat med pengar(MP) och det kostar skattebetalarna 4 miljoner om dagen med det införda stoppet av bygget förbifart Stockholm (M). Båda partierna tvekar annars inte en sekund att vräka ut pengar som om Sveriges skattekassakista är outtömlig när det gäller den förda massinvandringspoilitiken.

http://youtu.be/nVYQMmAyBuI

 
Ingen bild

Konen

23 november 2014 22:13

O.T

Lyssna gärna på radio Länsman med Marcus Birro och Ingrid Carlqvist om islam.

http://www.rlm.nu/Program/rlm-hot-som-vapen-med-marcus-birro-ingrid-carlqvist/

 
Ingen bild

Maja Dacke

23 november 2014 23:11

Julia Caesar idag igen på Snaphanen.dk ...

http://snaphanen.dk/2014/11/23/sondagskronika-kvinnors-makt-och-mans-sarbarhet/

 
Ingen bild

Blåsippan

24 november 2014 01:01

Jag orkar aldrig läsa Julia Ceasars krönikor då de är så otroligt långa. Så är det. Min åsikt består ändå. Att landet är galet.

 
Ingen bild

Gute

24 november 2014 07:33

Idag är det 70 år sedan kommunisterna sänkte passagerarfartyget Hansa. 84 oskyldiga passagerare följe med ner i djupet, endast två överlevde. 24 November 1944.

http://www.tjelvar.se/marinen/m12.htm

Hansa - krigets värsta svenska katastrof

http://www.helagotland.se/samhalle/?articleid=10396022

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 november 2014 08:48

@Gute.
Ja, Kommunismen har tagit fler liv än tom. Nazismen. Men de kommer alltid undan alltför lättvindigt från kritik. All världens journalister är dessvärre i mer eller mindre grad kommunister och tystar det mesta av kritiken.

Läste lite om den twitterstorm som drabbat Marcus Birro efter hans medverkan i Radio Länsman.
Nästan allt kan kritiseras. Men Kommunism och Islam får inte ifrågasättas...
Vart är Sverige på väg..?

 
Ingen bild

Göta

24 november 2014 08:53

@ Blåsippan
Vad tråkigt att du missar Julia Caesar. Hon är verkligen otroligt bra. Här får du ett litet tips som du kan pröva:

Hoppa in i mitten av artiklarna och läs därifrån. I den aktuella artikeln till exempel under rubriken "Är män människor?" (med en bild på Åsa Romson under). När du sedan har läst till slutet, så har det nog fångat ditt intresse, och då vill du läsa alltihop från början.
Kram och lycka till /Göta

http://snaphanen.dk/2014/11/23/sondagskronika-kvinnors-makt-och-mans-sarbarhet/


 
Ingen bild

Göta

24 november 2014 09:12

Dagens Tweet
Från Singla slant:
"Hej SVT-Nyheter! Vem beslöt att
ni skulle börja använda den
vänsteranstrukna eufismen 'papperslösa'
för illegala invandrare?"

En mycket bra fråga! Alla s.k "papperslösa" har ju fått papper på att de INTE har tillräckliga skäl att få stanna här. Detta trots att Sverige har västvärldens mest generösa invandringsregler.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards