thoralf

Direktlänk till inlägg 26 november 2014

REGERINGSKRIS

Av Thoralf Alfsson - 26 november 2014 12:52

 


Precis som jag skrev i ett blogginlägg för några dagar sedan borde ”Förbifart Stockholm” och Bromma flygplats utlösa en regeringskris.


Idag finns en ledarartikel i Dagens Industri med samma budskap. Och det finns mer frågor som kommer att utlösa kriser inom regeringen och Vänsterpartiets stöd till regeringen.


”Att regeringen är trängd visar sig inte bara i förhållande till det parlamentariska läget, utan också när det gäller lagstiftningsarbetet. I går kom de höga juristerna i Lagrådet med sitt yttrande över regeringens proposition om avskaffande av det obligatoriska vårdvalet i primärvården. Denna förändring, som uppenbarligen har stor symbolisk betydelse för bilden av regeringens handlingskraft, är tydligen så akut att regeringen lät bli att skicka förslaget till Lagrådet, utan det fick ske från riksdagens socialutskott – på initiativ av alliansledamöterna där.

 

Lagrådets yttrande är en närmast tillintetgörande sågning av lagförslaget. Eftersom regeringen har gjort en så undermålig beredning av förslaget bryter det mot grundlagen. Förberedelsearbetet ”är inte godtagbart” och propositionen kan ”inte ligga till grund för lagstiftning”. Räkna med att förslaget kommer att falla i riksdagen.”


Att undvika en lagrådsremiss måste väl mer eller mindre vara tjänstefel av en regering vid en så stor förändring. Det ligger mer i röret så att säga och Socialdemokraterna kommer att få stora problem med att komma överens med Miljöpartiet. Ledarartikeln avslutas med följande.


”Om SD lägger ned sina röster sitter regeringen kvar. Men det inträder ändå ett slags permanent regeringskris. För vad ska man annars kalla ett läge där de två partierna inte ens är överens om vad det är för politik som regeringen just har beslutat om?”

 

Magdalena Andersson håller också på att deppa ihop enligt Dagens Industri. Sveriges ekonomi blir bara sämre och sämre enligt finansminstern. Vi, Sverigedemokrater är inte förvånade! Så länge 7-klöverns politiker vägrar se elefanten i rummet lär utvecklingen fortsätta.


PS


Har noterat att Flygvapnet ökat sina aktiviteter under de senaste månaderna. Troligtvis på grund av de incidenter som inträffat över Östersjön. Eftersom jag tillbringar en hel del tid i naturen på Öland så märker jag förändringen. Igår eftermiddag var aktiviteten större än vanligt, kanske på grund av det fina vädret. Fick till några bilder i den sena kvällssolen ;-)


 


 
 
Ingen bild

Göta

26 november 2014 13:19

”Om SD lägger ned sina röster sitter regeringen kvar. Men det inträder ändå ett slags permanent regeringskris. För vad ska man annars kalla ett läge där de två partierna inte ens är överens om vad det är för politik som regeringen just har beslutat om?”

Det stämmer nog, men denna permanenta regeringskris kommer att finnas kvar även om SD fäller regeringen. Alliansen kan väl knappast hoppa på ett regeringsarbete i all hast, när de inte ens har löst frågan om statsministerposten? Så något regeringsbyte blir det nog inte.

Det enda SD behöver frukta är att den i mitt tycke ganska värdelösa Löfven ska lyckas övertala någon av småpartierna FP eller C (eller båda) att förena sig med S och MP. Men om detta lyckas blir det knappast en särskilt långvarig förening, utan istället för 2 partier som inte är överens om politiken så blir det 3 (eller 4) partier som kommer att vara ännu sämre överens om politiken och ett ständigt tjafsande och grälande mellan dessa.

 
Ingen bild

Göta

26 november 2014 13:29

DAGENS TWEET
Perra Winberg twittrar:

"Saudi etc bör ta ALLA FLYKTINGAR!
Oljeländerna har stålar, plats,
samma språk, religion och käk.
Och flyktingarna har nära hem sedan."

Alldeles självklart egentligen!
VÄRLDENS ALLRA RIKASTE LÄNDER finns i omedelbar närhet till oroshärdarna i Mellanöstern och Nordafrika. Varför öppnar inte de sina gränser för alla sina muslimska bröder och systrar??? Varför måste alla dessa, deras egna fattiga bröder och systrar, tvingas över halva jordklotet till de otrevliga länderna med den hemska kristna religionen, den otäcka maten (griskött), syndfulla klädseln (obeslöjade kvinnor) och allt annat som är haram här uppe i den kalla norden?

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

26 november 2014 13:44

Ja, frågan är vilket som är bäst? Fälla regeringens budget nu eller vänta och låta den missköta sig ännu mer och sen rösta med Alliansen i de frågor där synpunkterna stämmer överens. Det viktigaste måste ändå vara att få bort Miljöpartiets skadliga inverkan och kanske ett fällande av budgeten kan leda till att Socialdemokraterna bildar egen regering? Nyval är nog det sista alternativet för alla inblandade utom Sverigedemokraterna som nog är det enda parti som skulle tjäna på ett sådant scenario.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Pensionisten

26 november 2014 13:59

Fäll regeringen och bort med MP.
Vad det gäller flygvapnets ökade aktiviteter så har jag start och landningens flyglinje över mitt boende, så jag har också märkt detta.
Aktiviteterna har också ökat på havet utanför mitt och i Blekinge skärgård. Hög tid att försvara våra gränser.
Åter igen! Fäll regeringens budget!
Tack på förhand SD!

 
Ingen bild

Mattias

26 november 2014 14:31

Det vi alla kan hoppas på är en bred parlamentarisk lösning där den nuvarande blockpolitiken löses upp till intighet, för Sveriges bästa. Finns en hyfsad chans att det blir så :)

 
Ingen bild

Verkligheten

26 november 2014 16:20

Thoralf, bryr du dig om vad som nu sker med Gustav Kasselstrand? Hur ser du på den utveckling som funnits i partiet? Blir det bra att man poserar med Israels flagga på självaste valvakan? Är det ok för ett svenskt parti att så tydligt, just en sådan kväll, markera sitt ställningstagande? Hur ser du på Israels expansion i Palestina? Är den ok? Finns någon gräns för när det inte är ok? Varför intar SD en sådan ensidig linje då man inte alls behöver det? Varför är man så mån om att rensa ut Kasselstrand?

Vore intressant att få din syn på detta.

 
Ådärkomdenja

Ådärkomdenja

26 november 2014 16:27

Givetvis blir det en fällning:

"Många konspirationsteorier inför nästa veckas budgetomröstning. Kan inte media fatta att Alliansen tänker rösta för sin egen budgetmotion?"

"Vänsterjournalisterna ägnar sig antagligen åt sk psykologisk förhandling, då de vägrar att acceptera att deras älskade miljöpartistiska regering kan falla. Istället fantiserar man om att delar av alliansen ska lägga ner sina röster, så att (sd) inte kan fälla ett avgörande. Där kan man prata om att svika sina egna väljare. Naturligtvis röstar man på och för den politik man gått till val på, något annat är otänkbart.

Därmed faller avgörandet på (sd) och det är faktiskt inte alliansens ansvar att det är på det viset - man följer väljarnas vilja, där en majoritet av väljarna inte röstat på regeringen, ens medräknat stödtrupperna från kommunistpartiet. När det gäller (mp) har hela 93% inte röstat på partiet. Det kanske känns lokalt på journalisttäta Södermalm som att alla röstat på (mp), men Sverige är större än den lilla ön."

ref: http://cornucopia.cornubot.se/2014/11/hur-kommer-budgetomrostningen-falla-ut.html

http://adarkomdenja.blogspot.com

 
Ingen bild

realisten

26 november 2014 16:34

SD brukarb ju hävda att när invandrarna blir tillräkligt många så tar de över landet. Varför hänvisar man då aldrig till det tydligaste exemplet i modern tid, Israel där invandrarna som kom under 1800- och 1900-talet till sist tog över landet från dess invånare. Att de var där för 2000 år sedan är ju inget tungt skäl för skulle man återställa världen 2000 år tillbaka så får man ändra mycket.

 
Ingen bild

Lärare

26 november 2014 17:17

Vet någon varför Sentio dröjer?
Borde kommit så här dags. Har dom också slutat mäta SD?

Apropå fälla eller inte fälla Regeringen, litar jag fullständigt på SD:s ledning. Vad som än händer måste vi fortsätta hålla ihop. Jättesvårt beslut!
Persoligen tror jag på att SD ökar vid ett nyval, men frågan är hur mycket?

 
Ingen bild

GBJ

26 november 2014 17:24

I "Den korte avis" - den danska nättidningen - stod det en bra artikel om fundamentalistisk islam den 21 november. En undersökning i sex europeiska länder, däribland Sverige, visade att 44 % av muslimer från Marocko och Tunisien omfattade fundamentalistisk islam.

De bejakade tre påståenden: "60 % agree that Muslims should return to the roots of Islam, 75 % think there is only one interpretation of the quran possible, which is binding for every Muslim, 65 % say that religious rules are more important to them than the laws of the country in which they live. Consistent fundamentalist attitudes, with agreement to all Three statements are found among 44 %."

I artikeln finns källhänvisningar till citatet: http://denkorteavis.dk/2014/syv-ting-som-de-politisk-korrekte-ikke-vil-vide-om-muslimers-holdninger/

I en tidigare artikel i samma internettidning stod om att bara en moské på Jylland var beredd att ta avstånd från IS (turkiska muslimer), ingen annan moské ville svara, varken ja eller nej. Och i den ökända moskén i Århus stödde man IS (ända tills media publicerade uppgiften).

 
Ingen bild

Lotta

26 november 2014 17:39

Läser i dagens Östran om att det skall öppnas 4 nya boenden för sk ensamkommande flyktingbarn i Kalmar. 7-klöverns politik går ut på att fylla landet med flyktingar. Ännu så länge är det "bara" i Södertälje och Malmö där svenskar är i minoritet men med de senaste decenniernas vettlösa invandringspolitik kommer takten av städer och orter där svenska folket kommer befinna sig i minoritet i sitt egna land att ständigt bli fler. Vad händer när vi är i minoritet i hela landet? Eftersom den största delen som kommer hit är muslimer kommer det förr eller senare leda till att majoritetsbefolkningen i Sverige kommer vara muslimer. Vad kommer ni goda säga då till era barn och barnbarn när de frågar varför ni var med och gav bort deras land?

 
Ingen bild

OH

26 november 2014 18:37

Vi har nu hört och läst från alla möjliga journalister och partiföreträdare att SD måste i god tid före röstningen eller rättare omedelbart redovisa hur SD kommer att rösta.
Personligen anser jag att övriga sju partier i god tid före budgetröstningen redovisar hur och vilka alternativa konstellationer dom tänker stödja.Det är hög tid för dessa sju partier att förstå att Riksdagen inte är en lekstuga.

 
Ingen bild

Martin

26 november 2014 18:46

Apropå regeringskris. Vad är sannolikheten att allianspartier lägger ner sina röster och låter bli att rösta på den egna budgeten?
"Vi vill inte ge SD inflytande"
"Vi har ingen partiledare så vi vill undvika en regeringskris just nu, sorry"

 
Ingen bild

Christer

26 november 2014 18:49

Hela SD:s existens och framväxt bygger på motviljan till det mångkulturella samhället. Jag skulle vilja påminna med ett citat ur det förgångna:
"Vi i Sverige lever i en så mycket lyckligare situation,
vårt lands befolkning är homogen, inte bara sett till rasen,
utan också i så många andra avseenden"
Tage Erlander - sagt i samband med raskravallerna i USA 1965
Det fanns en framsynthet tidigare inom S som dom själva inte visste om. Ledande företrädare inom S skäms nog om dom får veta hur en av deras husgudar faktiskt tänkte.
Bra SD! Stå på er i Riksdag och kommunfullmäktige!

 
Ingen bild

Mattias

26 november 2014 19:03

@Lotta
De flesta av oss hittar inte på historier om 'islamisering' och annat skit för att slå i våra barn. Vi lär dem tolerans och medmänsklighet istället.

 
Ingen bild

Trollfar

26 november 2014 19:17

@Mattias, medmänsklighet? Är det detta du menar, för det är en funktion av din och andras så kallade medmänsklighet.

"Stadsmissionen larmar: ”Våra pensionärer hamnar på gatan”

 
Ingen bild

Ebbe

26 november 2014 20:28

Landet är mer än lovligt sjukt. I Skara kommun avstod den borgerliga alliansen vid fullmäktige 11-24 från att yrka på votering om sin egen motion om införande av några fältassistenter.

Man var helt enkelt rädd för att deras egen motion skulle gå igenom i och med att SD är starka i kommunen.

Dit jag vill komma är. Beröringsskräcken är så pass stor att man skäms för att få genomslag för sin egen politik.

Jag emotser gärna andra vittnesmål i denna fråga i spalten

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

26 november 2014 20:51

Lotta
Citat
Eftersom den största delen som kommer hit är muslimer kommer det förr eller senare leda till att majoritetsbefolkningen i Sverige kommer vara muslimer. Vad kommer ni goda säga då till era barn och barnbarn när de frågar varför ni var med och gav bort deras land?

Ditt resonemang är så korkat och påverkat av DIN nuvarande tro, Först måste vi enas om när Sverige vart Sverige.

Sverige vart alltså Sverige när vi vart kristna, är det så du menar, och vad kan du bevisa är sant med kristendomen, eftersom du kan förkasta, alla andra religioner som falska.

Omskrivning ( för att visa hur urdumt resonemanget är)

Eftersom den största delen som kommer hit är kristna kommer det förr eller senare leda till att majoritetsbefolkningen i Sverige kommer vara kristna. Vad kommer ni goda säga då till era vikingabarn och vikingabarnbarn när de frågar varför ni var med och gav bort deras land?

Lotta hur känns det nu när du bytt från asatro till kristendom? Lider någon annan av det?

 
Ingen bild

Göta

26 november 2014 21:43

(Långt Off Topic)

Utan att på något sätt hänvisa till en viss svamlare här, så läste jag lite på Wiki om det afrikanska landet Nigerias utveckling från att det blivit självständigt på 1960-talet. Nigeria är befolkningsmässigt världens 3:e största land med drygt 152 miljoner invånare. Där verkar råda riktigt mysig multi-kulti. BEFOLKNINGEN ÄR UPPDELAD I ÖVER 200 ETNISKA GRUPPER, VAR OCH EN MED SITT EGET SPRÅK OCH KULTUR! Ett riktigt drömland för Sveriges alla multi-kulti-älskande 7-klöverpolitiker, medier och 87 procent av väljarna med andra ord.

De två största religionerna i Nigeria är islam och kristendom och mellan dem råder största misstro. Därutöver finns det givetvis flera andra typer av mysiga religioner som inte heller kan komma överens.

De första åren efter att Nigeria blivit självständigt inträffade (som vanligt där omfattande multi-kulti råder) en och annan massaker, en del statskupper, en del mördande av olika statschefer samt naturligtvis mängder av mord på vanliga dödliga. OCH så småningom utbröt det stora och blodiga multi-kulti-inbördeskriget 1967, som när det slutade 3 år senare hade skördat minst en miljon offer i människoliv, vilka utökades i den påföljande långa och svåra svälten framför allt i Biafra-området. Många av oss minns de fruktansvärda bilderna på de stackars skelettliknande Biafra-barnen.

Nigeria är egentligen ett rikt land med enorma oljefyndigheter och underexploaterade mineralresurser plus stora områden med god jordmån och underutnyttjad åkermark. Människorna i Nigeria borde alltså kunna ha det ganska bra. Men, och nu citerar jag Wikipedia:
"enligt en undersökning år 2000 var 60 procent av befolkningen mycket fattiga, och inkomstskillnaderna är stora. Korruptionen i landet är stor och landet har en omfattande ekonomisk brottslighet, såsom penningtvätt och bedrägerier (till exempel s.k Nigeriabrev). Under det senaste decenniet har Nigeria kännetecknats av spänningar mellan centralregeringen och delstaterna SAMT MELLAN OLIKA ETNISKA OCH RELIGIÖSA GRUPPER. Ett nytt problem utgörs av islamismen. I de nordliga delstaterna har islamisterna vuxit sig starka och infört sharialagar, vilket har lett till oroligheter med tusentals dödsoffer."

Enligt de Sharia-strafflagar som gäller i Nigerias tolv nordliga muslimska delstater bestraffas brott som alkoholkonsumtion, homosexualitet, otrohet och stöld mycket strängt, och kan resultera i amputation, prygel, stening och långa fängelsestraff.

Boko Haram är en islamistisk terroristgrupp där som bildades 2002 och som har attackerat regeringstjänstemän, dödat kristna, skolbarn och studenter, bränt kyrkor och skolor, kidnappat skolflickor, och attackerat andra muslimer som tros hjälpa den nationella regeringen."

Vilken tur att det här i Sverige endast finns den FINA multi-kultin och den FINA islam, där ALLA ÄLSKAR ALLA ALLTID.

 
Ingen bild

Thoralf A

26 november 2014 22:12

Mats, Mattias, Realisten o.s.v

Ni är minst sagt naiva hela bunten! Jag vet inte varför ni hatar det gamla Sverige så fruktansvärt. Varför flyttar ni inte ifrån Sverige?

Jag är trött på ert jäkla tjat och jävla tjafs. Ni är riktigt dåraktiga men ni har inte förstånd att förstå det ännu. Men någongång i framtiden kanske även poletten ramlar ner hos er också.

Eftersom ni uppenbarligen inte trivs i sällskapet på min blogg uppmanar jag er att också avlägsna er härifrån! Tack!

Ta ert tajfs och tjat och fortsätt med det hos några likasinnade. Det finns många ställen på nätet!

 
Ingen bild

Niklas R

26 november 2014 22:39

@Mattias

Om du nu tycker att islam inte är ett problem nämn då två muslimska länder som du anser uppfyller moderna krav på välfärd, demokrati och mänskliga rättigheter för dess residenser.

@Mats
Du kan inte jämföra kristendomen med islam eftersom de är varandras motpoler.
Men eftersom du inte kan historia så kan jag säga så här, kristendomen var fundamental för grundandet av Sverige som ett enat rike. Innan kristendomen så var vi uppdelade i småriken, men med kristendomens intåg och struktur så kommer även idén om kung av Guds nåde, vilket enar landet under en tro och en kung.

Kristendomen lägger även grunden för vår utveckling i form av utbildning, tekniskt kunnande och välfärd i form av fattig- och äldrevård. Vi avskaffar slaveriet och vi bor på riktiga gårdar med stugor med fönster, uthus, fäbodar, ladugårdar och stior istället för att ha allt och alla under samma tak i mörka långhus.

Problemet är att går vi över till islam så förlorar vi allt det där och går tillbaka till vikingatidens anda. Med andra ord, vi kan lika gärna gå tillbaka till asatron, eftersom islam och asatron har nästan samma synsätt på livet bortsett från den fria kvinnans roll i samhället.

 
Ingen bild

Mattias

26 november 2014 22:39

@Thoralf
Folk som önskar att en kalmar-kvinna ska gruppvåldtas kan du tänka dig att ha som skribenter, för att dom köpt det du basunerar ut med hull och hår. OM du nu vill ha en klubb för inbördes beundran borde du nog fundera på en annan lösning för kommentarer. Om du tror att du ska kunna sprida dina galenskaper oemotsagd tar du fel.

@Mats
Ryggdunkarklubben är på gång ;)

Thoralf Alfsson

26 november 2014 22:51

Då får du fundera på att bemöta det på något annat ställe, inte min blogg.

Du begriper tydligen inte att det är jag godkänner det som skrivs! Inte du!

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

26 november 2014 23:31

Thoralf

Du har helt rätt att det var bättre för, när man vet att framtiden är dålig. Snacka om naivt.

Du är en liten fet figur med kvarvarande hat, från mobbingen du fick utstå i skolan, prakt exemplaret på miffot som skaffade sig en röst, skyddad av någon annan, som skall slå tillbaka, du är fortfarande bara liten fet och tragisk, att du fick lämna partiet är inte alls konstigt, tror inte du skulle passa in i ett rent nazistparti, med din falskhet. Se till att skaffa ett jobb, istället för att leka politiker.

Thoralf Alfsson

27 november 2014 00:00

Du är bara en tragisk person med mycket hat. Blir man sån när man är ateist och vänster?

 
Ingen bild

Verkligheten

26 november 2014 23:44

@Mats Thoralf har rätt så högt till tak, tycker inte du ska använda invektiv och nedsättande omdömen utan försök istället att argumentera. I Sverige når du längre med av vara lite mer lågmäld i din framtoning.

 
Ingen bild

Stundtahl

27 november 2014 00:22


Besserwissrar och kaxighetens generaler dyker tyvärr ständigt upp i sitt armod och infekterade reflexioner.
Tack för att du håller stil å kvalitet på bloggen och sätter ner foten Thoralf!

 
Stefan K

Stefan K

27 november 2014 00:23

Personligen tror jag att sossarna bittert ångrar att de bjöd in Mp i regeringen. Nu sitter de i rävsaxen och tvingas acceptera migrationsuppgörelsen som den avsatta regeringen gjorde med extremisterna.

Ska fan vara finansminister i en regering som plötsligt står där utan pengar till välfärden och nödvändiga satsningar.

Jag såg Morgan Johansson i SVT:s Rakt på idag. Om Magdalena Andersson ser ut att deppa ihop, så såg Johansson märkbart besvärad ut. Hans försvarstal angående Europas och kanske världens mest extrema migrationspolitik lät inte trovärdiga.
Dessutom ljög han när han sa att Sverige inte sett så många asylsökande sedan början av 1990-talet. Vi har ALDRIG sett så många asylsökande som nu och rekorden lär slås på löpande band under en oöverskådlig tid, vilket Johansson indirekt konstaterade när han sa att asylsökande nästan alltid söker sig dit där vänner, släktingar och landsmän befinner sig...m.a.o. Sverige och därmed kan vi se ännu större asylstormar ta vägen till Sverige.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Blåsippan

27 november 2014 01:40

Mats du är uppenbart en mobbare. Svenska folket gillar inte mobbare och du gillar inte svenska folket. Hur tycker du att man löser detta på bästa sätt..

 
Ingen bild

World Traveller

27 november 2014 03:18

Mats, om du slutade hata så mycket så skulle du må mycket bättre. Börja med att försöka tilltala människor med avvikande åsikter utan att kalla dem idioter och liknande så ska du se att även du kan få vänner och respekt.
Mvh World Traveller

 
Ingen bild

Hej!

27 november 2014 06:49

@Thoralf
Tack för den fina JAS bilden!

 
Svensson

Svensson

27 november 2014 08:12

Sverige håller på att bli ett nytt Grekland.Istället för att göra något åt det,följer Stefan Löfven EU:s direktiv.Givetvis måste SD fälla honom.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

SDare

27 november 2014 08:15

Kanske har Mats tittat på film för mycket?
Ja, ja! Snart är det jul och kanske kommer tomten även i år

http://www.youtube.com/watch?v=Qs5ZdmGNeR8

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

27 november 2014 08:50

Wow, Mats, har du hört talas om projicering?

 
Ingen bild

Niklas R

27 november 2014 09:55

Så vad Mats (ateist) menar är att eftersom alla mobbare söker sig till vänstern, så måste alla deras offer automatiskt vara höger, då mobbarna anser att de har rätt att förtrycka andra.
Sedan att nazister inte var höger, utan lika socialistiska som kommunisterna var, hjälper ju inte direkt vänsterns argumentation om att allt det onda kommer från högern/ konservativa.

Men allt sådant här är för svårt för indoktrinerade personer att begripa så det är som att kasta pärlor till svinen.

 
Cavatus

Cavatus

27 november 2014 11:16

Hallå alla dissidenter! Låt oss hjälpas åt att ladda ned, skriva ut och sprida det här nya flygbladet, som blivit polisanmält för rasism, fast inget nämns om invandring eller migration!

PK-folket är överkänsliga nu när de känner att bubblan snart spricker! Genom att ladda ned och sprida det hjälper vi till att sticka hål på deras varböld snabbare. Ju förr desto bättre!

https://app.box.com/s/vgrik69f3o29ufrs4dlk

Rekord i antal nedladdningar av detta flygblad! 1019 nedladdningar på två dagar. Härligt med den uppslutning vi ser i dissidentleden! Vi kavlar upp ärmarna och fortsätter vårt idoga arbete för att slå undan benen på dem som sitter i elfenbenstornen! Eller hur!

http://https://app.box.com/s/vgrik69f3o29ufrs4dlk

 
Ingen bild

Christer

27 november 2014 11:42

Tack Thoralf för din utmärkta blogg, och möjligheten att få kommentera. Tyvärr finns det dårar som bara vill förstöra, men det finns det överallt. Att du har överseende med en del beror nog på att du är lite väl tolerant som tillåter detta.
Annars vore det kul om kommentatorsfälten kunde fungera som en mötesplats där vi kunde ge upplysningar om vad som är vad, och hur det kunnat bli som det blivit i Sverige.
Jag har bara några år kvar till pension, och har fått vara med om ett Sverige i förvandling. Jag vill med ett par citat försöka ge en bild av då och nu. Börjar på 50-talet:
"Det vore roligt om Sverige med sina välskötta och slumfria städer, och sin ovanligt enhetliga befolkning även i framtiden skulle bebos av våra efterkommande, utan alltför våldsam inblandning av främmande folkelement" sagt av Ulla Lindström.
Konsultativt statsråd 1954-66 i Tage Erlanders regering.

Sen har jag ett från 2000-talet:
"Jag har ofta fått frågan, men kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är det som gör så många svenskar så avundsjuka på invandrargrupperna. - Ni har kultur, en identitet, en historia, nånting som binder ihop er. - Och vad har vi? Midsommar o såna töntiga saker! Sagt av Mona Sahlin i en intervju i tidningen Euroturk 2002.
Jag vill eventuella läsare beakta att det sista citatet är från en person som nästan blev statsminister.
Vill avsluta med ett citat från en person som faktiskt blev statsminister:
"All utveckling har kommit utifrån - endast barbariet är ursvenskt". Sagt av Fredrik Reinfeldt i Ronna 2004.
Hur har vi hamnat där vi är nu? Jag tror det är en kort grundsyn hos våra politiker, avsaknad av sund skepsis, historielöshet, samt oförmågan att göra jämförelser med en kaotisk omvärld som gjort att man omfamnat det mångkulturella. I Sverige skall det svenska samhället och dess normer råda, anser jag. Till det skall en måttfull invandring få anpassa sig. En viss invandring är nyttig för varje nation, det ger impulser och nytänkande. Men det skall ske på den ursprungliga nationens grunder. Det är detta som är felet med den nuvarande invandringen, plus naturligtvis nivåerna som är helt orimliga. Att integrationen är så dålig är en helt logisk följd av den förda politiken.
Sverige har idag 186 utanförskapsområden, 55 st no-go områden enligt rikspolisstyrelsen. Utvecklingen skrämmer mig, som håller på att bli gammal.
Såg gärna att vi kunde ge vår syn på detta i kommentarerna i Thoralfs blogg. Ni som inte passar in här kan väl söka er någon annanstans.

 
Ingen bild

Stefan A.

27 november 2014 11:47

Det är slut nu på de skadeglada tillropen i fulmedia om att SD inte är vågmästare, nu frågar man sig i stället ängsligt varje dag vad kommer SD att göra.. fälla, eller inte.. det är bara att njuta av alla Lindbergare och Mellinares ångest, 38 procentaren Löfven med bihang kan bli högst tillfällig...

 
Ingen bild

SM811

27 november 2014 11:59

SD ger budgetbesked på tisdag??
http://avpixlat.info/2014/11/27/sd-ger-budgetbesked-pa-tisdag/

 
Ingen bild

SM811

27 november 2014 12:01

Skickar igen. Bara försvann.
SD ger budgetbesked på tisdag?
http://avpixlat.info/2014/11/27/sd-ger-budgetbesked-pa-tisdag/

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 november 2014 12:54

Jag har nu lät Mattias Karlssons öppna brev till Stefan Löfven som återfinns på Aftonbladets hemsida.
Ett otroligt välskrivet brev som uppmanar till ansvar för Sveriges bästa.
Nu väntar vi på en reaktion från vår (tillfällige) statsminister.

 
Ingen bild

Viktoria

27 november 2014 14:07

Håll i er alla - snart smäller det . . och det är inte nyårsfyrverkerier!
Tack, Thoralf, för att du försöker hålla ordning i ledet! Var inte finkänslig när det gäller att blocka och radera kommentarer.
Vi andra är för seriösa för att ägna tid åt slaskeblask - vi tackar ju redan nej till lögnaktiga slaskpressen, eller hur?

 
Ingen bild

Lena

27 november 2014 14:36

@Christer 11.42
Mycket bra sammanfattat!
I USA förstärks nu tyranniet. Obama tänker inte ta hänsyn till att det finns en kongress där "Bill" ska gå igenom för att kunna få laga rätt. Men Obama struntar helt och fullt i det och tar sig rätten att ensam bestämma. USA är laglöst land!
Folk ni behöver sätta er in i vad som pågår även på andra ställen i världen, främst USA eftersom de alltid är några år före det som senare kommer att ske här. Allt detta är planerat, var så säker.
Även här ser vi hur maktens arrogans verkar - de struntar fullkomligt i folket.
http://www.naturalnews.com/047747_Obama_tyrrany_rebellion.html

 
Ingen bild

World Traveller

27 november 2014 15:08

Hulda, jag såg i en tidigare kommentar att du oroade dig för min säkerhet och det tackar jag för. Idag mördades en vän och kollega av en feg självmordsbombare och en hamnade på sjukhus men han är nu lyckligtvis tillbaka på campen. Så som samhäller utvecklar sig i Sverige så är jag rädd för att sånt här kan bli vardag därhemma. Vanligt folk kanske kommer att lära sig vad IED's och shaheed betyder. Hoppas jag har fel och att någon, SD, stämmer i bäcken medans tid är.

 
Ingen bild

Maja Dacke

27 november 2014 18:47

World T, det var nog jag som senast oroade mig för din hälsa även om andra säkert gör detsamma. Och nu skriver du om nya hemskheter . . . Stackars din familj!

Dock . . . Idag har min himmel för första ggn på länge varit BLÅ och i stort varit utan artificiella moln - det är något att vara glad över.

 
Ingen bild

Stam

27 november 2014 20:41

@Mats(ateist) Proffstroll Onsdag 26 nov 20:51

”Lotta hur känns det nu när du bytt från asatro till kristendom? Lider någon annan av det?”

Efter en genomgång av vad Mats (ateist) Proffstroll eller Mattias (som han brukar använda) tidigare sagt konstaterar jag följande:

Ovanstående avfärdande av "Lotta" måste inta någon sorts särställning eller rekord över det mest obegåvade som någonsin uttalats på denna blogg.

När Herr Proffstroll(alias Mattias) resonerar är det som när en busschaufför upptäcker i en brant nedförsbacke att inga bromsar finns.

Man får helt enkelt PANIK!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards