thoralf

Direktlänk till inlägg 4 maj 2015

MODERATEN SOM UTMANAR

Av Thoralf Alfsson - 4 maj 2015 23:46

Varit på Guldfågeln arena och sett Kalmar FF slå Örebro med 3-0 ikväll. KFF behövde verkligen dessa tre poäng. Dock endast 3 700 i publiken. Det är märkligt hur fort publiken överger sitt lag om inte laget vinner och krigar i toppen på tabellen. Lite som i politiken, ingen vill vara med i laget som förlorar. Mycket roligare att vara med i det vinnande laget. SD!


Finn Bengtsson är riksdagsledamoten och moderaten som utmanar sin egen partiledning och partiledare. Frågan är om han uteslutits från sitt parti om han varit sverigedemokrat?


Finn Bengtsson kommer från Östergötland och Norrköping om jag inte minns fel. Under min tid i riksdagen satt jag på östgötabänken tillsammans med Finn Bengtsson. Han satt för övrigt framför mig i riksdagens kammare. Jag har därför träffat Finn vid många tillfällen under mina fyra år i riksdagen. Inte en enda gång var han otrevlig eller såg ner på mig som sverigedemokrat. Alltid väldigt trevlig och artig. Mellan fyra ögon sa han också en och annan sanning. Även ett och annat uppskattande ord om hur vår grupp klarade av att vara ett nytt parti i riksdagen. Jag uppfattade Finn som både väldigt rak och ärlig. Det förvånar mig inte ett dugg att det är just Finn Bengtsson som protesterar mot decemberöverenskommelsen.


Jag är dessutom övertygad om att han inte kommer vika en tum från sin linje. Det skall bli väldigt intressant att följa utvecklingen inom moderaterna. Jag önskar Finn Bengtsson lycka till och hoppas att han inte bestraffas av sin partiledning med AKB i spetsen. Det mest sannolika är nog att AKB snart gör en pudel! Innan hon åker på ett nederlag vid stämman i höst.


Från moderaterna i Kalmar län är det däremot helt tyst angående DÖ!


 
 
Lassekolja

Lassekolja

5 maj 2015 00:21

Tidigare i livet brydde jag mig inte så mycket om politiken. Jag röstade på valdagen, alltid borgerligt, eftersom jag är fostrad i ett borgerligt hem. Inget konstigt med det.... Lite intresserad var jag nog ändå för att vi var ett gäng killar och tjejer som gick ut på sta´n (Göteborg) och firade att Palme blev besegrad 1976 efter 44-års S-styre! Även röstat några gånger på KDS(nuv.KD) för att inte Alf S. skulle åka ur Riksdagen. Gick med i SD 1998 el.-99? efter NyD och Ian´s "Det nya partiet" och plötsligt blev politik väldigt intressant. Blev kort därefter livstids SD-medlem. Fortfarande blir politiken bara mer och mer intressant och nu när de övriga (läs:DÖ-partiet!) gör allt dom kan för att SD skall växa fortare och fortare, då stiger ju intresset ännu mer!
Vill förresten påminna om att Oscar Sjöstedt´s presskonferens sänds tisdag kl.12:00 i SvT Forum, alltså i SvT 2!
Dessutom har PM Nilsson skrivit en intressant ledare i Dagens industri, som går att kommentera, vilket jag har gjort.
http://www.di.se/artiklar/2015/5/4/ledare-ta-sds-valjare-pa-storre-allvar/
Kämpa på Thoralf och alla övriga!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Blåsippan

5 maj 2015 02:12

Trodde Kalmar var en fotbollstad. Ack vad man bedrog sig. Själv överger jag ett vinnande lag som SD är på självspelande pianon från övriga motståndarna med ständiga självmål inför dårar till supporters. Femton års medlemskap tog slut idag då jag tvunget markerade (för att jag skulle kunna må bättre) och klippte itu mitt medlemskort och skrev ett brev hur jag kände till mitt fd så stolta parti som numera strävar efter pk värmen genom uteslutningar utan demokratisk eller konkret grund. Hur jag kommer att rösta framöver är en sak men att stå upp för rätt och fel samt moral är mitt ok jag bär. Så fick det bli. Jag står upp för Sverige och svenskarna. Gör nya SD det?

 
Svensson

Svensson

5 maj 2015 06:38

Decemberöverenskommelsen kommer splittra Moderaterna,kommer Moderaterna utesluta dom som går emot partiledningen,och skicka ut dom från partiet ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Demokratur

5 maj 2015 06:44

Eftersom Sverige är förpestat med ett sjukt politiskt klimat är mitt tips att Finn utesluts ur Moderaterna. Demokrati? I Sverige? Inte i min livstid...

 
Ingen bild

OH

5 maj 2015 07:25

En hund biter ej den som föder den. Moderata företrädares hjärnor går nog varmgång nu.

 
Ingen bild

SM811

5 maj 2015 08:01

@Blåsippan
"..uteslutningar utan demokratisk eller konkret grund."
Kan du förklara vad du menar?

 
Ingen bild

Funtaren

5 maj 2015 08:19

"Frågan är om han uteslutits från sitt parti om han varit sverigedemokrat?"

Du gör mig besviken. Det Finn Bengtsson gör har inget med det som utgjorde grund för uteslutningarna att göra.

Du har tidigare visat stor mognad och förståelse för politiska realiteter och nödvändigheter. Jag hoppas du kan acceptera att dessa uteslutningar var välmotiverade och nödvändiga, och gå vidare.

Thoralf Alfsson

5 maj 2015 10:14

Har du funderat på varför jag petades från riksdagslistan?

 
Ingen bild

Ivarsson

5 maj 2015 08:24

fått nog av efterslängar slutar nu med denna blogg

 
Ingen bild

HellBoy

5 maj 2015 08:46

#SM811
Se omröstningen här på Thoralfs blogg. Fler än hälften håller med Blåsippan att uteslutningen av Kasselstrand saknar grund. Ta även en funderare över petningen av just Thoralf från riksdagslistan pga ja vad då?

 
Ingen bild

World Traveller

5 maj 2015 10:25

Om Finn menar allvar så bör han byta parti till SD för moderaterna är genomsudlade av islamkramare. För övrigt vill jag se Thoralf på en hög ministerpost. Ni från SD's ledning som läser här borde ta till er vad era väljare vill. Utan väljarna är ni ingenting. Vi vill inte ha ytterligare ett politiskt korrekt parti. Det räcker med sju stycken.

 
Ingen bild

Pensionisten

5 maj 2015 11:19

Skulle verkligen vara intressant att veta varför du uteslöts från riksdagslistan Thoralf!

Thoralf Alfsson

5 maj 2015 11:32

Den officiella anledningen var ju att jag inte kommunicerade partiets politik på ett riktigt sätt. Jag har inte fått ett godtagbart svar från valberedningen men jag gissar att beslutet togs av andra än valberedningen.

Personer i ledande position men utanför valberedningen har ju öppet erkänt att man "jobbat" för vissa namn på riksdagslistan.

 
Ingen bild

Pensionisten

5 maj 2015 12:31

Då får vi som vill ha med dej i Riksdagen nästa gång se till att vi utför det jobb som krävs för att du ska vara med nästa gång!

 
Ingen bild

Maja Dacke

5 maj 2015 12:49

... 'erkänt att man "jobbat" för vissa namn på riksdagslistan' ...

Ja, detta är något som vi alla sett och reflekterat över sedan länge. Och när man sedan också rör kanslipersonal o d har vi förstått än mer.

Tyvärr är allt inte som det borde!

När Thoralf försvann från RD-listan fick jag en hel del klart för mig, och när jag såg en viss partiledares kroppsspråk under ett tal av Kasselstrand förstod jag än mer.

Tyvärr måste jag också förstå Blåsippans reaktion - som inte är så helt främmande trots allt.

Hade det hjälpt skulle jag gråtit ögonen ur mig men ...

En sak som jag dock märkt på riksplanet är att blaskorna börjat tala ut ... och ... Ja, allt är inte helt negativt i världen idag.

 
Ingen bild

Evert Nilsson

5 maj 2015 13:01

@Pensionisten, vilket i verkligheten, sett till Thoralfs svar, är att den ledande gruppen vill bara ha folk som de tror att de överglänser.

Klassiska syndromet, anställ aldrig någon som är bättre än dig själv.

Felet är återigen det svenska valsystemet. Därför att det är partierna som väljer vilka som får sitta vid köttgrytorna. Därav att alla i riksdagen är lojala mot partiet framför väljarna. Thoralf är ett tydligt undantag, men så sitter han inte i riksdagen heller.

I Finland återigen har man ett system där man väljer personer i ett parti, inte att ett parti väljer vilka som är valbara.

Hoppas att Finland tar emot en när Sverige i en nära framtid kraschat.

 
Larjoh

Larjoh

5 maj 2015 14:41

Varför måste riksdagslistan bestämmas centralt och diktatoriskt och varför skall inte varje län/region inom SD, bestämma riksdagslistans utseende av kandidater. Viktigt under alla omständigheter att "min riksdagsman" Thoralfs plats bli säkrad, om han kan eller vill kandidera i nästa val.Tror på centralisering av makten i SD.

http://jixp

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 maj 2015 14:55

Den ofrivillige Sverigedemokraten Johan Westerholm skriver idag något pliktskyldigt föraktfullt om SD-väljare. Någon undersökning från SOM-institutet och förtrogna samtal med Helene Lööw ligger tydligen till grund för dagens Westerholmska funderingar.

Jag är övertygad om att SOM-institutet i sina ”undersökningar” inte utgår från dagens svenska katastrofsituation när frågor ställs. Frågorna är med all säkerhet tendentiöst ställda för att få ”rätt” svar. Således är Westerholms jonglerande med dessa resultat och begrepp som ”rasbiologisk övertygelse” helt irrelevant och därmed enbart trams.

De som nu i allt större skaror ansluter till SD tillhör grupperna ”räknekunniga” och ”oroliga”

Och det är inga obetydliga grupper!

http://ledarsidorna.se/2015/05/cygne-noir-den-svarta-svanen/

 
Ingen bild

Mmmmmmm

5 maj 2015 22:35

Mitt bidrag till Mohamed Cartoon Contest

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2008/november/ministrar-i-monas-regering.html

Thoralf Alfsson

5 maj 2015 23:11

Det tog fyra år till innan hans dröm slog in!

 
Ingen bild

Rättshaverist

5 maj 2015 23:40

Thoralf du har nu blivit antagen i denna liga!

Skärp dig,du jämför äpplen med päron.
Visst du blev ratad som riksdagsman men det var kanske så att ditt surkukade kynne straffade sig.

Din nya intention är väl inte att sänka SD-Kalmar eller SD nationellt?

 
Ingen bild

Blåsippan

6 maj 2015 02:59

SM811@

När Mattias K kontrollerar medlemsutskottet och valberedningen samt partistyrelsen med nickedockor/jasägare då är det inte mycket jag som vanlig patriot kan flagga med demokratiflaggan. Är det svar på din fråga?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards