thoralf

Direktlänk till inlägg 5 maj 2015

DET VÄRMDE INOMBORDS

Av Thoralf Alfsson - 5 maj 2015 23:42

 


Har tagit en semestervecka på Mallorca. Precis landat in på hotellet och hunnit handla lite dryck och tilltugg.


Väldigt trevligt bemötande på Kalmar/Öland Airport idag. Det började redan i kön till incheckning där en man kom fram och tackade för att jag ”finns”. Ännu en man tackade för min blogg.


Vid säkerhetskontrollen blev man orolig att jag inte skulle blogga kommande vecka. Jag lovade att det kommer ett antal blogginlägg från Mallorca, vilket lugnade. Ibland är det svårt att riktigt förstå hur många som läser bloggen och vilket samtalsämne blogginläggen kan ge upphov till vid köksbordet och på arbetsplatser. Inte bar i Kalmar.


Det kändes extra skönt att stiga ombord på planet med den insikten och värmen jag kände inombords.


Idag såg jag att Lars Bern och Jonny Fagerström fått in en debattartikel om Sveriges energipolitik i SvD. Det är hög tid att det svenska folket vaknar även i denna fråga innan det är för sent.


I Barometern var även en mycket bra debattartikel med rubriken ”Vindkraft kan aldrig ersätta kärnkraften”, om vindkraftsverket som Kalmar läns landsting beslutat upphandla. Skribenten sågade miljöpartisten Jessica Rydell jäms med fotknölarna. Härligt när det kommer från en opolitisk skribent och insatt person i ämnet.


Sverigedemokraterna vårbudget kan jag bara ösa lovord över. Inte minst på grund av min bakgrund inom pappersindustrin och teknikkonsultföretaget ÅF. En mycket bra debattartikel i SvD.


Jag tycker att det börjat röra på sig rejält under de senaste veckorna. Fler och fler artiklar som ifrågasätter DÖ och Alliansen. Samtidigt som fler och fler anser att det är dags att börja samarbeta med SD. Det märks även på lokal nivå. Det kan bli en spännande tid framöver.


  

 
 
Lassekolja

Lassekolja

6 maj 2015 00:29

Thoralf, hoppas Du får en trevlig vistelse, som Du så väl förtjänar! Som Du vet är vi många, utöver de två männen, som Du nämner i Din artikel, som uppskattar Din blogg.
Ytterligare en bra dag för SD är till ända. Jag kände mig stolt idag när jag såg den förträfflige Oscar Sjöstedt´s presskonferens idag. Äntligen ett parti och en politiker, som värnar vår industri och kärnkraften! Jag blir så förb--d när jag tänker på välfärdsstaten Sverige vars politiker under flera decennier inte ens klarar att föra en vettig energipolitik, i vilken, utöver vattenkraften tillsammans med kärnkraften utgör den självklara baskraften! Kan inte benämnas annat än REN YNKEDOM!!!
När jag läste den utmärkta artikeln i SvD blev jag överraskad av att den är så SD-positiv men det var innan jag såg vem som hade skrivit den (Oscar & Jimmie).
Protester mot DÖ!
Fler vill samarbeta med SD!
Nya opinionsrekord för SD i samtliga institut!
Det fortsätter att kännas mycket bra att vara SD-medlem!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 maj 2015 04:46

Under tiden Thoralf njuter sin ledighet skulle det vara intressant som tidsfördriv om alla berättade var i Sverige ni kommer ifrån.

Jag börjar: En stad i Norra Bohuslän(mycket norra, nästan Norsk) :-)

 
Ingen bild

Fredde

6 maj 2015 05:51

Inte ett ljud på Rapport igår om SDs budget! Skandal!

Hoppas Du får en väldigt skön vecka i värmen!

 
Ingen bild

Tony

6 maj 2015 05:53

På SVD s debatt kan man konstatera att det finns
en hel del insnöade personer som med sitt Nazisttjafs
om SD gör att man bara rister på huvudet över hur
korkade en del människor är. Positivt är ju annars att
en övervägande majoritet är för ett samarbete med SD.

Skulle man gå efter vad alla partier har i bagaget, så
skulle ju inte ett enda få lov att komma till makten,
det är förvånande när till exempel sossar beskyller
andra för Nazism, när dom själva använt sig av samma
människoförnedrande metoder som nazisterna gjorde under
kriget!

 
Ingen bild

Demokratur

6 maj 2015 06:29

Ser att det bedrivs PK-propaganda i Metro. Tydligen är budskapet att sverigedemokrater inte ska få vara nämndemän i migrationsdomstolarna. Bara nämndemän som ger "rätt" utslag är önskvärda... Då kanske jag får slippa vänsterpartister i skattemål...? Eller miljöpartister i miljömål..? Jaså, inte det... Sverige är ett motbjudande land.

 
Svensson

Svensson

6 maj 2015 06:34

Det känns som det börjar vända nu,allt fler människor accepterar Sverigedemokraterna.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pensionisten

6 maj 2015 07:54

Ha en skön och trevlig semester Thoralf!

 
Ingen bild

Gute

6 maj 2015 08:06

Thoralf du spelar lite förvånad märker jag, du är en av de absolut populäraste SD-politikerna, tror att du ensam står för 3-4% av väljarstödet.

Din förstklassiga blogg står för en stor del av partiets framgångar, dina uppgifter räknas som obekväma inom media och folk blir givetvis intresserade när de får läsa andra infallsvinklar och fakta.

Jag blir själv lite överraskad över hur många det finns i min omgivning som nu funderar på att rösta på Sverigedemokraterna.
Decemberbedrägeriet och de vidöppna gränserna blev droppen för dem, de är annars trogna M/C-väljare.

 
Ingen bild

Janita

6 maj 2015 08:17

Ja vi Sverigedemokrater har en spännande tid framför oss. Det känns nu att något stort är på gång. Äntligen kanske svenska folket börjar vakna från sin sovmorgon. Tänk vilka duktiga politiker vi har i partiet och vår nästa finansminister blir Oscar Sjöstedt. Ha en skön ledighet på Mallorca.

 
Ingen bild

Hjärtat.

6 maj 2015 08:42

Önskar dig en varm o solig vistelse på Mallorca.

 
Ingen bild

Stig

6 maj 2015 09:13

Uppskattar verkligen din blogg, och önskar dig en trevlig & solig semester, den har du verkligen förtjänat !
Undrar förresten om Finn Bengtsson har modet att löpa linan ut ? Kommer han att bli utesluten från M ? Spännande fortsättning följer

 
Ingen bild

Hacke

6 maj 2015 09:24

Trevlig semester Thoralf. Den är du väl värd liksom allt positivt bemötande som den stöttepelarna du är i den Sverigevänliga rörelsen.
Kan bara hålla med om att det känns speciellt bra att vara sd:are dessa dagar. Själv har jag hört positiva tongångar om partiet från håll jag tidigare inte ens vågat hoppas på. Det verkar som proppen äntligen är på väg ur och att fulmedia och övrigt pk-etablissemang håller på att förlora kampen med att försöka stigmatisera och svartmåla de som egentligen bara står för den vanlige svenskens uppfattning. Fler och fler upptäcker att det bara finns ett parti att hålla sig till när det nya Sverige visar upp sitt fula tryne på snart sagt varje område i vardagslivet.

 
Ingen bild

Göta

6 maj 2015 09:48

Det verkar onekligen som att Folket nu äntligen BÖRJAR slå upp sina ljusblå (och bruna, gröna, grå, eller vad ögonen nu har för färg på vår befolkning) och vakna upp till den bistra verkligheten i landet. Detta TROTS all den massiva propaganda som varje dag bedrivs mot SD i samtliga medier.

När jag själv slog upp mina gröna i morse och tryckte igång P1-nyheterna var ANTI-SD-propagandan i full gång i 7-nyheterna, precis som vanligt: "Politiska nämndemän i Migrationsdomstolarna kan hota rättssäkerheten" var Första-Nyhet, och det meddelades att en asylsökande har lägst chans att få stanna i Sverige om någon nämndeman är tillsatt av SD. En PROFESSOR fick möjlighet att ge följande kommentar: "Naturligtvis måste det vara väldigt oroande för en asylsökande att se att nu har jag fått in en nämndeman från SD och det kan leda till ett negativt utfall för mig...", vilket då enligt PROFESSORN skulle vara ett problem för rättssäkerheten. Att nämndemännen som är tillsatta av KD, MP och V ger ALLRA FLEST bifall till att sökande får stanna i så fall borde vara ett exakt lika stort problem för rättssäkerheten nämndes däremot inte i nyheterna.

Jag vill påminna om att en asylsökande som har fått avslag i Migrationsverket sedan år 2006 har inte mindre än TRE YTTERLIGARE möjligheter att få sin sak prövad i Sverige. Först genom att överklaga till Migrationsverket, som då gör en ny prövning. Blir det då nej även denna gång, kan man överklaga ytterligare en gång till en Migrationsdomstol. Får man nej även där (på grund av någon "hemsk och elak SD:are" som nämndeman) kan man överklaga återigen och få en fjärde bedömning i Migrationsöverdomstolen. Om man då får nej även i denna slutliga instans kan man ju ändå stanna kvar i Sverige olagligt, eftersom även illegala invandrare (som i alla svenska massmedier felaktigt benämns "papperslösa") numera får använda sig av vår skattefinansierade välfärd, som t ex läkarvård, tandvård, undervisning osv i stort sett gratis till skillnad från oss andra som får betala betydligt mer för samma sak, trots att vi redan betalat via våra skatter.

... Och vilka enorma summor kostar inte alla dessa tusentals överklaganden i de olika instanserna? Enbart i Migrationsdomstolen behandlades t ex över femtontusen (15.000) olika domar under åren 2011-2013.

 
Ingen bild

Fiona1177

6 maj 2015 09:59

Att det börjar vända något i opinionen tror jag kan ha en del att göra med att tiggarna nu även invaderat Stockholms innerstad. Vi har ju redan tappat kontrollen på invandringen och nu tappar vi kontrollen över tiggarna. Vad blir nästa? Kontrollen över svenska IS?

 
Ingen bild

Göta

6 maj 2015 10:12

@ Cosmik Debris 04:46
Om du är så nära Norge kan du kanske lätt smita över gränsen och bli norsk om (eller när) 7-klövern och medierna lyckas införa sharialagar här.

Själv räknar jag mig också till bohuslänningarnas skara (långt nere i södra delen), även om min hembyggd numera tillhör Västra Götaland.

 
Ingen bild

Pellesnick

6 maj 2015 10:30

Jag önskar dig en underbar Semester i värmen
Mvh
Pellesnick

 
Ingen bild

alf

6 maj 2015 11:40

@Cosmik Debris och @Göta
Då är både Norra, Södra och Mellersta Bohuslän representerade här!
Min hemkommun är också känd för sina räkor.

 
Ingen bild

Göran

6 maj 2015 12:12

@Tony 05:53,

Ja, det är ingen större skillnad på nationalsocialister och internationalsocialister.

 
Ingen bild

Göta

6 maj 2015 12:14

"EN DRÖM UTAN VERKLIGHETSFÖRANKRING"
Sverige bör ge asylvisum direkt vid de svenska ambassaderna till alla som vill komma hit, anser 7-klöverns generösa politiker. Detta är den enda lösning som 7-klöverpolitikerna har kunnat fundera ut för att undvika drunkningskatastroferna i Medelhavet. Men denna lösning är en dröm utan verklighetsförankring skriver Anna Dahlberg i Expressen 25 april i en förvånansvärt klarsynt och ärlig krönika.

Utdrag från Dahlbergs krönika:
"Antalet flyktingar i världen uppgår till drygt 51 miljoner enligt UNCHR. [...] Därtill kommer alla de människor som sitter fast inne i konfliktzoner och i hårdföra diktaturer. De befinner sig ofta i en ännu mer utsatt situation, och skulle givetvis vallfärda till ambassader och konsulat i jakten på ett nödvisum ut. [...] Även många som saknar asylskäl skulle givetvis ta chansen att ta sig till Europa i hoppet om åtminstone ett liv som papperslös. [...]
Så vad skulle hända rent praktiskt om Sverige gick före på detta område, som många efterlyser i debatten? Det mest sannolika är att regeringen omedelbart skulle tvingas stänga alla ambassader och konsulat utanför västvärlden. Trycket skulle bli ohanterligt. Men om vi tänker bort den sortens begränsningar och ändå prövar tanken att det vore genomförbart i full skala via en luftbro till Arlanda. Ja, då skulle Sverige kollapsa som välfärdsstat när miljontals flyktingar ska förses med bostad, uppehälle och samhällsservice. ..."
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/asylvisum-ar-en-drom-utan-verklighetsforankring/

Men vad är detta för hemska SD-fasoner från journalisten Anna Dahlberg?! Det skulle väl inte bli några som helst problem? Det är ju bara att lasta av alla människorna på de där oändligt stora fälten och skogarna som Reinfeldt brukar betrakta när han är uppe och flyger över Sverige. Sedan ordnar sig ju allting alldeles av sig självt.

Detta ironiska påstående var faktiskt verklighet för de svenska familjer som emigrerade till USA på 1800-talet. De fick inga färdiga bostäder att flytta in i, och de fick definitivt inga bidrag från de amerikanska skattebetalarna till hyra, mat, kläder, skolor, läkare, barnomsorg, fickpengar osv, osv, osv, osv, osv... De fick inte ens skjuts ut till de där stora amerikanska fälten och skogarna som de själva röjde upp och förvandlade till jordbruksland MED SINA EGNA REDSKAP, vilka de också fick bekosta själva eller släpade med sig på den långa resan från Sverige och vidare genom strapatsrika färder i USA, efter det att de fått myndigheternas benägna tillstånd att fortsätta in i landet.

7-klöverns idéer om att ge asyl redan i hemländerna är lika vansinniga som de ständigt återkommande jämförelserna med att "vi svenskar minsann också emigrerade till ett annat land för inte så längesen". DET VAR EN ENORM SKILLNAD. Svenskarna fick på alla sätt själva göra rätt för sig och de sina, så fort de satte fötterna på den amerikanska jorden. De fick inte en enda liten penny till hjälp, i motsats till alla de som väller in i Sverige och blir omhändertagna och fullkomligt överösta med svenska skattepengar. Till invandringen i Sverige finns som bekant OBEGRÄNSAT med miljarder.



 
Ingen bild

Göta

6 maj 2015 12:16

Angående nämndemännen i Migrationsdomstolarna:
1) 13% av nämndemännen stödjer SD:s restriktivare invandring.
2) 87% av nämndemännen stödjer 7-klöverns fria gränser till Sverige.

7-klövern och medierna påstår att nr 1 är problemet. Vad kommer väljarna att påstå vid nästa val?

 
Ingen bild

Hjärtat.

6 maj 2015 12:23

Att läsa i tidningen idag.
"Vill bygga grisfarm för att slippa muslimer.
Anonymt brev till migrationsverket.
Motståndare till asylboendet i Gullberg planerar
att bygga en grisfarm intill boendet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 maj 2015 12:24

@Thoralf. Självklart är du värd all uppskattning för ditt bloggande! Människor över hela Sverige läser på bloggen. Själv bor jag runt 40 mil från Kalmar, men kollar ofta in här.
Njut nu av vistelsen i solen och värmen och av det kommer säkert inspiration till nya inlägg av lika hög kvalitet som vanligt!
Dumheter och tokerier finns ju tyvärr i mängd att blogga om...

 
Ingen bild

Skånepåg

6 maj 2015 12:27

@ Cosmik Debris

Bor i närheten av Kalmar.

 
Ingen bild

Omvänd

6 maj 2015 13:54

Läser din blogg varje dag, det hör till morgon- och kvällsrutinerna! Håller med om att det börjar röra på sig mer och mer gällande SD och regeringsalliansens svenskfientliga politik. Det kommer fram fler och fler viktiga sanningar som media inte längre kan dölja, massor av bra debattartiklar, folk som törs börja föra fram sina åsikter och fler och fler vågar öppet tala om att dom sympatiserar med SD och står för det. Även om det är tragiskt att vi har hamnat här så känns det på något sätt stort att få vara med om en slags "revolution" inom svensk politik.

 
Ingen bild

Lena

6 maj 2015 14:18

Tror jag sagt tidigare att jag bor i Västra Svealand (det är vad man benämner området vid väderleksrapporterna), sista hamnen av Mälaren och det kallas även Västmanland, Mälardalen och Bergslagen. Bergslagen är förstås lite större område och går även in i Örebro Län och delar av Dalarna.

Nu har jag sett videon med Oscar Sjöstedt och måste säga vilken klippa den killen är. Han gör verkligen skillnad! Dessutom får hans (Sd,s) budgetförslag en att känna sig hemma och glad över att det finns de som tänker framåt. Glad blir man över att vi svenskar finns med i budgeten. Härligt att få veta att vi faktiskt finns.

 
Ingen bild

Onkel Sven

6 maj 2015 14:43

Bor i Berga Högsby Kommun , är tyvärr numera ute i "kylan "men är ändå SD i mina tankar ! Med vänlig hälsning Onkel Sven .

 
Ingen bild

Stundtahl

6 maj 2015 17:57

Ha fina dagar vid Medelhavet Thoralf hälsar familjen SD i norra Kalmar Län!

 
Ingen bild

Blåsippan

7 maj 2015 00:58

@ Cosmik Debris@

Oskarshamn. Här föddes jag och här krattas jag igen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards