thoralf

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2015

ÖSTRA SMÅLAND VÅGAR

Av Thoralf Alfsson - 8 oktober 2015 09:23

 


Efter min begäran till kommunchefen Annette Andersson om information angående situationen med ensamkommande barn som oppositionen sedan fick i tisdags skrev jag ett blogginlägg om detta. Redan på onsdagsmorgonen hörde journalisten Ulf Carlsson på tidningen Östra Småland av sig på mejl och undrade över vem källan var till uppgifterna, vilket jag informerade om.


Redan idag kom en bra artikel i Östra Småland skriven av Ulf Carlsson. Något intresse från Barometern har jag inte märkt. Deras fokus ligger mest på snyfthistorier, inte att skriva fakta om kostnader för den vansinniga invandringen som sker till Sverige och definitivt inte om de generösa bidragen/ersättningarna som de svenska skattebetalarna tvingas till.


Nu är frågan om det är politiskt korrekt hos Barometern att skriva att Kalmar kommun placerar ensamkommande ungdomar för 6 000 kronor/dygn. Jag gissar att Barometerns läsare kommer förbli ovetande?


UPPDATERING!


Anders Blank på Barometern skriver istället helt felaktigt i dagens Barometern att Kalmar kommun har ett avtal om 11 ensamkommande barn och att det kan bli 80 innan årets slut.


Fullständigt upp åt väggarna Anders Blank! Hur kan en journalist tillåtas skriva faktafel efter faktafel utan rättelser i tidningen. Helt inkompetent!


Kalmar kommun har ett avtal om 28 ensamkommande barn och i måndags hade siffran redan passerat 80! Den var 85, enligt Östran redan 90 i artikeln! Eftersom Kalmar kommun redan tagit emot 72 sedan första juli och antalet asylsökande ökat efter sommaren gissar jag att Kalmar kommun tvingas ta emot ca 160-200 ensamkommande barn under 2015.


Då har Anders Blank och Barometern underlag för många snyftreportage. Bäst att Barometerns läsare spänner fast säkerhetsbältet. Den explosionsartade ökningen i kostnader kommer läsarna däremot inte "tvingas" läsa något om. Den sopas som vanligt under mattan.

 
 
Ingen bild

Mattias

8 oktober 2015 09:48

@ thoralf
6000/barn och dag känns märkligt. Det måste väl gå att minska den kostnaden betydligt? Vad är det man betalar för? Självklart kostar det ju pengar men man borde ju göra det så kostnadseffektivt som möjligt. 6000 låter inte som det.

Thoralf Alfsson

8 oktober 2015 10:09

Det är det priset som Kalmar kommun accepterat från en extern leverantör! Kommunen har inte resurser att klara det stora antalet på egen hand. Det finns helt enkelt inte lämpliga bostäder. Om nu inte våra pensionärer skall kastas ut från sina serviceboenden?

 
Ingen bild

Biggan

8 oktober 2015 09:53

Med en sån redaktionsledning och med sådana journalister som Anders Blank och Mats Andersson så förblir säkert Barometerns läsare ovetande. Mats Andersson skriver idag att Sverige behöver en nettoinvandring på 65 000 personer för att upprätthålla välfärden i hela landet. Siffrorna har han tydligen hämtat hos Arbetsförmedlingen. Samtidigt passar han på att ge dem som inte tycker som honom en riktig känga, visst är det intressant med objektiva journalister. Skönt att din blogg finns Alfsson, du förmedlar sanningen och mörkar inte som Barometern

 
Ingen bild

Urtrött

8 oktober 2015 10:06

OT. I dagens Barometern står att Johan Persson och den politiska majoriteten ska titta på alla inaktiva detaljplaner och andra områden där de ska bygga modulhus. Anders Blanck gömmer undan det faktum att det rör sig om modulhus till i slutet av artikeln. Enligt Johan Persson kan det ta två månader från beställningen av modulhus tills dess att de är på plats. Då hoppas jag att Kalmarsundsparken, Stensö, Boholmarna etc får bo granne med den mångkultur de så hett längtar efter. Vad kostar detta??? Ska överklagandeprocessen elimineras?

Thoralf Alfsson

8 oktober 2015 10:14

Jag föreslår även Dunö, Rinkabyholm, Ljungbyholm, Drag och Revsudden.

Sedan undrar jag också över hur många ensamkommande barn Henrik Rydström har i sitt hem på Boholmarna?

 
Ingen bild

KS

8 oktober 2015 10:47

Pensionärena har redan börjat att slängas ut från sina äldreboenden. I Alsterbro i Nybro kommun är det redan ett faktum att "ensamkommande barn" skall bo i deras hem!!!! För övrigt undrar jag också när Nybros politiker skall släppa in "barnen" i sina hem?

 
Ingen bild

Tony

8 oktober 2015 10:47

Varför har Barometer några läsare överhuvudtaget?
En tidning som bara vill vilseleda ska man inte
göda med dyra prenumerationspengar. Dom är visserligen
inte ensamma om att hålla läsarna ovetande om verkligheten,
därför ska dom behandlas på samma sätt, att betala för att
bli förd bakom ljuset är inte bra, säg upp bekantskapet
med lögnblaskor!

 
Ingen bild

Tony

8 oktober 2015 11:05

Att många blir förda bakom ljuset av Media ser
man också när Annie Lööf blir utnämnd till den
populäraste partiledaren?? Varför då kan man fråga,
är Svenska folket helt omedvetna om att den damen
fantiserat om att Sverige kan ta emot 40 miljoner
invandrare, när vi redan idag går på knäna med dom
horder som vällt in? En politiker som Annie Lööf, som
aldrig satt sin fot i det ordinarie arbetslivet blir
verklighetsfrånvänd, och hasplar ur sig sådana dumheter,
och det är väldigt märkligt att Centern som ju ska
vara ett Landsbygdens parti väljer en ledare som är fast
i storstadstänkandet hos Stureplanscentern?
Men hon har ju en välsmord käft, och det räcker visst
långt i Sverige!

 
Ingen bild

Göta

8 oktober 2015 11:45

Thoralf skriver om Barometern: "Deras fokus ligger mest på snyfthistorier, inte att skriva fakta om kostnader för den vansinniga invandringen som sker till Sverige och definitivt inte om de generösa bidragen/ersättningarna som de svenska skattebetalarna tvingas till."

Med andra ord har Barometern exakt samma syfte och målsättning som i första hand Sveriges Radio, SVT och övriga svenska populär-TV-kanaler, plus alla våra dagstidningar med undantag för ett mycket litet fåtal som då och då vågar sticka upp med något sanningsenligt och verklighetsanpassat.
Vi får tacka Östran och framför allt Ulf Carlsson.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

8 oktober 2015 12:28

Se video om klimatbluffen.
http://store.blogg.se/2015/october/folk-som-kan.html

Thoralf Alfsson

8 oktober 2015 14:06

Tack för länken!

 
Ingen bild

Pepparholm

8 oktober 2015 12:34

Man kan jämföra tidningar i Skåne också. I sina nättidningar i dag har Sydsvenskan rubriken POLISEN HAR SLÄPAT FOLK UR TÄLTEN medan Skånska Dagbladet skriver POLIS TAR BORT TÄLTLÄGER. En mycket typisk skillnad i anslaget på nyheter.

Vad jag förstår genom att läsa Thoralf är att Sydsvenskans och Barometerns pennor är likformiga medan Skånskan och Östran har liknande försonande drag.

 
Ingen bild

Tompa

8 oktober 2015 12:38

Trumvirvel.....en sosse som talar sanning
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/sa-dum-i-huvudet-att-klockorna-stannar

 
Ingen bild

Biggan

8 oktober 2015 13:20

Anders Blank eller "palestinaschalen" som han oftast kallas, kör sina snyftreportage vecka efter vecka. En skam att han kallas journalist det finns massor av faktafel i alla hans artiklar, så dåligt påläst och ändå får han fortsätta.

 
Ingen bild

hans

8 oktober 2015 14:28

Har man bestämt att max priset för en plats är 6000 spänn tar alla 6000 spänn. Det finns så att säga ingen mening med att ta mindre betalt än man kan få. Om de ändrade beloppet till 10000 skulle de alla ta 10000 för den. Sattes beloppet till 1000 spänn skulle det kanske inte finnas så många platser. Men som sagt något är minst sagt sjukt.

Det finns inte någon rimlighet i det priset - runt 180 000 kronor per månad per person. Seriöst.

Det hade varit billigare att boka in dem på lyxhotell i Stockholm.

 
Ingen bild

ARG!

8 oktober 2015 14:39

Nu blir det uppsägning av tidningen, spiken i kistan! Outhärdligt m indoktrineringen!!!

 
Ingen bild

Lars

8 oktober 2015 17:12

Enligt tidningen Riksdag & Departemwnt kan kostnaden ligga på 16000/dygn. Denna bild på artikeln la jag på tidningen Nerikws Allehandas bloggande ledarredaktör, då vart han tyst

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

8 oktober 2015 17:44

Det här borde röra upp t o m den slöaste radhus-svennen, en skattehöjning varslas med 2:- (eller mer) per 100-lapp, fram till 2019, enligt Sveriges kommuner och landsting (SKL). Orsak? "Snabb befolkningstillväxt till följd av flyktingkrisen".

 
Ingen bild

Stora Dalsland

8 oktober 2015 18:31

6000 spänn per ensamkommande per dag ,det är precis vad min hustru får ut i pension per månad ! Är det nån som tror att jag inte är förbannad ?

 
Ingen bild

Uven

8 oktober 2015 19:10

Har haft en prenumeration på Barometern i 50 år.
Senaste året har jag blivit mer och mer missnöjd och det här var droppen. Så fort som möjligt kommer jag att säga upp tidningen och gå över till Östran.

 
Ingen bild

Tiketike

9 oktober 2015 07:54

Det intressanta i jämförelsen Barometern - Östran är ju att de ägs av samma bolag.
Men, tydligen ska Barometern vara politiskt korrekt och Östran hellre hålla sig till sanningen....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards