thoralf

Direktlänk till inlägg 4 maj 2016

HÄPNADSVÄCKANDE SIFFRA

Av Thoralf Alfsson - 4 maj 2016 22:33

Massinvandringen håller på att ställa hela samhället på ända. Det råder mer eller mindre kaos inom flera av de offentliga sektorerna. Kommunernas ekonomi håller på att fullständigt raseras lönebildningen krackelerar. Kommunerna hittar helt enkelt inte socialsekreterare, socionomer, lärare, SFI-lärare men även andra grupper som tekniker och ingenjörer till de tekniska avdelningarna när byggandet tar fart på grund av den stora massinvandringen.

SFI-lärare kräver idag minst 35 000 kronor/månad i ingångslön för att ta ett jobb. Många lärare slutar sin tidigare jobb i grundskolan för istället ta ett jobb som SFI-lärare med 5 000- 10 000 kronor mer i månaden. Den här utvecklingen kommer slå hårt på kommunernas ekonomi om något eller några år.


De kommuner som tagit emot ett stort antal migranter under de senaste åren kommer att straffas extra hårt då dessa inte kommer i arbete i den omfattning som krävs för att ekonomin skall gå plus. Speciellt gäller detta de mindre kommunerna där också arbetstillfällen saknas för väldigt många med svensk bakgrund.


Att polisen säger att man måste börja utbilda 800 poliser per år istället för 300 är en annan effekt av massinvandringen och att ”brottsligheten minskar” enligt landets experter. Men vi får väl kalla dessa experter för politiskt korrekta experter.


Till vårens antagning till polisutbildningen sökte 4 589 personer de 300 platserna. Men endast 257 personer antogs. En häpnadsväckande siffra!

 

1 057 lyckades inte fylla i webbansökan riktigt.

430 gallrades bort direkt då de ansökt tidigare och fått nej.

345 uppfyllde inte betygskraven.

636 kuggades på begåvningstestet.

203 underkändes av psykologen.

11 föll bort efter säkerhetssamtal.

 

Hur många som föll bort på grund av utdrag från belastningsregistret framgår inte av sammanställningen.


Detta trots att antagningskraven sänkts kraftigt under de senaste åren då polisen vill öka mångfalden inom poliskåren. Är det så att numera lockar polisyrket en helt ny kategori av människor som samtidigt sänker yrkets status och attraktivitet?

Eller är det den ”minskande brottsligheten” som gör att yrket inte lockar kvalificerade personer till yrket. Att börja sin tjänstgöring i Malmö och Rosengård eller Göteborg och Stockholm med sina utanförskapsområden är kanske ingen större lockelse. Det kanske finns andra yrken som är mer attraktiva om man tänker på lön, arbetstider och trivsel med arbetsuppgifterna. Personligen ger jag massinvandringen en stor skuld till denna utveckling.


PS

Att Mona Sahlin idag lämnar sin tjänst som samordnare mot/för extremism är inte en dag för tidigt. Hur många tror att det är enda gången som hon fuskat med någon sedan tobleroneaffären?

 
 
Ingen bild

Demokratur

4 maj 2016 23:15

Vänta bara tills etableringsstödet är slut och hela kostnaden vältras över på kommunerna.
Då gäller det att ha beredskap för att sälja av allt man äger och fly landet. Ty kaos, misär och konflikter väntar.
Men, svensken har röstat att svensken önskar denna utveckling så det är bara att suga på den karamellen.
Själv hoppas jag få sitta på betryggande avstånd och skatta åt allt.

 
Ingen bild

C Andersson

4 maj 2016 23:19

POLIS-ASPIRANT ELLER IS-ASPIRANT? www.sh.se

 
Ingen bild

C Andersson

4 maj 2016 23:54

Borlänge 3 dagar sedan: Stiftelsen Expo: Talen är slut. NMR har fått vänta kvar i parken medan det stora S-tåget gick förbi. I täten gick den av nazisterna så hatade Mona Sahlin.

 
Ingen bild

Gunnar

5 maj 2016 03:42

Demokratur,
'Själv hoppas jag få sitta på betryggande avstånd och skatta åt allt'
Att INTE behöva skatta åt allt är anledningen till att jag har flyttat.
:-)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 maj 2016 03:46

Lite mer alarmism som visat sig vara fantasier och rena lögner.Al Core är nog den värsta av dem alla.

Klimatskeptikerna: Alarmism och rädsla

http://www.morpheusblogg.se/2016/05/04/klimatskeptikerna-alarmism-och-radsla/#more-1965

 
Ingen bild

Givarna flyr Rädda Barnen - intäkterna rasar

5 maj 2016 03:50


Hundratals månadsgivare har lämnat Rädda Barnen och intäkterna har rasat med fler flera miljoner kronor. "Det här är det största tappet som vi har upplevt i modern tid", säger presschefen till Di.

För en dryg månad sedan lanserade Rädda Barnens valberedning S-toppen Veronica Palm som ny ordförande. Expressen kunde sedan avslöja att valberedningen samtidigt föreslog en kraftig höjning av styrelsearvodena.

Medan den nuvarande ordföranden för Rädda Barnen sedan i våras inte tagit ut något arvode alls, förslogs Veronica Palm få ett arvode på 561.600 kronor om året.

http://www.di.se/artiklar/2016/5/4/givarna-flyr-radda-barnen---intakterna-rasar/

 
janne

janne

5 maj 2016 06:11

Håhåjaja historien upprepar sig igen och det var väl väntat när denna odugling kom tillbaka i sina försök att förstöra landet kan vi hoppas på att hon blir inburad för urkundsförfalskning skattefiffel bedrägeri plus något mer som kommer fram under resans gång,men utredningen läggs väl ner kan jag tro.

http://martin

 
Ingen bild

b

5 maj 2016 06:48

Varför skall det svenska folket försörja återfallsbedragaren Måna Muslim?

 
Ingen bild

Hacke

5 maj 2016 07:39

Mona Sahlins slutliga(?) fall kan väl också symbolisera dagens polis. Det var ju en f d polis som var hennes dubbla "livvakt". En chilenare som skulle köpa en tiomiljonersvilla på Solsidan. Såg honom mullra ifrån medieuppvaktningen i en sportvagn i miljonklassen. Det ska bli mycket intressant att se om också hans förehavanden ganskats av Expressen när härvan rullas upp kring den kvinna som trots väldokumenterad oduglighet med endast rätt partibok tillåtits bilda en av frontfigurerna för förstörelsen av vårt land under snart fyra decennier. En broilerprodukt av det Palmesverige vi idag ser facit av. Alltmer påminnande om en nordlig variant av Ceausescus Rumänien. Må sammanbrottet här bli lika brutalt för de skyldiga.

Thoralf Alfsson

5 maj 2016 08:18

Mona Sahlins relation till livvakten hoppas jag att media synar eller till hela familjen. Även hur livvakten har råd till sina utsvävningar.
Jag anar en hund begraven i detta.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 maj 2016 08:28

@Hacke och Thoralf. Det är nog en hel komplett kennel begravd i detta... För en gångs skull uppskattar jag grävande journalister..!

 
janne

janne

5 maj 2016 08:50

Är det så konstigt att givarna hoppar av RK har själv gjort det när det ska tillsättas överbetalda oduglingar som inte gör ett skit mer än att plocka ut så mycket som möjligt medan det krävs att alla andra jobbar gratis.

http://Janne

 
Ingen bild

Bengt Höglund

5 maj 2016 09:16

skicka detta vidare

 
Ingen bild

Ölänning

5 maj 2016 09:20

Apropå poliser. Tänker ibland på att det går 1 polis per 500 invånare. Det innebär att för Ölands del skulle här finnas 25.000 / 500 = 50 poliser. Det gör det inte.

Här finns det utrymme för egna initiativ. Kanske några ordningsvakter som vill starta en Folkpolisrörelse? I den skulle jag söka medlemskap.
Och med tanke på hur våra domstolar utmäter, eller inte utmäter, straff, kunde en Folkets domstol vara bra att ha. T ex Om en domstol tilldelar en våldtäktsman 150.000 i skadestånd, så kunde Folkdomstolen efter noggrann bedömning finna att detta är orätt, och justera det hela så det blir mer likt hur folket och inte jurister vill ha det.

Ang. Mååna. Jag tror hon får jobb på SVT som morgonsoffavärdinna. Praktik har hon så det räcker.

Thoralf Alfsson

5 maj 2016 09:46

Jan Helin anställer säkert Mona Sahlin om några månader.

 
Ingen bild

jörgen

5 maj 2016 09:24

det är inte längre hållbart att högskoleutbilda alla poliser.
sverige klarar inte få fram det antal poliser som behövs att stävja den "minskade" brottsligheten genom högskola.
hela organisationen runt rättsväsen måste revideras, polis på gatan vars uppgift måste vara att gripa, omhändertaga osv ej att fastna i det efterarbete, utredning som idag utförs av patrullerande polis.
som situationen ser ut idag behövs snabbutbildade poliser i rätt och fel som endast utför "fotarbete", och utbildad polis som tar över när utredning krävs,, tyvärr modell usa men det är nödvändigt för att klara tryggheten i samhället.
hela processen fram till domslut måste revideras.

systemet krackelerar, det har blivit brist på allt iom den stora "befolkningstillväxten" varför vi nu skall sträva efter tillväxt är en fråga jag inte förstår.
polis, lärare, vårdplatsen, skolor, osv det är stora brister inom det offentliga,, tekniker, ingenjörer, byggarbetare inom den privata sektorn som trissar upp löner vilket den offentliga sektorn inte kan matcha, vi har helt enkelt inte de resurser som behövs för att ställa allt till rätta.
konsekvensen blir om allt fler anställs i den offentliga sektorn att skatteunderlaget försvinner samtidigt har vi inte råd att hålla liv i en byggbom likt norge med dyra inlånade arbetare.
idag klarar vi inte att bygga bort behovet inom bostadsmarknaden, vi klarar inte utbilda det antal lärare som behövs vi har blivit vingklippta och står handlingsförlamade inför de utmaningar som genom enkel logik har förutspåtts under många år..

 
Ingen bild

Leon

5 maj 2016 09:33

Risken att Mona Sahlin snart kommer "instudsande" igen på den politiska arean är påtaglig. Det är inte alltför sällsynt att "avpolleterade" politiker efter att ha gjort sig "omöjliga", efter en tids "time out", gör "come back" med buller och bång". Det tycks bland samtliga politiska partier finnas ett oändligt överseende med representanternas uppseendeväckande beteenden och häpnadsväckande uttalanden. Att räkna ut M Sahlin ens denna gång kan kanske (tyvärr) vara, som så många gånger förr, att ta ut glädjen i förskott :-(

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Christer

5 maj 2016 09:43

Det senaste i fråga om Mona Sahlin är bara en krusning på ytan som bekräftar Sveriges sönderfall. Avgrunden blev uppenbar när personer som hon fick den politiska makten. Det politiska etablissemanget företräder inte längre sina väljare, dom företräder sig själva i sina roller som nyttjare av alla de förmåner som makten innebär. Att man då som politiker skall kunna genomföra de förändringar som en majoritet av folket önskar, är en omöjlighet när man inte förstår sig på sitt eget folk. Den politiska adeln gräver sin egen och demokratins grav, men det förstår man inte.
Ibland (ofta) när man hör dagens politiker tala, så tänker jag på att : Tänk om ett tomt huvud skulle ge sin ägare samma obehag som vad en tom mage gör!

 
Ingen bild

Kverulantus

5 maj 2016 10:16

Hej,hej!
Mona kommer tillbaks lagom till valet 2018.
Sossarnas första kvinna vid rodret.
Det valet blir intressant.
Ingen kommer att vilja regera.
Valrörelsen kommer knappt att märkas.
Den som tar över måste bereda sig på ett Sisyfosarbete.
Att städa upp efter åtta år av allians och fyra av rödgrön röra.......
Ett omänskligt uppdrag!
Lycka till, den som gör ett försök.
De som ställt till det kommer att göra allt för att sätta käppar i hjulet.
Allt för att dölja sin egen oduglighet.
Tolv år av vansinne kommer att ta minst femtio år att städa upp.
Sverige går mot hårda tider.

 
Ingen bild

Ölänning

5 maj 2016 10:38

Bra ledare om polisbristen i Kalmar län i dagens Ölandsblad.

http://www.olandsbladet.se/asikter/skams-pa-er-polischefer-ni-tolkar-fel/

 
Ingen bild

Tony

5 maj 2016 10:43

Mona Sahlin är och har hela tiden varit en nationell
katastrof, finns det något som hon förutom allt fiffel
hon sysslar med som har blivit rätt? Redan Göran Persson
konstaterade att "tänkande är inte Monas största tillgång".
Redan på 90 talet när hon blev påkommen med allt fiffel
försvarade hon sig med orden"jag är baske mig ingen
oärlig person", Hm. Men hög svansföring har hon alltid
hållit oavsett vad hon har blivit påkommen med. Och tillsammans
med Fredrik Reinfeldt har hon uttryckt sig förklenande
om Sverige och Svenska folket, och hade hon varit någon
annan politiker än sosse så hade hon fått en fot i baken
för länge sedan. Men Sossar tror sig stå över lagar
som andra får rätta sig efter, så hon får säkert ett nytt
välbetalt toppjobb, finns inget går det alltid bra att hitta
på något nytt, som det hon nyss hoppade av ifrån!

 
Ingen bild

C Andersson

5 maj 2016 10:44

Landshövding kanske? Varför inte i Kalmar län?

 
Ingen bild

Tony

5 maj 2016 10:53

Mona Sahlin anställs av SVT?? Det trodde jag var hennes
andra jobb, i stort sätt allt som tagits upp i programmet
Agenda så nog fan dyker Mona Sahlin fram för att kommentera,
plus i en massa andra sammanhang, men det säger ju en hel del
om SVT också. Och sitter hon inte i SVT så finns hon hos
Malou von Sivers program i Tv4, hon är en riktig linslus!

 
Ingen bild

Sanningen?

5 maj 2016 10:57

Har på kort tid behövt hjälp av polis två gånger. Svar, har ingen att tillgå båda gångerna.

 
Ingen bild

fete

5 maj 2016 11:04

Mona muslim är som en mygga hur mycket man viftar kommer fanskapet tillbaka .....

 
Ingen bild

Lena

5 maj 2016 12:17

Måååna är en lögnare av stora mått, minns en video som jag nu ej han hitta, där en journalist frågar henne varför hon inte betalt trafikförsäkringen. Då svarar hon: Jo det har hon visst gjort. Journalisten säger då att hon dubbelkollat innan intervjun och att bilen fortfarande har körförbud. Men Mååna står på sig, jodå det hade Bosse gjort, så det så.

Så arrogant och föraktande av både sanning och svenska folket är denna Måååna. Hon ljuger så hon tror sig själv, och jag tror att innerst inne VET hon men hon bryr sig inte. Fy f-n vilken skumraskfigur!

Om hon nu inte blir anställd på SVT, så är hon en risk ändå då hon är ju en Bilderbergare och åker som en skottspole till New York, där hon fick in sin halvchilenska dotter på FN jobb, ett mygel utan dess like. Tror nog att hon fortfarande har något med denna skumma elitklubb att göra, så mycket som hon hatar svenska folket. Finns det någon som har något gott att säga om henne?

 
Ingen bild

Thor

5 maj 2016 13:27

SFI är ett svart hål som inte gör nämnvärd nytta. Trots att det lockas med en skaplig gratifikation, ca 15 000 skattefritt och utan att socialbidraget reduceras, för den nysvensk som får godkänt på ett SFI-prov så är det en låg andel godkända. Uppemot 10 år SFI-studier förekommer och anledningen till oviljan att lära sig något torde vara att så länge nysvensken går på SFI så slipper vederbörande söka arbete. Efter godkänt prov är det dock dags för arbetsförmedlingen och huvva, risken finns ju att arbete erbjuds/påtvingas trots komplett mundering med huckle /tält.

 
Ingen bild

Göta

5 maj 2016 14:10

Flera bra kommentarer idag, särskilt den från Christer (09:43).
Jag vill bara tillägga att Mona Sahlin passar alldeles utmärkt som frontsymbol för
i stort sett hela 7-klöverpatrasket.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 maj 2016 15:46

När det gäller SF-i lönen glöm inte jobbskatteavdraget som ju gör en extra månadslön per år ! Nån extra månadspension om året får inte vi pensionärer , tänk på det ni som är nära pensionen !

 
Ingen bild

Demokratur

5 maj 2016 16:04

@ Gunnar

Skratta, ska det vara...

 
Ingen bild

Bertil

5 maj 2016 17:46

Hon blir säkert landshövding vad det lider, när går Carlsson i pension. =) :-O

 
Ingen bild

TomasPL

5 maj 2016 18:27

Det bör inte vara något problem att fixa fram högutbildade arkitekter och ingenjörer. 38 % av alla dessa flyktingar som kommer till Sverige är Akademiker.

 
Ingen bild

Sanningen?

5 maj 2016 20:14

@TomasPL och sedan vaknade du kallsvettig.

 
Ingen bild

C Andersson

5 maj 2016 20:29

Mona Sahlin sitter med i tre styrelser. Hon är arvoderad styrelseledamot i Systembolaget, samma sak i vårdbolaget Iris Utvecklingscenter. Hon verkar också som ordförande i Anna Lindhs minnesfond. Det uppdraget ska inte vara arvoderat. Jag anser inte att Mona Sahlin är inte särskilt väl skickad att inneha någon av posterna.

Innan Mona Sahlin blev nationell samordnare av extremismen satt hon i styrelsen för den rasistiska stiftelsen Expo.

 
Ingen bild

RobertSt

5 maj 2016 20:42

Skitkor-xx flyter på ytan. Denna har bara dykt ned en stund. Snart flyter den upp igen ska ni se...

 
Ingen bild

Pretty boy Floyd

5 maj 2016 21:15

Mona ! Den gamla raggarbruden !
Gillade nog bilen han har och blev dökär .

 
Ingen bild

Stefan A

5 maj 2016 21:23

Var säkert vänskapskorruption när Birgitta Ohlsson (L) utsåg Sahlin till samordnarjobbet, en blind som leder en blind....

 
Ingen bild

s29

5 maj 2016 22:16

Tyvärr så måste företaget Sverige först försättas i konkurs.Under tiden som kokursförvaltarna (SD)försöker bringa ordning i bokföringen så kommer trappstädarna,revisorerna och företagsledningen att lämna landet.Större delen av maskinparken samt semesterlönerna går samma väg.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

6 maj 2016 05:44

Jag försöker och försöker men kan inte komma på något som Mona Sahlin gjort som jag haft konkret nytta av ! Det är väl mest islamiseringen som hon kämpat för , svenskarna har hon aldrig ägnat en tanke åt !

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

6 maj 2016 13:13

Thor-alf : Mona dyker snart upp som ny ÖB.

Efter att sett en hel del av Kalmars utryckare, så kan man konstatera att det börjar bli väldigt mycket damer 160-165 höga, vad som händer med dessa när det smäller kan man bla se i TV10 Brit Cops

Idag vill inga lämpliga bli poliser ,och syssla med kriminalitet, med fri rörlighet.

Varför inte bara göra som så att kravet är att man är kvinna eller vinstlott samt kan skriva sitt namn, som krav till polishögskolan, helt enkelt stoppa alla manliga sökande av inhemsk karaktär?

 
Ingen bild

IH

17 maj 2016 22:21

"Detta trots att antagningskraven sänkts kraftigt under de senaste åren"

Kraven har inte sänkts!
Det är en vandringssägen beronde på okunskap hos dem som sprider ryktet, men stämmer inte om man ser på antagningsprocessen under en period.

 
Ingen bild

Jan-olof

22 juni 2016 09:22

Mona salins korupta kärleksaffärer med livaktens husafärer...Margot Wallströms korupta lägenhetsafäreraffärer med komunal där 30 000 medlämar försvunnit
komunals svindleri av medlämarnas pengar till chefernas redan feta plånböcker stödda av socialdiktaturen pinocio löven och hans anhang alla korumperade skitsövlar...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards