thoralf

Direktlänk till inlägg 1 juli 2016

RASISTISKT

Av Thoralf Alfsson - 1 juli 2016 09:43

”Ett svenskt samhälle med svenska människor och hej å hå, så där som jag tolkar som rasistiskt”


Lisa Pehrsdotter, ansvarig utgivare på mörkröda Dalademokraten.


 
 
Ingen bild

Pepparholm

1 juli 2016 10:24

Jag blir nyfiken på Mittmedia som tydligen äger Dalademokraten. Tydligen är Lars Leijonborg styrelseordförande i MittMedia Förvaltnings AB. Således har den tidigare folkpartiledaren lyckats ersätta Göran Greider med ett ännu sämre kort. En pladdrande ansvarig utgivare som inte ens kan hålla rätt på sina egna tankar. Ställ frågor till Leijonborg om du råkar på honom.

 
Ingen bild

ÅMÅL

1 juli 2016 10:34

Hej och håa henne ut ur Sverige!

 
Ingen bild

Y

1 juli 2016 11:41

Sverige.
Världens mest absurda land med de mest absurda medborgarna...
Gud hjälpe oss.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 juli 2016 11:45

När man inte kan presentera fakta, då finns alltid "universalordet" RASISM... Det ordet kan man smeta ut på allt som man inte gillar och som inte passar in i ens samhällssyn...

 
Ingen bild

Tony

1 juli 2016 12:37

Men alla kan göra något, genom att inte lägga pengar
på den skit som hon representerari detta fall
Dala demokraten, så tvingar vi dom förr eller senare att
byta spår, antingen köra det race dom kör idag, att skälla
alla som framför kritik mot makten för rasister och gå en
säker undergång tillmötes, eller börja jobba för tidningens
överlevnad genom att granska makten istället för att granska
folket. Valet är deras, men även dom som fortfarande betalar
för att bli förolämpade av journalistiska nollor!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 juli 2016 13:12

Malin Wollin i AB:

"Är ni med på att jag gillar Risentas müsli? Men vad skulle jag göra om det visade sig att Donald Trump också gillade Risenta?

Tänk om Donald Trump gillar samma müsli som jag men av helt andra orsaker? Tänk om han gillar att müslin bara innehåller nötter som inte odlas i Mexiko? Tänk om han gillar tanken på att det som blir kvar i botten av påsen lämpar sig utmärkt till murbruk?

VAD GÖR JAG OM EN GAMMAL VIT MAN MED SNÄV VÄRLDSSYN OCH STARKA INSLAG AV HOMOFOBI, MISOGYNI OCH RASISM GILLAR SAMMA SPANNMÅL SOM JAG?"


Ja, vad gör du? Slutar äta müslin, annars är du per definition rasist så klart.

Maken till enfaldig och förvirrad människa. Hon får sannolikt betalt för skiten hon skriver också. Det är tydligen komplicerat att vara en "progressiv" och "urban" fotbollsfru.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/malinwollin/article23091401.ab

 
Ingen bild

Valfusk i Österrike

1 juli 2016 13:29

Presidentvalet i Österrike måste göras om

DNs marxistiska omskrivning om valfusket:

Presidentvalet i Österrike måste göras om.
Beslutet fattades av författningsdomstolen på fredagen.

De formella felen i samband med räkningen av poströsterna var så många att domstolen inte kunde acceptera valet.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/presidentvalet-i-osterrike-maste-goras-om/


 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

1 juli 2016 14:19

Min kompis brukar säga:
Du anar inte hur mycket dumt folk det finns i Sverige !
Jag har den största respekt för honom .

 
Ingen bild

w-son

1 juli 2016 14:42

Vad Lisa Persdotter egentligen säger är att hon vill se Sverige som "Ett icke-svenskt samhälle utan svenska människor och hej å hå."

Det är tydligen så vi ska tolka innebörden av vad hon anser är "antirasistiskt” och den nya moderna s.k "demokratiska värdegrunden". Allt enligt hennes egna ord. Eftersom hon säger att en önskan att värna svenska värderingar och en svensk befolkning i Sverige anses som rasism. Dvs det värsta man kan tänka sig.

Undrar om hon anser att kurder och "palestinier" inte heller ska ha ett eget land och att det är bra att kineser ersätter tibetaner och att Tibet styrs från Peking. Att det är bra och t.o.m rätt att vilken folkgrupp som helst raderas från jordens yta - enligt "allas lika rätt och värde".

Hon anser säkerligen att det var utmärkt att Baltikum "ryssifierades" genom tvångsförflyttning av olika folkgrupper under Sovjeteran. Hon anser antagligen även att det var en styggelse att Baltländer återfick sin självständighet. Om man nu ska lita på att hon faktiskt menar vad hon själv säger och skriver så blir åtminstone jag skrämd av de underliggande värderingar som logiken ger av hennes ord.

 
Ingen bild

Martin

1 juli 2016 15:56

Definiera "svenska människor"? Eller förresten, vad har ni SDare för rätt att definiera "svensk"? Jag accepterar inte er öppna svenskhet. jag tycker den är en lögn. Vad har ni för rätt att sitta och bestämma vad som är svenskt eller inte. Det kan bara vi i folket göra. Inte ni politiker. Vad gjorde ni, satte ihop en liten kommite på ert partikansli som bestämde vad "svensk" betyder? Eller snarare, vilken definition av "svensk" som skulle ge er mest makt och pengar?

 
Ingen bild

stig

1 juli 2016 16:21

@Pretty Boy Floyd
Du har alldeles rätt, det inser man när man har läst inläggen här!

 
Ingen bild

Leon

1 juli 2016 18:23

@ Hulda mk1

Eller å andra sidan är det också vanligt att fakta som inte passar in i "verklighetsuppfattningen" förkastas som PK-trams. Speciellt märkligt blir detta om de fakta som presenteras har samma grund som "verklighetsuppfattningen" baserats på. Vilket inte är alltför ovanligt vad gäller presentationer av exempelvis statistik.

Universalord som då kommer till flitig användning är då "vänsterextremist", "kommunist", "batikhäxa" o s v (känns det bekant....om inte är det bara att läsa sig igenom valfri tråd här på Thoralfs blogg)

Leon d´O.....

Thoralf Alfsson

1 juli 2016 19:28

Du hittar det inte i så många trådar men givetvis skall saker kallas vid sitt rätta namn. Tycker inte du det Leon?

 
Ingen bild

Tobbe S

1 juli 2016 18:24

@Martin
Du fårr tycka vad du vill Martin. Samma gäller att jag får tycka vad jag vill. Om vi som tycker likadant blir flest, då bestämmer vi. Det kallas demokrati Martin

 
Ingen bild

Leon

1 juli 2016 21:53

@ Thoralf

Förvisso, men definitionerna bör onekligen "snävas upp" till att gälla

Alltså "Kommunist" = medlem i V eller någon av "bokstavssekterna"
"Vänsterextremist" = antingen någon enligt ovanstående eller som förespråkar ett socialistiskt samhälle ("vänstersossar", anarkister m fl)
Rasist = person som omfattar och uttrycker åsikter som faller under den vedertagna ganska snäva definitionen av rasism (enligt bl a NE)

Att utöka definitionerna till att omfatta personer/företeelser man ogillar eller åsikter man inte delar är grovt felaktigt. Exempel bara från denna tråd - den försiktig "fisliberala" tidningen kallas "marxistisk" (Valfusk i Östrerrike kl 13:29). I Brexittråden (Hacke kl 17:35)omtalas Å.Lindeborg som "gammelkommunist", är hon eller har hon varit medlem i V ?

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Lars johansson

1 juli 2016 23:12

Allt när det gäller Dala-Demokraten och Göran Greider är det patetiskt! Nu verkar Lars Leijonborg blivit styrelsemedlem där också,Han vill ha frågor också! En fråga är hur många gånger rakar du pungen nuförtiden?

 
Ingen bild

Boris

1 juli 2016 23:34

@martin
@stig
känns det jobbigt för er nu? att ni själva och era åsikter blir alltmer irrelevanta. då brukar man börja fäkta hej vilt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards