thoralf

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2016

DUBBLA MÅTTSTOCKAR, DEL 1

Av Thoralf Alfsson - 28 augusti 2016 15:37

 


Det socialdemokratiska kommunalrådet Dzenita Abaza säger i Östra Småland att Kalmar kommun inte har några planer på att stänga Salvelägret, där ca 75 romska tiggare har bosatt sig. Efter att en kvinna i biskopens sällskap blev sexuellt ofredad i samband med ett besök i Salvelägret vill nu till och med moderaterna i Kalmar stänga lägret, något vi från sverigedemokraterna önskat hela tiden då vi sett hur Salvelägret och problemen växt månad för månad.


”Men ge mig ett bättre alternativ. Det efterlyser jag från Moderaterna. De vill stänga lägret. Men vad händer sedan?”

 

Det är Dzenita Abaza som är kommunalråd och som ska komma med lösningar, inte fråga oppositionen. Det har hon en lön på drygt 600 000 kronor/år för att göra. Hon är ansvarigt kommunalråd i frågan. Det krävs mer än näsan i vädret för den lönen!


Priset tar dock det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson som den 19 augusti öppnade upp för ett tiggeriförbud.


 


”Kommunalrådet i Kalmar Johan Persson (S) är också positiv.

– Jag välkomnar att regeringen nu öppnar för en diskussion om detta. Ingen kan påstå att dagens situation är en långsiktig lösning för att bekämpa fattigdom, säger han.”

Artikel Barometern


En vecka senare säger Johan Persson så här enligt en artikel i Barometern.


”Johan Persson (S) ser inte tiggeriförbud som en framkomlig väg. Men han vill att staten sätter ner foten och hittar enhetliga lösningar.”

 

Nu har istället Johan Persson nedanstående tre förslag till regeringen. Jag tror knappt mina ögon när jag läser Barometerns artikel.


 


Nu skall Arbetsförmedlingen starta etableringsinsatser för dessa tiggare med svenska skattemedel. Samtidigt som hela vårt välfärdssystem är på väg att krackelera. Polisen, vården, skolan går på knäna och försvaret har vi redan mer eller mindre lagt ner.

Har Johan Persson fullständigt tappat förståndet?

 

Sverige skall till och med göra en massiv insats för skolgång och arbete i Rumänien och Bulgarien för svenska skattemedel. Det ansvaret har Rumänien och möjligtvis EU! Räcker det inte med att Sverige är största nettobetalare per invånare till EU.

Har Johan Persson fullständigt tappat förståndet?

 

Romerna skall anmäla sig hos Migrationsverket så att tiggarna och barnen får ett drägligt boende och en skolgång. Skall svenska skattebetalare nu även betala för tiggarna via Migrationsverket!

Har Johan Persson fullständigt tappat förståndet?


Det enda dessa förslag kommer leda till är att det kommer komma tusentals nya tiggare till Sverige och inte bara från Rumänien och Bulgarien, utan från flertalet av de forna öststaterna. Alla vill givetvis bli försörjda av svenska skattebetalare.



Om vi nu försöka glömma Johan Persson tokiga förslag är det stora problemet att den socialdemokratiska majoriteten i Kalmar tillsammans med Vänsterpartiet och Centerpartiet inte följer svenska lagar. Att de tillåter att förvaltningscheferna och tjänstemännen på framförallt serviceförvaltningen använder sig av dubbla måttstockar.


  • Parkeringsregler efterlevs inte, trots att man ändrat från 24 timmars parkering till 30 dygns parkering.
  • Nedskräpning var de än befinner sig.
  • Avföring utanför Nettobutiken på Södra vägen.
  • Eldning av miljöfarligt avfall som motorgräsklippare och kablar.
  • Växande antal skrotbilar på området.
  • Brottslighet.
  • Regeln om 3 månader för EU-migranter efterlevs inte.
  • Boplats erhålls utan kostnad från Kalmar kommun.
  • Sanitetsbaracker tillhandahålls utan kostnad från Kalmar kommun.
  • Elförsörjning för uppvärmning tillhandahålls utan kostnad från Kalmar kommun.

Ansvariga på Kalmar kommun blundar för allt jag räknat upp när det sker bland EU-migranter.


Kalmar kommun har uppenbarligen inte förstått vad likabehandlingsprincipen innebär. De romska tiggarna vid Salvelägret åtnjuter förmåner som inte Kalmar kommuns egna skattebetalare och medborgare åtnjuter. Jag är minst sagt förvånad över att skattebetalarna accepterar hur den socialdemokratiska majoriteten hanterar situationen med romska tiggare från Rumänien och Bulgarien! Alla kalmarbor borde kräva gratis elförsörjning!


Sverigedemokraterna har både motionerat om förändringar i den lokala ordningsstadgan för att göra den här typen av tiggeri tillståndspliktig och därmed kunna ge polisen ett verktyg och en möjlighet att avvisa tiggare. Vi har även haft en interpellation i kommunfullmäktige om Kalmar kommuns kostnader för Salvelägret.


Vi anser att Salvelägret skall stängas och alla som uppehåller sig där skall avvisas. Sedan skall Kalmar kommun ha stenkoll på att inga andra ”bosättningar” dyker upp inom Kalmar kommuns gränser.


Tiggarna skall återvända till sina hemländer! Det är hemländerna som äger grundproblemet. Inte Sverige och Kalmar kommun.


Uppenbarligen är den socialdemokratiska regeringen och EU oförmögna att lösa problemet. Jag uppmanar EU att dra in rörelsefriheten och passfriheten för medborgare från Rumänien och Bulgarien till EU om inte länderna tar sitt ansvar när det gäller romerna. Men uppenbarligen är det ännu ett samhällsproblem inom EU-staten som EU-pamparna är oförmögna att lösa. Därmed faller frågan tillbaka på de nationella parlamenten och kommunerna!


I Kalmar har vi de socialdemokratiska kommunalråden Johan Persson och Dzenita Abaza som inte vågar ta tag i frågan. Utan vill att regeringen löser de problem som de själva skapat med Salvelägret. De tillåter dubbla måttstockar för att slippa ta tag i problemen.

 

Ynkligt är bara förnamnet!


 
 
Ingen bild

Lewren

28 augusti 2016 15:57

Väl sammanställt!

 
Ingen bild

Tony

28 augusti 2016 16:13

Utan att känna till denne Johan Persson och hans förstånd, det är kanske så enkelt att han aldrig haft något, i S partiet räcker det att man har partibok, det finns det många Exempel på, ett sådant exempel kan nog Polisen vittna om?


 
Ingen bild

GBM

28 augusti 2016 16:20

Mycket bra skrivet Thoralf. De båda kommunalråden borde avsättas och omyndigförklaras de är en skam för kommunen, hur ska vi kunna lita på dessa två plus den alltid gapande vänsterpartisten. Det är en parodi och deltagarna är så patetiska så det saknas ord har aldrig tidigare hört talas om kommunalråd som har sån fruktansvärd beslutsvånda, det gäller inte bara detta ärende det finns ett otal fler exempel. Att Abaza är inkvoterad råder det väl ingen som helst tvekan om, hon besitter inte de kunskaper som vi kan begära av ett kommunalråd. Finns möjligheter att rätta till sånt vid nästa val. Den överlägsna attityd som Abaza besitter är påfrestande.

 
Ingen bild

Christer

28 augusti 2016 16:34

Som sagt, väl sammanställt och väl formulerat Thoralf. Tiggeriproblemet är som jag ser det ett problem som Sverige inte är i stånd att hantera längre. Vi har lämnat över handlingskraften till ett EU som avsagt sig allt vad politisk handlingskraft innebär.
Som jag ser det måste strax efter valet 2018 förhandlingar om ett Swexit starta. Passregler och ett återupprättande av gränskontroller återinförs. Detta som ett första steg mot ett nationellt självbestämmande.
Som det är nu kan vi ju för fan inte ha det! Detta tror jag svenska folket snart inser.
För övrigt tycker jag din beskrivning av Dzenita Abaza är på pricken. Någon skrev här en gång att hon hela tiden blivit befordrad och lönesatt långt över sin kompetens bara för att hon är invandrad och kvinna. Det skriver jag också under.

 
Ingen bild

Mia K

28 augusti 2016 16:47

Hej Thoralf! Ifall de ansvariga i Kalmar, konsulterade din blogg, fick de andra, goda handlingsalternativ. Liknande problem finns fö runt om i Sverige och hur kan samhället ha råd?

 
Ingen bild

X

28 augusti 2016 16:49

Sju-klöver-politikerna är oikofoba, äckliga hycklare.

 
Ingen bild

Göta

28 augusti 2016 17:01

"Ynkligt är bara förnamnet" avslutar Thoralf sin utomordentliga sammanställning av huvudlöst agerande och absurda förslag från Kalmar-regionens ledande politiker...

... och LYSANDE är bara förnamnet på ditt inlägg den här gången Thoralf!

 
Ingen bild

Hood

28 augusti 2016 17:07

Väl talat.Det är äckligt att se vilka opportunister som regerar i Kalmar.De vågar inte ta ett beslut som de kan stå för och försvara som sitt.Syltryggar är ett epitet som passar bra in på prins Johan och hans hov.Fy f..n!

 
Ingen bild

Mika

28 augusti 2016 17:30

Ringde kommunen och frågade hur jag får elen gratis. Det var bara att ta där borta sa dem. Eller dra förlängningskabel... Undra hur de skulle reagera om jag stövlar in där och ska ladda min telefon med gratis el. Antar att i ett skede skulle man bli tvungen att ringa efter blåljus personal.

Thoralf Alfsson

28 augusti 2016 17:42

Mika

Eftersom romerna har fått el utan kostnad vid sin "boplats" så skall lika behandlingsprincipen gälla och både du och jag skall ha el gratis från kommunen.

Vi kanske skall uppmana alla medborgare i kommunen att skicka elräkningen till Kalmar kommun och åberopa likabehandlingsprincipen!

 
Ingen bild

P

28 augusti 2016 17:40

Nu är det dags att justitieministern ingriper mot kommunalråd som ger fan i svensk lag. Eller Löfven himself. Johan Persson sitter ju i sossarnas högsta styrelse där Löfven är ordförande.

Så blir det givetvis inte. Ingen av dem törs.

Då måste SD centralt ta upp detta. Tyvärr blir det nog inte så heller. Det blir som vanligt Thoralf som på egen hand och utan stöd får ställa upp för menigheten.

 
Ingen bild

SDare

28 augusti 2016 18:40

Ett rejält gäng arga Kalmarbor borde kanske bege sig till Salve.
Men så kan man väl inte göra?
Jo, det kan man nog och det finns säkert en och annan frustrerad Kalmarbo som både jäser och pyser av bubblande adrenalin.
Ett medborgargarde verkar ju kunna simma lugnt, eftersom Svensk lag inte tycks gälla i Salve.
Såg en Youtube film med en bonde som spred gödsel över en boplats. Snacka om vilken fart det blev :)
https://www.youtube.com/watch?v=htysk893DiI

 
Ingen bild

Fredde

28 augusti 2016 18:48

471 miljarder kr till Rumänien från EU, mest från svenskar – Varför hjälp i Sverige?
Rumänien – ett land med ungf. dubbelt så många medborgare som Sverige – får varje år mer än hela den svenska biståndsbudgeten (som i sig är den ungefär högsta i världen per capita)!

Ovanstående är lånat ur detta lysande inlägg, tyvärr verkar inte PK-maffian inse vad som pågår!
http://hotpot.se/politik/471-miljarder-kr-till-rumanien-fran-eu-mest-fran-svenskar-varfor-hjalp-i-sverige/

 
Ingen bild

Lewren

28 augusti 2016 19:04

@SDare, Riktigt bra klipp det :)

 
Ingen bild

S-E Karlsson

28 augusti 2016 19:07

Hela tiden det gamla vanliga dravlet " vårt ansvar " det är väl Rumänien och Bulgariens ansvar , vad annars ?

 
Ingen bild

Lena2

28 augusti 2016 19:43

Tack för ett mycket bra blogg-inlägg!

 
Ingen bild

Pepparholm

28 augusti 2016 19:48

Jag har nu hört Jimmies sommartal som jag tycker var bra. Dock håller jag med gamle Hedlund, att man ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten. En realist till skillnad från hans sentida efterträdare, skitsnackaren Annie Lööf.

Jimmie tog förtjänstfullt upp dubbelmoralen och dubbla budskap hos bland andra moderaterna exemplifierat med partisekreteraren. Nu har han och hans stab chansen att lyfta upp sossarna Johan Persson och Dzenita Abaza i Kalmar för dissekering med deras egna uttalanden. Gör det för er egen trovärdighet som SDs ledare. Visa att ni bryr er om vad som händer på fältet.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 augusti 2016 19:50

Jämlikheten och kvinnors frigörelse i Sverige går ju bakåt med stormsteg.
Min funderingar idag bland mycket annat som raseras är att om man jämför med framstegen till toppen c:a år 1990 hur länge tillbaka vi ska gå för att jämföra läget idag mot uppgången under århundraden tillbaka.
Jag skulle tro att vi är tillbaka på 1500-talet idag.
Det innebär att vi har gått 400 år bakåt på 30 år eller att vi går 13 år/år bakåt.
Det blir spännande för våra barn att få uppleva bronsåldern .

 
Ingen bild

calle

28 augusti 2016 20:18

det går inte att ha folk som livnär sig som vägpirater, tiggare,
koppartjuvar(ofta signalfel med tågen), människosmugglare, mm brottslighet som följer.
här berättar ministrar om dessa brott.

Rumänien får 31 Miljarder EURO per år. tidskod 7:00
https://www.youtube.com/watch?v=fqOUme5uIyc

 
Ingen bild

Eric H

28 augusti 2016 20:24

"Tiggarna skall återvända till sina hemländer! Det är hemländerna som äger grundproblemet. Inte Sverige och Kalmar kommun."
Detta är väl kärnproblemet.
När ska högt avlönade svenska politiker förstå det?
I "min stad" har vi samma totala blindhet och nonchalerande av lagar från politikerskrået. Man är till 100% medveten om att en stor grupp romska tiggare har uppehållit sig i landet (= i staden) betydligt över ett år.
Vad gör man? Jo "man vill hjälpa dem till en annan boplats i stan!

 
Ingen bild

Granskningsnämnden

28 augusti 2016 20:45


Reklamfri TV.......Pyttsan!

SVT skryter med att vara reklamfri.
Programmet Babel, som borde döpas om till Babbel, är genomgående inget annat än just reklam för böcker, utvalda böcker förstås som passar in i SVTs agenda.

Kontaktuppgifter
babel@svt.se
#31#087840000

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

28 augusti 2016 21:51

Ynkligt var bara förnamnet!

Vad blir förslag nummer 4?
-Ge dom en säck pengar?

 
Ingen bild

Anita

29 augusti 2016 01:05

Hur fan kan Kalmarborna år efter år rösta på denne man? Det måste handla om indoktrinering och masspsykos av hög rang. Hans käring på Länsstyrelsen är inte ett dugg bättre. Korrupta kappvändare och hycklare hela högen!

 
Ingen bild

Anita

29 augusti 2016 01:09

Anna Batra meddelade i kvällens Agenda att ett samarbete med Åkesson är helt uteslutet! Moderaterna saknar Fredrik Svinfeldts öppna hjärtan!

 
Ingen bild

OT

29 augusti 2016 03:09

De Socialdemokratiska kvinnorna vaknar plötsligt upp!

Och sjunger i kör ”If I Could Turn Back Time”: https://www.youtube.com/watch?v=5G4O5AMSevc

Och vi välkomnar kanske er, men inte era ledare som är uslingar.

P.S: "Vart jag mig i världen vänder - Den Svenska Björnstammen": https://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs

 
Ingen bild

Knaster

29 augusti 2016 07:22

Batra fick i Agenda frågan om SD är rasister?. Hmmm annars brukar det låta - nu är ju inte partiet i studion och kan försvara sig. Men så fort det gäller SD är det fritt fram att formligen hälla ut sig diverse nedsättande kommentarer. Fy fan för SVT!

 
Ingen bild

Tony

29 augusti 2016 08:05

(o)Lustig Sosseregim, som säger sig vilja bekämpa fattigdomen i Världen? Men varför bygger man då ut den i Sverige med ett allt större antal fattigpensionärer där många får avstå medicin Tandläkarbesök och annan vård på grund av att deras Nåde pengar inte räcker till att leva ett anständigt liv??

 
Ingen bild

Lena

29 augusti 2016 08:12

Mycket bra inlägg och de rätta orden för sosseriet (har han fullständigt förlorat förståndet).

Där jag går och arbetstränar (fortfarande efter 2 år på olika platser i länet!!! för det finns inget annat jobb, AF har inte råd o inte heller bråttom inte trots att de inrättat särskilda handläggare för oss med funktionsnedsättning).
Där jag nu är kommer hela tiden folk som "gör praktik". Nu under sommaren gick 2 st romska kvinnor från Serbien! Jaså så Serbien är i krig nu också? Eller har dessa 2 romska kvinnor särskilda skäl? När de går dessa program får de ju också försörjning.

Detta lands myndigheter har verkligen förlorat förståndet.

Inte konstigt då att det inte finns något till mig (som man dessutom kan placera varsomhelst). Nej, jag är ju svensk då ska man inte behöva någon hjälp.... Går jag in på AF så är det bara svart + hucklen, man blir mörkrädd!!!

 
Ingen bild

Snoddas

29 augusti 2016 08:35

Läste artikel av Roger Sahlström i Nya Tider - ja, den tidningen - att tiggarna gör sina behov intill Nettobutik i Kalmar, men kommunen gör inget åt situationen. Man anser att den fria rörligheten är viktigare!!!!!!
Är detta något du känner till Thoralf? Har tiggarna fullständigt fritt spelrum att göra exakt vad som passar dom in? Tycker denna Johan Persson at det är anständigt att folk får hålla för näsan vid entrén till Netto när dom skall göra sina inköp där?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 augusti 2016 08:39

Anita kan kanske vara så att befolkningen i Kalmar precis som i Malmö har mycket begåvad släkt i USA, i kommunalvalet 2018 får vi se om Kalmars kvinnor samt andra kvinnor i Sverige slutar acceptera begränsad rörelsefrihet ,samt överasskningsmys av grupp, senaste i helgen , blir ganska intressant faktiskt, sker inte det finns inget hopp för Sverige/Kalmar, prognosen för blonda Anna är väl inte så jättebra.

Nu är ett i pressen , samt bla av en känd Kalmarpolitiker feltolkat blogginlägg för några år sedan verklighet för Kalmars kvinnor

Hur känns det ?
Hur försvarar man det ?
Kan drabbade få hjälp av kommundjuristerna ?

Tittar man lite mera lokalt så var Öland utan bro i många år, vilket kan ha gett en del långsiktiga konsekvenser i att få 1+1 till 2
Ett fenomen som för övrigt finns på andra platser på Tellus också
Tveksam Googla Piza

Huvudproblemet är den massiva hjärntvätt från SVT/SR, som är riktad till känslomässigt styrda medborgare i Sverige, styr man dom styr man landet
Bla en känd moderat måste nog bytas ut om någon ändring skall ske i Sverige.
I Sverige röstar 5% av medborgarna som aldrig får ett Viagrarecept utskrivet på SD

Det akuta problemet är nog den gigantiska ilska som byggs upp lokalt samt på riksplan, något som tex föräldrarna till Sigge By i Kalmar inte riktigt förstår,vilket är bra för dom.

Väldigt skönt att inte vara en del i dessa märkliga politiska beslut helt utan något stöd bland större delen av befolkningen bla i Kalmar.
Bla har väl en känd Rumän provat just det med mindre bra resultat på det personliga planet

Rätt komfortabelt faktiskt att sitta på läktaren käka popcorn dricka cola , och se Expresståget komma rusande, dessutom är det nog så att Sigge By skapar nya Sverigevänner varje dag, skönt att en del lokalpolitiker inte förstår det ......

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 augusti 2016 08:51

Knaster : SVT följer upp idag med "problemet" svenska kyrkan har, dvs folk som blir kristna istället för muslimer får problem hemlandet nämns
Kan detta problem ha uppstått när PUT ändrades till TUT möjligen.

Så en konvertering kan anges i ansökan för att få stanna i Sverige och slippa problem om man blir utvisad, godghetsfolket i samverkan med kulturmarxister i svensk oberoende nyhetsförmedling?

Nääämeen så kan det väl aldrig vara

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 augusti 2016 09:00

"Men ge mej ett bättre alternativ", hm det är nog inte värt att Gubben o Gumman gör det, kan bli pinsamt för bloggägaren, dessutom får säkert redaktör Karlsong tupptjuck när lellefonen ringer på megafonen :=)(=:

Sedan rent allmänt frågar man väl inte folk i icke styrande ställning om hur man skall efterleva regler, lagar och, inte minst folkviljan i den specifika frågan
Dagis argumentation

 
Ingen bild

Ewe

29 augusti 2016 09:16

Knivskarp krönika. Vad är det för politiker vi väljer. Eller är det vi väljare som väljer? Tänker man efter så väljer partierna sina företrädare och när vi går till valurnorna vet egentligen ingenting om vad det är för figurer. Vi har i bästa fall tittat på partiledardebatten eller röstar slentrianmässigt på arbetarepartier eller varför inte miljöpartiet, en god miljö vill alla ha.
Johan Persson verkar inte ha ordning på pållarna i stallet eller hur man brukar säga. Med en sådan företrädare måste väl S backa.

 
Ingen bild

Snoddas

29 augusti 2016 09:41

@ Thoralf

Ursäkta, hade inte uppmärksammat att du tagit upp även detta, trots att jag är läser din blogg allt som oftast.

Ber om ursäkt, som sagt.

 
Ingen bild

C Andersson

29 augusti 2016 10:29

@Granskningsnämnden@

Allah pegriper. Inte. Jak er den svenska nyhetsopplysaren,

 
Ingen bild

Lotta_1

29 augusti 2016 11:02

I socialtjänstlagen står: "Kommunen har ansvar för alla sina invånare. I varje kommun finns det en socialtjänst. Ett av socialtjänstens viktigaste arbetsområden är att se till att barn och ungdomar som bor i kommunen växer upp under trygga och goda förhållanden." Zigenarna kan knappast räknas varken som invånare eller att de bor här. De är medborgare i Rumänien och Bulgarien och pga att dessa länder tyvärr släpptes in i EU har rätt att vistas här i tre (3) månader innan de skall lämna landet. Att de fortfarande efter över ett år är kvar beror på handlingsförlamade kommunalråd. De har målat in sig i ett hörn genom den stora rasiststämpeln de själva varit med att skapa att de inte förmår göra något alls av rädsla för att själva bli stämplade som rasister. Lyssnade på Anna Kinberg Batra i gårdagens Agenda där hon som vanligt snackade om utmaningar vilket på ren svenska betyder 7-klövernskapade problem som är så stora att de omöjligen går att lösa. Hon pratade om att vissa skolor måste bli bättre. Följer inte alla skolor läroplanen? Jag skulle mer vilja säga att det är skolunderlaget dvs eleverna som är dåliga. Lärarna har helt fråntagits sin auktoritet att styra över lektionerna. Självklart kan det då inte bedrivas någon undervisning värd namnet. Även över våra skolor hänger den stora rasiststämpeln färdig att trycka till den som vågar prata om vilka det är som förstör undervisningen. Läser i dagens Östran en ledare av Anne-Marie Lindgren som skriver: "på senare tid har också insikten spritt sig att vi riskerar framväxten av parallellsamhällen, där andra normer och andra maktstrukturer än de som gäller i landet i övrigt växer fram". Välkommen till den verklighet som Sverigedemokraterna varnat för i åratal. Som lösning på problemen föreslår,trots sin ålder som borde gett någon insikt den naive, blåögde Lindgren följande: "Det krävs åtskilligt av riktade insatser, med uthållighet över lång tid för att bryta segregationsmönstren. Dit hör specialåtgärder inom skola och vuxenutbildning, dit hör förbättringar i bostadsområdena, dit hör i vissa fall större polisnärvaro." Ingenstans kan man läsa om den stora, stora elefanten i rummet dvs den sedan decennier allt för stora massinvandringen som är anledningen till att det ser ut som det gör i vårt land. Ingenstans kan man läsa om att för att ha någon som helst chans att lösa dessa gigantiska problem måste massinvandringen helt upphöra. Stäng våra gränser nu. Är det inte dags att erkänna att Sveriges problem är politikerskapade? 7-klövern har med gemensamma krafter ruinerat ett innan fantastiskt land genom att ta emot så ohyggligt många fler än vad vi som land har kapacitet att klara av.

 
Ingen bild

Tips till dig

29 augusti 2016 11:13

Nu kollas Stefan Carlssons alla kortköp

Nu har granskningen förre landshövdingen Stefan Carlsson samtliga representations och kreditkortsinköp inletts på länsstyrelsen.
http://www.ostrasmaland.se/kalmar/carlssons-alla-kortkop-kollas/

 
Ingen bild

Stor EX-pressen humor av Thomas Mattsson

29 augusti 2016 11:27

Vem är det egentligen som ska ta ansvar för att säkerställa den professionella publicistik som så många säger är helt nödvändig för demokratin?

Annonsörerna?

Alice Bah Kuhnke?

Nej, publiken.

http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/

 
Ingen bild

Ludvig

29 augusti 2016 11:34

Har svårt att förstå Johan Perssons popularitet. Han verka vara en nickedocka.

 
Ingen bild

Fredde

29 augusti 2016 12:50

Könsuppdelad idrottsundervisning är en del av Al-Azharskolans muslimska profil, liksom bönerummet och den fläskfria skolmaten. Skolan hänvisar till elevernas muslimska bakgrund och får grönt ljus av Skolinspektionen.

Al-Azharskolan anmäldes till Skolinspektionen av en person som menar att skolan sviker sitt uppdrag att motverka traditionella könsmönster. Uppdelningen riskerar att permanenta kvinnors underordning.

Skolans rektor svarade att en stor del av skolans elever har ”muslimsk kulturbakgrund”. Skolinspektionen ger rektorn rätt.

Håkan Larsson är professor vid Gymnastik- och idrottshögskolan, och kritiserar detta.

– Hade det här varit en annan skola så hade beslutet blivit att skolan måste jobba med sina jämställdhetsproblem och lösa dem.

Men, som vanligt ska PK-maffian få rätt, och Sverige tar ännu ett steg från svenska värderingar och till muslimska. Skandal!!
Vart är vårt land på väg?

 
Ingen bild

Tony

29 augusti 2016 13:16

Johan Persson är väl en Nickedocka för att han förväntar sig en hög tjänst inom regeringen med en fet lön och som efter ett par års tjänst kan kvittera ut pension för resten av livet tänk på att J.P tillhör egenberikar partiet S, där man kliar varandra på ryggen och
ger ut förmåner till varandra som inget annat parti är i närheten av?

 
Ingen bild

Fredde

29 augusti 2016 13:45

Det ska vara minst 4 meter mellan husvagnarna, och de ska stå med draget utåt ifall brand skulle uppstå, enligt MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Jag kan inte se att så är fallet på vildcampingen Camp Chaos på bilden ovan.

Dags att prata med brandkåren kanske?

Thoralf Alfsson

29 augusti 2016 14:03

De flesta husvagnarna går nog knappast att flytta idag.

 
Ingen bild

Peter

29 augusti 2016 16:01

Förra året var den fina rastplatsen Botorpsström (söder om Västervik) stängd i långa perioder, eftersom tiggare ockuperat området och bodde inne på toaletterna. Sina behov uträttade de utomhus...

Efter att trafikverket röjt upp och tagit bort en del buskage och träd har det blivit slut på detta ofog. Det finns inte längre så många ställen att skita på eller att gömma stöldgods på.

Samma sak borde väl kunna göras i Salvelägret?

 
Ingen bild

Skötsam, t.v.

29 augusti 2016 18:25

Bäste Thoralf. Ett stort tack för din beundransvärda kamp mot dumheten. Jag anser att det ska råda likhet inför lag och förordning. Det är min värdegrund. Det du nu skrivit vill jag du länkar till en utskriftsbar fil så att alla som vill kan skriva ut den och sprida vidare.

Kan du få med något om "Det ska vara minst 4 meter mellan husvagnarna, och de ska stå med draget utåt ifall brand skulle uppstå, enligt MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap." vore det ett extra plus.

Jag kan fan inte begrip hur invånarna i Kalmar glatt betalar för vatten, el, avlopp och sophantering medans icke ens medborgare i Sverige får det gratis. Skandal är ett milt uttryck

 
Ingen bild

C Andersson

29 augusti 2016 22:01

Det finns en frejdig man i Umeå

http://www.aftonbladet.se/lokala-nyheter/0e793b25-2735-4134-a782-66db30c8e110@omni

Konstigt nog fick Lennart Holmlund äran att sitta ordförande vid Sveriges Släktforskarförbunds årsmöte:

http://genealogi.se/123-nyheter/2013/1734-staemman-pa-youtube-2

Släktforskarna hade väl inte hört allt skitsnack. Det verkar vara en driftig karl.


 
Ingen bild

C Andersson

29 augusti 2016 22:43

Villavagnar för nyanlända

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/ja-till-villavagnar-för-nyanlända-1.3738483

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards