thoralf

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2016

RIVSTART I FÖRTAL

Av Thoralf Alfsson - 29 augusti 2016 10:36

SVT Agenda gjorde igår en rivstart i förtal av Sverigedemokraterna. Anna Hedenmo hade tagit hjälp av moderatledaren Anna Kinberg Batra och landsförrädaren Fredrik Reinfeldt som framförde sitt hat mot SD i ett flera år gammalt Almedalstal. Så mycket förtal, hat och lögner som det forsade ur deras munnar på några minuter har det nog aldrig gjort tidigare. Allt regisserat av SVT, vår skattebetalande public service som skall vara objektiv!


För mig står det i varje fall helt klart att SD inte vinner något på att prata om ett samarbete med moderaterna innan valet 2018 och med Anna Kinberg Batra som partiledare för moderaterna. Om vi fortsätter på den vägen kommer vi förlora väljare 2018!

 

SD ska driva sin egen politik helt oberoende av 7-klövern i rikspolitiken. Vi skall ta väljare från alla partier inom 7-klövern men framförallt från M och S. Då kan vi inte hålla på att prata om en mittenhöger regering tillsammans med M+KD, det skrämmer bort väljare från vänsterblocket. Framförallt s-väljare som tröttnat på sina företrädare i regeringen och den politik de driver. Jag är övertygad om att det kommer bli många besvikna s-väljare de kommande två åren. 


Vårt  mål måste vara att bli största parti 2018 och bli så stora att vi är större än Moderaterna och Socialdemokraterna tillsammans.


Efter valet 2018 är det dags att se vilket eller vilka partier som vill styra Sverige tillsammans med SD och vilket eller vilka partier som ger SD störst inflyttande. Det är Jimmie Åkesson som skall få uppdraget att bilda regering efter valet 2018, inte Anna Kinberg Batra eller Stefan Löfven.

 

 

PS

Sverigedemokraterna på Öland  har bjudit in Jan Sjunnesson för att prata om yttrandefrihet.


 

 

Anmälan  kan skickas på mejl till mig

thoralf.alfsson@sd.se

 
 
Ingen bild

X

29 augusti 2016 11:54

Att betala TV-avgift och på så sätt stödja kommunist-propagandan de spyr ur sig är enligt mig att betrakta som landsförräderi.

 
Ingen bild

Mattias R

29 augusti 2016 12:25

@Thoralf
Åkesson har under lång tid nu oförtröttligt sträckt händerna mot moderaterna och andra. Tror han kommer fortsätta med det, finns ju inget att välja på. Att SD skulle hamna i situationen +50 procent är inte rimlig. Och faktiskt är det den enda chansen för SD att få regera. Övriga partier väljer nog hellre en bred politisk lösning framför något annat.

Thoralf Alfsson

29 augusti 2016 13:49

40-45 procent kan mycket väl räcka för att kunna ta över makten.

 
Ingen bild

Ulrika

29 augusti 2016 12:35

Håller helt med dig. Att SD oftast utmålas som höger/högerextremt håller nog ännu många politiskt havintresserade S:are som annars skulle gilla dem borta från att ta reda på mer om partiets politik "på riktigt", inte bara det som skrivs i msm . Att då partiledaren står och flörtar men M bekräftar att de är ett högerparti för dem och de stannar hos S eller blir soffliggare helt i onödan. Själv känner jag också obehag över M kramandet av partiledaren trots att jag tagit steget att läsa igenom partiprogrammet m.m innan jag blev medlem i SD.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

29 augusti 2016 12:38

Anna Kinberg Batra är en marionett som hanteras av Fredrik Reinfeldt, som bevisligen inte lämnat den politiska scenen!
Ingen av dessa två har ledaregenskaper för landet. Moderaterna borde avsätta Anna Kinberg Batra per omgående och bryta förbindelsen med Reinfeldt!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

29 augusti 2016 12:53

Såg och hörde eländet , Agendareportern indoktrinerad av kommunism och socialdemokrati ,iskall i ögonen som en retad varanödla ,ruskigt !

 
Ingen bild

Fredde

29 augusti 2016 12:55

Skandal att SVT får hålla på att sprida propaganda på detta sätt!
Tyvärr består granskningsnämnden av klubben för inbördes beundran, och ingen lär bli förvånad över om detta program slipper undan åtgärd efter anmälningar.

Ska vi behöva betala för att få lögner och propaganda? Våga vägra TV-licens!
Jag har sagt upp min för många år sen...

 
Ingen bild

Andreas

29 augusti 2016 12:59

Håller med i din analys ,personligen så känner jag mig inte bekväm med att låsa sig vid KD och M så här inför valet 2018 .

 
Ingen bild

Tony

29 augusti 2016 13:01

Instämmer helt, den fega Anna Kindberg Batra vågar helt enkelt inte att styra Sverige, därför kör hon sitt skitprat om SD, detta skitprat som på intet sätt har hjälpt dem , SD är det parti som går hem hos väljarna, och det är bara att fortsätta att påtala verkligheten som den är och det är bara att hoppas att SD kommer att fortsätta att växa lavinartat vid valet 2018 så att SD inte behöver att krusa dårarna i dom andra partierna om samarbete, utan
att det istället blir det omvända!
Jag kommer att glädjas den dag när vi kommer att få se både Sossar och Moderater som två 10 % parti!

 
Ingen bild

bo

29 augusti 2016 13:20

När blev politisk kritik landsförräderi?

Thoralf Alfsson

29 augusti 2016 14:00

Bo

Var det med "politisk kritik" som Fredrik Reinfeldt styrde landet i 8 år?

 
Ingen bild

Friholt

29 augusti 2016 13:37

Jag uppfattade nog den aktuella delen i Agenda som att Hedenmo faktiskt målade in Batra i ett hörn som Batra i en framtid inte med bibehållen trovärdighet kan ta sig ur om hon ska förhålla sig till ett starkt SD i en framtid.

Thoralf Alfsson

29 augusti 2016 14:02

Allt går ju ut på att stoppa allt samarbete med SD. Det är ju med den agendan som SVT jobbar efter.

 
Ingen bild

Ludvig

29 augusti 2016 14:03

Inte blev jag glad av att höra Jimmie Åkesson fria till M och KD, nej ledsen.

 
Ingen bild

Chrille

29 augusti 2016 14:06

Är rädd att nya Borgerlig Framtid kommer att ta väljare från SD.

Detta svansande för M och Batra måste efter Agenda ögonblickligen upphöra.

Ni som fortfarande betalar TV-avgiften säg upp den. Opartisk??? Rena löjan.

 
Ingen bild

Nils Dacke

29 augusti 2016 14:21

Jag håller med Thoralf i första delen, driv egen valrörelse och sluta med tramset att samarbeta med M och KD. När vi har ett valresultat så får detta utvisar hur en regering skall se ut, finns nog många olika lösningar. Däremot tvivlar jag på att SD kan få 40-50% utan man får nog sikta på 25-30% vilket vore en fantastisk framgång och skulle innebära en stor möjlighet att påverka politiken utan att sitta i regeringen, titta på Danmark där DF påverkar och knuffar de andra framför sig.

 
Ingen bild

Granskningsnämnden

29 augusti 2016 14:22


Pedofildyrkare i Hillary Clintons stab
Inte undra på att SVT gillar henne och önskar att hon vinner presidentvalet i USA

Pedophile worshiper Huma Mahmood Abedin
‘has served as vice chairwoman for Hillary Clinton’s 2016 campaign for president since 2015 and continues in her role as personal assistant to Clinton’.

Källa :
https://en.wikipedia.org/wiki/Huma_Abedin

-----

 
Ingen bild

Jepperdi

29 augusti 2016 14:50

Först när moderaterna ber om ursäkt och gör sig av med arvet från Reinfeldt kan bli aktuellt med ett samarbete med M. Tycker dessutom att man birde lägga ut trevare till sossarna då vi har en hel del gemensamt med den gamla stammen sossar.

 
Stefan K

Stefan K

29 augusti 2016 14:54

Halva intervjun med Batra ägnade Hedenmo åt SD och åt att pressa henne att ta avstånd.

Bedrövligt.

Det vi ändå fick veta är att Batra själv inte ser något samarbete med SD och detta kanske kan intressera moderater med en fot på SD:s planhalva.

Många moderater, liksom många medborgare, är nog rädda för att Batra fortfarande går i Reinfeldts koppel och att allt tal om skärpta regler bara är en kuliss.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

C Andersson

29 augusti 2016 14:58

För mig står valet mellan att rösta blankt eller inte rösta alls.

Thoralf Alfsson

29 augusti 2016 16:12

Det var inte mycket till val!

Finns inte på kartan att jag inte skulle rösta i ödesvalet 2018.

 
Ingen bild

Evert

29 augusti 2016 15:27

Batra kommer aldrig någonsin regera med SD. Vad skulle Reinfeldt säga då och alla hans anhängare? Det kommer bli ramaskri utan dess like. Fullkomligt omöjligt.

 
Ingen bild

Christer

29 augusti 2016 15:59

Såg också Agenda, och den "opartiska" Anna Hedenmo höll verkligen PK-stilen. När en intervjuad i SR eller SVT brukar uttala sig om tredje part brukar programledaren skyndsamt tillägga att "Nu är ju inte dom här att försvara sig" och så brukar frågan falla ifrån. Men inte när det gäller SD! Då är vilka spyor som helst godtagbara. Att journalisterna inte förstår detta själva?
Att sen Kinberg-Batra inte begriper att alla förstår hur det ligger till med att DÖ-överenskommelsen fortfarande gäller. Hon är ju livrädd för regeringsmakten.
Att SD skulle få egen majoritet 2018, är kanske att hoppas lite för mycket. Men att SD mycket väl kan bli största parti fruktar nog många i 7-klövern. Då är Talmannen skyldig att sondera terrängen om huruvida Jimmie Åkesson kan bilda regering. Skulle gärna vilja se Reinfelds ansiksuttryck då.

 
Ingen bild

Mattias R

29 augusti 2016 16:06

Thoralf Alfsson
Måndag 29 aug 13:49
Så kanske det är, men där är faktiskt inte SD på långa vägar. Med nuvarande styre i partiet kommer man inte heller dit. Hungern verkar ju vara borta. Den mängd med politsika utspel som partiet gjorde tidigare har sedan länge tystnat. Ja så uppfattar jag det iaf. Sen tror jag att man på ett mer påtagligt sätt måste ta hand om sina gräsrötter och politiker i kommunerna för att lyckas.

Thoralf Alfsson

29 augusti 2016 16:15

Där har du en poäng! Att nonchalera gräsrötterna har flera partier gjort med katastrofala följder.

 
Ingen bild

Joho

29 augusti 2016 16:06

Helt korrekt analys av Thoralf , det måste bli ett stopp med fjäskandet för Batra , det skrämmer ju bort Lo väljare och andra , M måste ha en annan ledare och inte en sån gummirygg om det ska gå att samarbeta.

 
Ingen bild

Hacke

29 augusti 2016 16:42

Som vanligt med S(V)T:s agendastyrda Agenda. Man bjuder in en partiledare för att avkräva densamme att inte ta i sd med tång. Borde kännas förnedrande för ryggradslösa Kinberg Batra att bli inbjuden till det välkända upplägget.
Håller helt med dig i din analys Thoralf. Sd ska inte flirta åt något håll som det ser ut idag. Det kan hända så oerhört mycket på två år och man kan lugnt avvakta i "vinnarhålet" mitten och plocka underlag från båda håll.

 
Ingen bild

SD4Ever

29 augusti 2016 17:05

SD ska inte sträcka ut någon hand mot Moderaterna.
Batra är inte att lita på.

 
Ingen bild

Tony

29 augusti 2016 17:12

Tror också att landsförrädaren Reinfeldt har sina Smutsiga Tassar kvar i Moderaterna, för annars är det svårt att begripa vad AKB
sysslar med, om det inte är så att hon inte vågar att ta ansvar
för Sverige?

 
Ingen bild

Von Kätting

29 augusti 2016 17:17

Att AKB i intervjun, pressad av Hedenmo, denna "opartiska"
representant för SVT säger sej inte kunna se något samarbete
med SD betyder nog inte så mycket efter valet 2018.

Allt efter opinionen kan M då ha ändrat ståndpunkt och en
SD+M-regering bli möjlig. Det kommer då kanske att heta.
:Med hänsyn till det parlamentariska läget, ta ansvar, i det läge Sverige befinner sej bla bla. SD har närmat sej M:s politik, osv.

Vad en politiker säger idag gäller inte imorgon.
Frågan är om SD kommer att få tillräckligt genomslag i en sådan
regering eller om man uppnår mer att stå utanför?

 
Ingen bild

Didrik

29 augusti 2016 17:26

@ C Andersson
Din gamla misströstare, det finns nog ett pessimistforum
där du kan sprida dina åsikter!
Vad tror du händer med ett fotbollslag som tänker som du?
Ja, det blir ju inte OS silver.

 
Ingen bild

kickstarter

29 augusti 2016 17:28

"SD ska driva sin egen politik helt oberoende av 7-klövern i rikspolitiken". Precis så är det. Själv har jag nästan tappat hoppet om SD i Mattias Karlssons regi.

 
Ingen bild

Lewren

29 augusti 2016 17:28

@Mattias R det var inte många år sedan det ansågs vara orimligt att SD ens skulle komma över 4% spärren. Jag är ganska säker på att om SD inte får en klar majoritet detta valet och/eller fortsätter blir förtryckta som de blivit hitintills, så kommer de 4 kommande åren efter det vara helt avgörande- till den grad att SD med sannolikhet kan få mer än 50%. Folk har tröttnat, och fler och fler tröttnar var dag. Mycket kan hända på alla dessa år, men missnöjet kommer inte bli mindre hos gemene man om vi inte får någon lösning på alla problem som vi blivit påtvingade.

 
Ingen bild

Lewren

29 augusti 2016 17:33

Hm, jag undrar, skulle det vara olagligt om man började säga upp människor sporadiskt utan deras vetskap från radio och tv-tjänst tro?

 
Ingen bild

Gute

29 augusti 2016 17:43

Angående samarbete med Moderaterna.

Var nu lugna, nu är det ett taktiskt finlir som gäller.
Här gäller det att försiktigt känna sig fram i ett politiskt minfält som är väldigt osäkert och instabilt.

Jag är övertygad om att SD vet exakt vad som ska göras!

 
Ingen bild

Dionysios

29 augusti 2016 18:31

Rätt, igen, i det du skriver Thoralf.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

29 augusti 2016 18:41

Du har rätt Thoralf !
Åkesson kan säga till Batra att Moderaterna kan få bli stödparti om det behövs.
Jimmy behöver nog umgås mer med Ian W. för att inte falla in i feminist/vänsterfällorna.
Jag tycker att han ska vara tydlig med och tala om allt jävulskap och allt som händer i samhället så ofta han får chansen. Ungefär som Donald Thrump

 
Ingen bild

crille

29 augusti 2016 19:14

Låter som att det är skönt att man aldrig ser Agenda eller nyheter på Svt

 
Ingen bild

calle

29 augusti 2016 19:29

batra är nog radiostyrd av Reinfeldt. Swedbank och andra köper föreläsningar av fr, och får nog igenom önskade reformer på så sätt. en smygform av mutor

 
Ingen bild

Didrik

29 augusti 2016 19:29

@ Mattias R
Vad är det här för en figur?
En person som verkar hypnotiserad av SD:s framgångar,
och som aldrig framför något konkret, men som är
en besserwisser och pessimistkonsult.

All heder till Thoralf som släpper fram den här dåren,


SD kan aldrig bli det eller det. Varför då?
Från 0-13 procent i senaste 13 ste valen!"
Varför inte från

 
Ingen bild

Chrille

29 augusti 2016 20:29

Förresten kul att se att du, Thoralf, tycks ha återfått krafterna. Om jag inte missförstått det hela var du något nedslagen ett tag här.
Kanske är det stödet från gräsrötterna inom sd som varit en bidragande orsak till förnyade krafter. Rätta mig om jag har fel.

 
Ingen bild

Tony

29 augusti 2016 20:46

Lika falsk reklam som när SVT kallar sig oberoende och neutralt är det när Sossarna kallar sig för Arbetarparti? För vad har en Svensk arbetare för glädje av Egenberikar partiet egentlige? Så som jag ser det inget alls, tvärtom, när facket drar in stora summor från fackavgifterna som dom sen strör över Sossepartiet är det inte någon hjälp för en jobbare, och Sossarna plågar dem sen med ännu högre skatter. Att köra med falsk reklam är straffbart för ett privat företag, det borde det även vara för SVT och Sossepartiet?

 
Ingen bild

Björn

29 augusti 2016 21:08

Kollar svt text och ser en ledamot misstänkt för förskingring.
Thoralf Alfsson i riksdagsstolen 2018 säger jag bara.
Känns sisådär att rösta på SD igen om du inte får komma tillbaka. Du är oerhört populär bland folk som röstar på partiet. Vad säger du själv Thoralf?

 
Ingen bild

Mattias R

29 augusti 2016 21:33

Didrik
Måndag 29 aug 19:29
Får tacka för de vänliga orden.
Du har tydligen en uppfattning om vad som är rimligt och möjligt. Jag har en annan. Vem av oss som ev har rätt kommer framtiden visa, var så säker. Jag vet inte hur du ser på SDs politiska driv för närvarande? Är du nöjd? Det skulle jag inte vara om jag varit sverigedemokrat. Hur tycker du att partiet belönar och uppmuntrar tex Thoralf som är en av de hårdast arbetande lokalpolitikerna i Sverige? Knappast något att vara stolt över om du frågar mig. För hur förbannad jag än blir av vissa saker Thoralf skriver och inte håller med så har jag stor respekt för hans driv, då han är politiker istället för lallande ja sägare för egen vinning. Inte vanligt i vårt land idag oavsett parti. Tar man inte vara på sånt och även gräsrotsarbetet som är något av det viktigaste i all politisk verksamhet, faller man tungt till slut. Förr eller senare blir folk förbannade och tröttnar. Det är knappast besserwisser snack, det är kalla fakta.

 
Ingen bild

C Andersson

29 augusti 2016 21:33

@ Didrik

Det går dåligt för Mjällby.

 
Ingen bild

Boris

29 augusti 2016 22:00

Känns som om du är stridslysten igen Thoralf. Blir glad för din skull.
Förstår att många av er gamla SD-are tycker att SD mjäkat till sig. Man kan dock inte bortse från att SD haft fantastiska framgångar de senaste åren Tror ni att man skulle haft det om man inte blivit mjäkigare? Vad tror ni?

 
Ingen bild

Björn

29 augusti 2016 22:28

Mellin: Förbjud religiösa skolor nu på en gång

LENA MELLIN Bara ett svar varför de vill skilja på killar och tjejer: religion Skolan ska undervisa – tron får man sköta på lediga stunder

Dessa mussar, helt otroligt.

 
Ingen bild

Nisse

29 augusti 2016 22:56

En skolklass i lågstadiet skulle prata om roliga saker som hänt.
Lille Per sa, - vår katt har fått 5 ungar och allihop är socialdemokrater.
Fröken tyckte det var så roligt så att när en socialdemokratisk politiker
några veckor senare besökte skolan och klassen ville hon att lille Per skulle
berätta historien igen.
Per berättade historien igen men sa nu att kattungarna var sverigedemokrater.
Fröken sa, - men Per, du sa ju att kattungarna var socialdemokrater.
Ja svarade Per, det var då det,
Nu har dom öppnat sina ögon.......

 
Ingen bild

Bertil

30 augusti 2016 08:54

I mitt jobb träffar jag dagligen en hel del nya människor i låga som höga åldrar och jag hör i de flesta fall att folk fått nog av vad som sker i dagens samhälle, men vad de även nämner är att SD som i flesta fall verkar vara deras utväg har för lite av all annan politik, med andra ord bara om flyktingpolitik. Jag förstår att invandringen är en brännande fråga idag men SD måste, och då menar jag måste gå ut mer med annan politik, för nu har de bara 2 år på sig att marknadsföra sig i annat också som är minst lika viktigt för att ta eller behålla väljare.

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

30 augusti 2016 10:30

Jag håller med dig om din analys av det lämpliga i hur SD f n framför sina budskap. Vill man stöta bort potentiella sympatisörer, så finns inget bättre sätt än att nu gå ut och annonsera önskemål om samregerande med M. Som jag ser det är SD "partistyrelse" lurad av PK-etablissemanget att uttala sig.

Svenska folket vill inte rösta på ytterligare ett 7-klöverparti, utan man vill se ett parti, som är i opposition till 7-klöverpolitik och tar egna sansade ståndpunkter inom politiken (även om dessa kan vara obekväma), som gynnar främst svenska folket.

Jag saknar också att SD underlåter att börja etablera en valfråga UTÖVER "INVANDRINGSFRÅGAN". Jag hade förväntat mig att till Almedalsveckan skulle SD t ex aktualisera frågan om den "svenska demokratins tillstånd". SD bör således verka för att GRUNDLAGARNA ÅTERSTÄLLS TILL LÄGE FÖRE 1975, samt att demokratin ÅTERSTÄLLS genom att en regering skall vara automatiskt avsatt om den inte årligen genomför en bindande folkomröstning i för landet avgörande sakfråga. Vid underlåtenhet skall nyval till riksdagen annat fall följa inom 4 veckor från ett årsskifte.

Det bör f ö även införas former för hur väljare i ett valdistrikt skall kunna påkalla nyval i avsikt att byta ut representanter inom kommunstyrelser, landstingsstyrelser, riksdagen resp till EU-parlamentet. Utsedda representanter skall verkställa folkviljan och inget annat. Om partierna invänder, så är det fel på partierna och INTE folket.

 
Ingen bild

Tim

31 augusti 2016 14:46

Batra är desperat nu och vill värva väljare från SD. Igår i Expressen sa hon att hon inte tror SD-medlemmar är rasister (men partiet är det). Hon tror att även SD-väljare kan vara moderater?!?

 
Ingen bild

Benny

1 september 2016 12:17

Ebba Bush Thor fortsätter idag på Aftonbladet och ljuger så det står härliga till!

 
Ingen bild

Petter

1 september 2016 15:28

Vad händer nu med Alliansen efter Ebba BushThors uttalande om SD? Svårt att se denna splittrade höger regera ihop då Annie Lööf vill ha öppen ridå till Sverige.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards