thoralf

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2016

ETT MEJL

Av Thoralf Alfsson - 31 augusti 2016 08:30

Fick ett mejl för några dagar sedan från en person som jag känner stor respekt för. Kloka ord och något att fundera över. Jag återger inledningen av detta mejl.


Hej Thoralf!

 

Jag vill bara säga att jag vet hur det känns när motgångarna och besvikelserna blir för många och tröttheten stor. Man kommer till en punkt när man inte orkar längre.

 

När hot och skandalisering, och i ditt fall misshandel, tillkommer går luften ur en.

 

Du har kämpat politiskt i många år, du ger järnet för ditt parti och är enormt flitig på din blogg som uppskattas av väldigt många läsare.

 

Mellan raderna har jag länge kunnat utläsa att du kämpat på gränsen till vad du orkar med, och nu tycks den gränsen vara nådd.

 

Du är en av dem som vill så mycket, och för dig är det självklart att ta ansvar för det du vill åstadkomma.

 

Men man kan som sagt nå en gräns för vad man orkar med. I det tillståndet ingår, enligt min mening, att vara realist och erkänna att den stora majoriteten människor tycks vara helt likgiltig för hur det går med Sverige.

 

De lever i sin egen lilla bubbla och tycks oemottaglig för information om hur illa det är ställt i vårt land.

 

De verkar också strunta fullkomligt i vilken tillvaro de lämnar över till sina barn och barnbarn.

 

De är inte beredda att lyfta ett finger eller ens öppna munnen för att åstadkomma en vändning till det bättre för vårt land. Istället har de ofta synpunkter och krav på vad andra ska göra åt dem.

 

Till exempel: "Det här var bra skrivet. Någon borde sprida den här texten."

 

Sånt gör mig ursinnig!!!!

 

Vad är det som hindrar den personen från att göra någonting själv?

 

Lättja och feghet är mina svar.

 

När man ser detta i klart ljus är det inte konstigt att man blir besviken.

 

Du har fått många fina svar på din text. Många råder dig att kämpa på. Givetvis utgår de främst från sina egna behov. 

 

De vill fortfarande bli matade och underhållna av dig. De vill att du ska föra deras kamp åt dem, eftersom de inte gitter själva.

 

Mitt råd - om du vill ha något - är raka motsatsen: unna dig en rejäl paus! 

 

Låt bloggen och allt annat vila. Res bort om du kan, rekreera dig! Tänk bara på dig själv och dina behov. Låt det få ta den tid du behöver!

 

Nu tänker du kanske på vad alla andra ska tycka. "Nu har Thoralf gett upp!"

 

Skit i det! Låt folk tro vad de vill! Ditt enda ansvar är du själv och din hälsa (och dina barn).

 

PS


Har idag en insändare publicerad i Östra Småland.


http://www.ostrasmaland.se/insandare-debatt/nya-simhallen-maste-byggas-i-tallhagen/


 
 
Ingen bild

Christer

31 augusti 2016 08:51

Jag vill nog instämma i vad många föreslagit dig Thoralf. Ta en paus, res bort, skit fullständigt i omvärlden en tid. Fotografera naturen och gör reflektioner om tillvaron där. Lägg ner bloggen, men meddela oss då och då om att du lever. De flesta här kommer att besöka den dagligen och hoppas på att du snart är tillbaka på banan igen.
Ta hand om dig nu och kom ihåg "You never walk alone"!

 
Ingen bild

X

31 augusti 2016 09:06

Delar brevskrivarens råd.
Låt blogg och annat vila lite.
Det gäller även dig, Thoralf.
Valrörelsen 2018 närmar sig och då måste vi aktiva orka.
För svensken i gemen vill/orkar/vågar inte göra något..

 
Ingen bild

Stridhsson

31 augusti 2016 09:33

Instämmer helt i mailet du fått, du står dig själv och din familj närmast.
Alla väntar att NÅGON annan gör allting!

 
Ingen bild

Hacke

31 augusti 2016 09:34

Det var en klok och inkännande person du fick mejl ifrån. Han har sannolikt helt rätt när det gäller dina behov av att varva ner och tänka på dig själv i första hand. Det tror jag också de flesta härinne håller med om.
Däremot känner jag inte igen mig när han beskriver oss kommentatorer på din blogg som personer som bara sitter passiva vid datorn och vill bli matade. Själv är jag ganska aktiv i den sverigevänliga rörelsen på olika sätt och ser i dig och din blogg en stor inspirationskälla och förebild i det arbetet. Vad jag förstår är det också många här som gör insatser eter tid och förmåga.
Jag har också full förståelse om du går ner i tempo och tar hand om dig själv efter det som måste ha varit en minst sagt omtumlande tid för dig. Jag ser det som ett privilegium att ha tillgång till din blogg och att få kommentera på den. Men allt ska naturligtvis ske på dina villkor och med ditt eget bästa för ögonen. Landet är i skriande behov av krafter och förmågor som du. Dessa skall vi alla vara rädda om och värna och vårda efter bästa förmåga.

Thoralf Alfsson

31 augusti 2016 12:53

Personen ifråga har även egen erfarenhet. Jag är mycket väl medveten om alla som t.ex Beställt flygblad för delning eller som har visat sitt stöd aktivt och jag är väldigt tacksam för stödet.
Men skall vi kunna vända utvecklingen räcker det inte med att knyta näven i fickan. Nu måste nävarna upp ur fickan också.

 
Ingen bild

jag

31 augusti 2016 09:52

Ja, usch, nu får man allt dåligt samvete. Och det ska vi ha alla vi som sitter här och läser din blogg varje dag, som kommenterar: kämpa på. heja dig osv. De flesta av oss gör nog ingenting konkret för att förändra. Vi är fegisar, av en eller annan anledning. Å andra sidan så är det ju inte fel att sprida texter och nyheter som skrivs på alternativmedia och bloggar. Får man upp ögonen på bara en, två personer, så är mycket vunnit. Fast jag tycker faktiskt också du ska unna dig att bara tänka på dig själv. Är man borta från svensk media och samhälle i en månad eller så, så har ändå ingenting förändrats när man kommer tillbaka. Styrkekramar till dig Thoralf. <3

Thoralf Alfsson

31 augusti 2016 12:56

Om alla som röstade på SD 2014 övertygar ytterligare en person att rösta SD fördubblar vi valresultatet!

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 augusti 2016 10:46

@Thoralf. Håller med de två föregående. Nu i dagarna är det två år kvar till ett oerhört viktigt val. Om du tar en lång paus nu och kan ge järnet de sista 12 månaderna innan valet är bättre än tvärt om. Se världen, ta vackra kort och vila ut.
Dumheterna i Sverige kommer inte att avstanna, men det är om två år som energin behövs..

Thoralf Alfsson

31 augusti 2016 13:00

Energin kan också ta slut när partiet sätter riksdagslistorna.

 
Ingen bild

Sanningen?

31 augusti 2016 11:16

Som sagt, kloka ord. Du behöver dock bara sänka takten några snäpp för att förmodligen må bättre. De flesta är tacksamma för vad du gör och uppskattar ditt skrivande.

I verkligheten är det dock så att väldigt få kommer att kommas ihåg för det enorma arbete de lagt ner för att rädda Sverige. Då bör man som brevskrivaren säger tänka efter. Är det värt att förstöra sig själv när så många inte verkar förstå eller bryr sig.

Det tragiska i sammanhanget är att politikerna kommer att klara sig genom att säga, vi var naiva. Har redan hänt och de får inget som helst straff eller påpekande om att de rimligtvis redan förstört Sverige för en lång tid framöver. Eller kanske t.o.m för all framtid.

 
Ingen bild

Raymond Z

31 augusti 2016 11:28

Du har arbetat idogt och helhjärtat under den långa tid dagligen jag besökt din blogg. Kan förstå att du känner dig trött, sliten och frustrerad. Tack för alla strålande inlägg och vackra bilder du givit oss. Jag delar också brevskrivarens råd till fullo. Ta en lång paus med tid bara för dig själv. Tag med dig kameran och ge dig ut på strövtåg och tag vackra bilder likt dem du tidigare visat i bloggen. Njut av god mat och tillbehör, res bort, det finns så oändligt många vackra platser att besöka och glöm inte kameran. Hör av dig då och då via bloggen så vi vet att allt är okej med dig. Jag önskar dig en riktigt skön vila (för jag hoppas du tar dig tid med det!) och ett hjärtinnerligt välkommen tillbaks när du känner för det och att du då återigen har ork och lust att fortsätta ditt strålande arbete med att kämpa för att din region och även resten av landet skall få den politiska ledning som det förtjänar. Lev väl och må bäst!

 
Ingen bild

Granskningsnämnden

31 augusti 2016 11:39


SVT textnyheter idag

Hård FN-kritik mot bikiförbud i Mecka
FN:s människorättskommisarie Rupert Coville välkomnar idag Saudiarabiens beslut att häva förbud mot bikini. Enligt Colville har förbuden utförts på ett förnedrande (brutalt) sätt som ger näring till religiös intolerans och stigmatisering (utrotning) av icke- muslimer.

- Ja, ni läste rätt, men det stämmer tyvärr inte.
Nyheten och Colvilles uttalanden handlar förstås om burqiniförbudet i Frankrike.

 
Ingen bild

eeee@sverige.nu

31 augusti 2016 12:28

Läser din blogg dagligen och är imponerad av dina texter och din ork!
Känner du nu dig mer eller mindre utbränd, ta en paus, vila och ägna dig åt dina andra intressen.
Om du sen orkar och vill fortsätt i den takt du orkar, jag vill helst inte att du slutar men det avgör du naturligtvis själv.
Sen är jag mycket förvånad över att SD-s ledning inte visar någon uppskattning av ditt stora engagemang.
Jag gör det i alla fall!
Elon

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 augusti 2016 13:36

Att lugnt och sakligt väcka en medmänniska är inte så svårt. Men det måste vara vid rätt tillfälle. Vid en diskussion om djurskydd, förklara om vad "riktig och äkta" Halalslakt innebär. Köp aldrig sådan mat och ifrågasätt om du blir bjuden på sådant kött..

"Ensamkommande", säg att de ser äldre ut än vad de säger att de är. Klagar någon på bristen på bostäder, berätta om vart många går. Osv...
Men man behöver inte hålla föreläsningar, utan bara väcka en tanke. Det kan räcka...

Thoralf Alfsson

31 augusti 2016 14:31

Ibland blir folk riktigt förvånade när den politiska sanningen ifrågasätts.I många fall även glada. De får en bekräftelse på sina egna tankar!

 
Ingen bild

Gute

31 augusti 2016 16:59

Jahaja, Anna Kinberg Batras otrevligheter mot SD och före detta M-väljare i söndags fick en snabb korrigering genom media.
Hon blev nog uppringd av ledningen att infinna sig på kansliet tidigt dagen efter för en genomgång.

Men hon gjorde bort sig ordentligt i möjligheten att få tillbaka sina bedragna väljare.
- Och något ämne för statsminister är hon inte, har man inte talets gåva kan man inte stå i fronten.
Det spelar ingen roll hur kompetent man är i övrigt, man måste vara kvick i tanken och kunna improvisera och snacka utan manus.

Jag vet en som har de rätta kvalifikationerna...

 
Ingen bild

Kverulantus

31 augusti 2016 17:31

Om inte Thoralf Alfsson står högt upp på SDs riksdagslista 2018 så skiter jag i att rösta.......

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 augusti 2016 17:56

@Gute. Hörde jag rätt, sade AKB inte någon gång "aldrig" om samarbete med SD...
@Kverulantus. Nej, inte låta bli att rösta om Thoralf inte är med på valsedeln, men att i god tid säga ifrån att han ska vara på valbar plats...

 
Ingen bild

AWSvensson

31 augusti 2016 18:47

En tröst i bedrövelsen är att du med flera får rätt o därmed kredit för den upplysningsverksamhet du bedrivit , nu faller det ena myten efter den andra om invandringens förträfflighet, det gäller bara att orka stå ut så förhoppningsvis kommer folkets hyllning.

 
Ingen bild

Lena2

31 augusti 2016 18:53

Tog åt mig av kommentaren i mailet " bra skrivet" .....det har jag skrivit, men vad jag inte skrivit är vad jag vågar diskutera i fikarummet, tack vare din blogg Thoralf! Jag är INTE tyst! Behöver man däremot en paus, så är det så, men dina inlägg går ej obemärkt förbi på mitt stora företag. Som någon i fikarummet sa i veckan...ang. Muslimska skolans indelning av pojkar och flickor....och DÄR fick Sverigedemokraterna 25000 väljare ;-)

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

31 augusti 2016 19:57

Reportage från Calais Frankrike.
Det s.k Djungeln.
Det sas att det finns 500 ensamkommande minderåriga barn där !
Att dom inte kan sluta upp med dessa lögner.
För mej har inte minderåriga barn skägg.

 
Ingen bild

Lena

31 augusti 2016 20:41

Tycker inte att mejl-skrivaren är helt rättvis. Anledningen att ha en blogg är att "komma ut" till människor och utbyta tankar o erfarenheter, ibland få känna igen sig och få erkännanden av hur man tänkt o känt. Det har ju varit en fantastiskt gärning att få igång så många människor. Vi har ju alla behövt det för att MSM inte sköter sitt jobb och politiker idag inte står på "vår" sida.

Där har du varit mycket framgångsrik, Thoralf, och få har grävt fram oegentligheter inom politiken och media som du. Du har på det sättet medvetandegjort många människor. Jag själv kom in i det politiska skeendet sent, tror jag förstod att det fanns ett parti som SD så sent som 2008. Och det tog flera år att begripa vad vår Sverigevänliga rörelse är för något.

Men alla människor är inte lika, alla har inte lika mycket ork, inte samma ambitioner, men de behöver inte bli hånade för det.
Många gör sitt på "hemmaplan" med att tala och markera med människor man träffar. Visst finns det vissa som endast "flyter med" och aldrig riktigt anstränger sig efter sin egen förmåga, endast använder bloggen som underhållning. Men vad hjälper det att bli frustrerad? Vi kan aldrig göra något åt dessa människor, de är ännu inte "mogna" för att förstå.

Du är en eldsjäl Thoralf och du behöver kanske fundera på att ta det varsamt och hitta tid för återhämtning. Det är viktigt särskilt som du verkar "gasa på" hela tiden. Du har dragit ett tungt lass, det var du själv som ville det. Ta nu tid för dig själv ett tag. Hoppas verkligen att du får det erkännande från partitoppen, det är du värd.

 
Ingen bild

OT

31 augusti 2016 23:30

@Thoralf

Om du känner att du håller på att gå sönder, ta en paus!

Den svenska väljaren bör informera sig ordentligt inför nästa val (även partiledningen)!

Lyssna, lyd, lär! "Why Sweden is NOT the greatest country in the world, anymore": https://www.youtube.com/watch?v=VMqcLUqYqrs

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

1 september 2016 01:42

Jag tänker ibland på frispråkige kämpen, politikern och journalisten Kurt Lundgren, och hans på sin tid välbesökta blogg 'Östra Ölands Fria Horisont'. Han stupade skrivandes ett inlägg, en morgon i början av 2009, till förtvivlan för alla som följde hans orädda kamp mot åsiktskorridoren och lokalt fiffel. Du påminner om KL, Thoralf, ta väl vara på Dig, och ge akt på Ditt välmående. Nu börjar snart nerräkningen till nästa val, kan bli ett av de viktigaste och mest dramatiska i historien. Att Du med råge har förtjänat en valbar plats på SD:s riksdagslista är ställt utom allt tvivel, jag hoppas på både Din och partiets stora framgång 2018.

 
Ingen bild

Pia

1 september 2016 02:20

Vad är det som händer på Kalmarhem och i deras unkna ledning? Är det något som funkar i Kalmar under Johan Perssons styre? En allmännytta som för övrigt är bortskänkt till förmån för invandringen.

Man blir mörkrädd!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

1 september 2016 05:02

Lena gör en bra analys av din mailskrivande vän.
Han svingar vilt och verkar vilja skrämma bort en del som skriver här.
Dom som ska kritiseras är pk-maffian.
Själv har jag skrivit en del till svt när man reagerar på tydliga lögner t.ex
Problemet där är att censuren där är hårdare än i Kina.
Mailskrivaren menar nog väl .

 
Ingen bild

Tony

1 september 2016 06:36

Tycker också att brevskrivaren tar ut Svängarna lite väl drastiskt, bland annat skriver han" Vad är det som hindrar personen att göra något själv? Lättja och feghet blir mina svar!
Och min fråga till honom skulle bli. Vad vet han om det?
Har han kollat upp alla som skriver här? Dom flesta som skriver här befinner sig på olika orter i landet, många har kanske inte några större kunskaper i datorteknik eftersom dom inte Sysslat med detta
i livet, men att påstå att ingen gör något själv är att dra förstora växlar av det, många har kanske svårt att formulera sig,
och håller kanske bara med om vad Thoralf skriver.
Själv vet jag att jag omvänt ett flertal som förr tittade på en som om man inte var klok när jag föreslog SD s politik, och jag är säker på att många andra gjort samma sak, så jag håller inte med brevskrivaren i allt vad han/Hon skriver!

Sen vad Thoralf anbelangar vet alla att han gör ett Hästjobb utan like, och tycker att han borde tänka på sig själv i första hand,
och att han själv måste känna efter vad han pallar för, det är inte
rimligt att förstöra sin hälsa för att jobba för ett parti som lotsas som om han och hans blogg inte fanns, att inte röna uppskattning när han lägger ner merparten av sin tid på partiets
politik är mer än lovligt Svagt!

 
Ingen bild

Mattias (den äkta)

1 september 2016 06:57

Thoralf ska ha en riksdagsplats! Annars blir det en proteströst på M.

 
Ingen bild

calle

1 september 2016 08:46

svenskarna är totalt hjärntvättade.
nu senaste att hotell chefer i Karlstad sabbar för the Bobbers sångaren för han spelade på SD festival. men när 7 klövern genomför SD politik då gör de inget mot 7 klöverns kreatur

http://www.gustaffroding.se/kontakt.aspx

vi lever i en demokratur

 
Ingen bild

Tor

1 september 2016 10:56

Nu försöker även Ebba Bush locka väljare från SD med ett korkat uttalande i Aftonhoran. Totalt missvisande rubrik på den artikeln, som egentligen säger ungefär det man redan visste. De vill gärna ha SD's stöd, men inte släppa in dem i maktens finrum. Äckligt!

 
Ingen bild

Hacke

1 september 2016 11:00

Jag har ett förslag. Ett bra sätt att visa vårt stöd för Thoralf vore att anordna ett upprop till partiledningen. Detta i form av en namninsamling där vi (och vi lär vara många) kräver ett omtag för Thoralfs kandidatur till en riksdagsplats i kommande val.
Det kan inte vara rimligt att denna tystnad och form av bojkott från ledningen skall vara på obestämd tid. Det finns de som åtminstone i mitt tycke gjort betydligt värre saker och ändå sitter i orubbat bo. Det stör mig inte att dessa är kvar, tvärtom i vissa fall. Men vad som stör är att Thoralf med sina suveräna sverigevänliga förmågor och kraft hamnat i frysboxen utan vettig förklaring och deadline på så lösa boliner. Det tror jag väldigt många kan enas kring.
Själv besitter jag tyvärr inte de datortekniska kunskaperna för att dra igång och administrera detta men säkert finns det någon härinne som behärskar tekniken. Kanske rentav mailskrivaren som uppenbarligen inte är en sådan som han anser oss övriga vara och ”som bara vill bli matade” vilket gör honom/henne så ”ursinnig”.
Inte kan väl de ansvariga i partiledningen bara negligera en sådan gräsrotsaktion för en unik sd-kraft? I så fall finns det dessvärre anledning att misstänka att den folkrörelsetanke som i så hög grad varit partiets styrka är i uppenbar fara.

 
Ingen bild

calle

1 september 2016 11:48

best western ägare hyr ut åt asylbaroner, därav deras ondska mot the bobbers sångaren.

http://www.allabolag.se/5563240125/Punkt_o_Pricka_AB

alla kan googla och kolla webbsidor på migrationsverket, jokarjok ab, kreditupplysningar.

satan vad skattepengar dom roffar åt sig inom asylindustrin

 
Ingen bild

Stefan

1 september 2016 13:36

Ang. Best western.
Jag bor en del på hotell, ganska ofta hos just BW faktiskt. Jag blev självklart lite fundersam efter nyheten om Peter Jezewski och BW Gustaf Fröding i Karlstad så jag kontaktade BW centralt via deras hemsida:

**Välkommen till Best Westerns kundsupport!

Lena: Hejsan, vad kan jag hjälpa till med?

Jag: Jag funderar lite på er demokratisyn. Står BW centralt bakom åsiktsregistrering av era samarbetspartners eller är det bara hos Gustaf Fröding i Karlstad man håller på med det?
Lena: Alla hotell inom Best Western är privatägda och driver sin egen rörelse under varumärket, men vår hållning från Best Western är naturligtvis att man är välkommen att bo på åra hotell oavsett vilken domokratiskt valt parti man väljer att sympatisera med. Vi har nu på morgonen kontaktat detta enskilda hotell för att kommentera i sakfrågan och för att reda ut vad som har hänt.
Jag: OK, man blir ju beklämd när man läser sådana nyheter. Jag anser att oavsett religion, sexuell läggning, politisk åsikt, osv. så ska man vara välkommen att både bo, uppträda eller vara anställd på vilket hotell man vill. Jag bor en del på hotell i tjänsten, ofta hos BW. Jag har inget problem att undvika Gustaf Fröding eller byta kedja helt och hållet. Visar det sig att BW centralt inte står upp för grundläggande demokratiska värderingar kommer jag starkt att överväga var jag bor i fortsättningen.
Lena: För oss är alla välkommna!
Jag: Även Peter Jezewski som artist?
Lena: För mer information ber jag dessvärre kontakta info@bestwestern.se**

Som synes så ville de inte svara på min sista fråga vilket jag inte heller hade räknat med. De vill att jag i stället kontaktar dem via e-mail. Jag kan förstå att de inte vill diskutera anonymt men då de verkar syssla med åsiktsregistrering blir man ju lite försiktig. Även om risken kanske inte är så stor vill jag inte gärna bli uthängd.

Jag kommer följa utvecklingen i nyheterna och visar det sig att det inte bara är det enskilda hotellet i Karlstad som åsiktsregistrerar så kommer jag byta hotellkedja.

 
Ingen bild

Medborgarjournalist

1 september 2016 13:51



Hotell agerar Censurmyndighet

http://avpixlat.info/2016/09/01/artist-straffas-for-sitt-stod-till-sd/#more-186292


Ringde Gustaf Fröding hotellet i Karlstad idag och frågade om man som SD-sympatisör var välkommen som gäst på hotellet och fick svaret ja!
Men varför var inte Peter Jezewski välkommen då?
- Kan inte svara på det.
Har ni själva kommit på iden att avboka Peter Jezewski eller var det påtryckningar utifrån?
- Det kan jag inte svara på heller.
Vem kan svara på det då?
- Vet inte. De sitter i möte!

Kontaktuppgifter
asa.gunnarsson@gustaffroding.se
Tel 054670000

 
Ingen bild

Stefan

1 september 2016 14:34

Tydligen står Best Western centralt inte bakom BW Gustaf Frödings beslut. Dagens Industri publicerar ett telegram från Nyhetsbyrån Direkt:
**HOTELL: STORM MOT BEST WESTERN EFTER STOPPAD BOPPERSÅNGARE

2016-09-01 10:52




STOCKHOLM (Direkt) Best Western-hotellet Gustaf Fröding i Karlstad har hamnat i blåsväder. Hotellet hade bokat upp ett flertal framträdanden av artisten Peter Jezewski, före detta sångare i 1980-talsgruppen The Boppers, som nu stoppas av hotellet.

Skälet till avbokningarna är, enligt hotelldirektören Åsa Gunnarsson, sångarens positiva uttalanden i Expressen om partiet Sverigedemokraterna.

Peter Jezewski uppger nu för samma tidning att han förlorar cirka en halv miljon kronor på avbokningarna, men tillägger att han inte hade en tanke på att be hotellet om ursäkt.

Hotelldirektören Åsa Gunnarsson var den som kontaktade sångaren, som alltså vidhöll sina åsikter.

"Och det går emot vad vårt företag står för. Vi kan inte samarbeta med någon som sympatiserar med Sverigedemokraterna", säger hon till Expressen.

Best Western är en global kedja med cirka 4.100 hotell och högkvarter i amerikanska Phoenix. Kedjan drivs på franchisebasis, vilket ger lokala hotellägare viss frihet att utforma hotell och verksamheter. Kedjan har dock en uppsättning globala regler alla hotell inom kedjan måste leva efter.

Nyhetsbyrån Direkt har talat med vd för Best Western Scandinavia, Johan Kukacka, som uppger att det inte finns några centrala riktlinjer för bokning av artister, eller för hotellkunder.

"Vår princip är att inte neka några, vare sig kunder, personal eller artister, på grund av politiska uppfattningar. Jag vet att det här hotellet i Karlstad tidigare har utsatts för allvarliga hot när sverigedemokrater bodde där, hot som då kom från motståndarsidan. Men besluten om sådant här ligger i det enskilda hotellets knä", säger han till Direkt.

På frågan om Best Western i Skandinavien står bakom Karlstadhotellets agerande svarar han emellertid nej. Det ska inte heller vara möjligt för nordiska Best Western-hotell att säga nej till exempelvis kända SD-företrädare.

"Vi välkomnar alla och står inte bakom detta", säger Johan Kukacka.

I Norden hade Best Western 2013 en marknadsandel på cirka 8 procent vad gäller antalet rum. Börsnoterade ettan Scandic hade 27 procent, medan Best Western delade andraplatsen med Radisson och Quality Hotels.



David Djuphammar +46 8 5191 7913
Nyhetsbyrån Direkt
**

Å andra sidan verkar BW centralt inte ta avstånd eller påverka hotellet i Karlstad utan menar att det upp till de enskiljda hotellen i kedjan att fatta sådana beslut. Hotellen är visserligen fristående och privatägda men man tycker ju ändå att grundläggande demokratiska värderingar borde vara gemensamma för hela hotellkedjan.

 
Ingen bild

Lena

1 september 2016 14:57

@Hacke 11.00 Jag hänger på, absolut! Bra idé.

 
Ingen bild

pg

1 september 2016 15:16

Nu är hög tid att Magdalena Andersson anmäler regeringen till
"Lyxfällan" för absolut akut åtgärd!
Är helt horribelt med alla utgifter till andra länder, medlemskap i EU på kredit, allt när Sveriges budget helt medvetet går med kraftigt underskott! Se

http://www.statsskuld.com/

1 355 106 860 287 SEK

Och den ökar ständigt.

Löven o Andersson överskrider budgeten medvetet.

Allt med ökade skatter för löntagare och knappt existens minimum för pensionärer!
Är åt h-vete att åldringar är beroende av kommunala utskänkningar!

Stoppa omedelbart all flyktingmottagning.
Är bedrägeri att ta emot helt utan ansvar!

Ingår en försvarsminister som gjorde vapenfri militär utbildning!
Peter Hultqvist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Ingen bild

Peter

1 september 2016 15:20

Har du läst tråden om dig på Flashback kändisskvaller att du sprider hat och får skylla dig själv att du blir misshandlad? Det står att du bara vill ha klick och uppmärksamhet m.m

Vad är detta för sjukt forum? Kan inte politikerna stoppa sattyget? Det drivs ju från Pionen i Stockholm och enligt en dom i maknadsdomstolen ska varje inlägg förhandsgranskas innan det publiceras offentligt.

 
Ingen bild

Boris

1 september 2016 16:14

Ja föreslår att alla ringer och bokar ett eller flera rum på Best Western Gustav Fröding och sedan bokar av det i absolut sista stund så rummen står tomma

 
Ingen bild

Kverulantus

1 september 2016 17:19

Hulda Mk1.
Du bestämmer inte hur jag skall rösta.
Det är mitt fria val.
SD har tyvärr fastnat i mellanregistret.
Allt för att generera nya väljare.
När man frångår principerna blir man bara ännu ett parti i den liberala kökkenmöddingen.
Lycka till SD!

Thoralf Alfsson

1 september 2016 17:25

Vem skall du rösta på? Ge oss ett klokt svar.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

1 september 2016 20:53

Vad anser du själv Thoralf? Tycker du som mailskrivaren ovan att de som skriver här på din blogg enbart ser till sina egna behov när de ber dig kämpa på? Vad vet denne/denna om vad vi som kommenterar ibland gör och vad vi får utstå också i vår kamp för att föra ut SD.s politik och våra åsikter som oftast går emot de som fortfarande lever i "mörkret". Även vi får utstå mobbning och utanförskap i vårt liv som ibland ger känslan av att ge upp och hålla käften. Även det som sker i det lilla har ett värde även om man föredrar att vara anonym på nätet, betyder det inte att man är det IRL. Vi är många som ger vad vi orkar och kan trots att det kostar på i personliga relationer. Utgångspunkten är olika för oss vissa kämpar på trots sjukdom och andra omständigheter som försvårar.
Hos dig hämtar vi syre och kunskap vilket vi är tacksamma för...men bränn inte ut dig. Du behövs.
Mvh

Thoralf Alfsson

1 september 2016 21:08

Skall vi kunna vända den negativa utvecklingen måste nog alla göra betydligt mer och inte bara knyta nävarna i fickan.
Idag fick vi ju faktiskt ett bra exempel när Best Western hotellet i Karlstad backade och bad om ursäkt.
Ju fler personer som visar vad man tycker och hur man tänker rösta kommer utan tvekan påverka många andra.

Jag tycker mejlskrivaren uttrycker sig onödigt hårt!

 
Ingen bild

Mats Westerlind

9 september 2016 14:29

Din mailande vän förtjänar all respekt - det framgår av mailets innehåll.
Jag har under några lediga dagar läst hundratals av dina inlägg och är kolossalt imponerad av ditt flitiga arbete med att genomlysa alla galenskaper som av någon anledning givits fritt spelrum i Sverige. Och av den kämpaglöd du även i den hårdaste motvind lyckas hålla vid liv.
Jag har ingen särskild anknytning till Kalmar med omnejd men anser att ditt tappra envig mot jätten Goliat äger stor allmängiltighet i hela vårt land plus för all del också andra länder.
Käre David, förlåt, jag menar Thoralf, du kommer att bringa Goliat på fall! Vi är många som tackar dig för det.
Mats

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards