thoralf

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2016

VAD VILL SVENSKA KYRKAN?

Av Thoralf Alfsson - 24 oktober 2016 23:15

Svenska kyrkan förlorade under 2015 hela 46 895 medlemmar. Tappet av medlemmar har dock accelererat under 2016 och under årets första nio månader har drygt 60 000 medlemmar lämnat svenska kyrkan. Idag är bara drygt 60 procent av Sveriges befolkning medlemmar i Svenska kyrkan. Trots att Sverige ökar sin befolkning kraftigt så minskar alltså antalet medlemmar i den Svenska kyrkan.


Barometern skriver om medlemstappet och har pratat med kyrkoherde Peter Wänehag som i artikeln säger följande.


”De flesta som väljer att gå ur gör det av ekonomiska skäl. Men det finns också de som tycker att vi engagerar oss för lite eller för mycket på både fel eller rätt saker.”

 

Är det ett fattigdomstecken att många lämnar Svenska kyrkan av ekonomiska skäl. Är det fattigpensionärer som tvingas lämna Svenska kyrkan för att ha råd med mat, mediciner, kläder och hyra?

 

Trenden är densamma i Kalmar där drygt 400 medlemmar lämnat Svenska kyrkan under 2016 mot 259 medlemmar under hela 2015, av ca 25 000 medlemmar totalt. Peter Wänehag tror också att årets ökning av medlemmar som lämnar Svenska kyrkan beror på medias granskning.


”Främsta orsaken till att ökningen varit så tydlig den senaste tiden, tror jag, beror på mediernas granskning i våras där det avslöjades att flera församlingar använder kyrkoavgiften till resor och nöje. Det slog hårt på kyrkan.”

 

Jag tror personligen att det finns fler och viktigare anledningar som representanter för Svenska kyrkan undviker, då de som alla andra inom etablissemanget alltid försöker vara politiskt korrekta. Min uppfattning och den grundar jag på alla människor jag möter och talar med, inte minst många människor som är eller har varit engagerade inom Svenska Kyrkan och som anser att Svenska kyrkan och dess företrädare inte längre står upp för svenska värderingar, svensk kultur och för kristendomen.


Många upplever att Svenska kyrkan sviker kristna i andra delar av världen på grund av att den Svenska kyrkan och dess företrädare är livrädda för att kritisera islam och den islamisering som pågår i västvärlden.


När Svenska kyrkan istället anställer imamer och planerar bygga kyrka och moské i samma byggnad så tror jag personligen att många tappar förtroendet för Svenska kyrkan och dess företrädare, inte minst ärkebiskopen och hennes uttalanden. Varför skall man betala kyrkoskatt som går till islam, imamer och moskéer?


Svenska kyrkan har en väldigt viktig roll att fylla men det kräver också att dess företrädare lever upp till det svenska folket önskar. Inte minst vad invandrare med kristen bakgrund i Sverige, som tvingats fly på grund av islam och islamister förväntar sig av kristna i Sverige och av den Svenska kyrkan. Idag sviker Svenska kyrkan kristna med sitt fjäskande för islam. Vad vill Svenska kyrkan?

 
 
Ingen bild

aba

24 oktober 2016 23:29

Kyrkan agerar för samma som Vatikanen=en Gud i ett interreligiöst samarbete där man använder islam som verktyg för kristet vitt utplånande.

Inget man vill betala till. Går ur kyrkan direkt via denna link så slipper du betala nästa år på skattsedeln - 14 597 utträden under en månad! www.offentligt.se/lamna-kyrkan

 
Ingen bild

Caroline S

25 oktober 2016 00:00


Elina Lundbergs (vem det nu är) glädjeyttringar i Södermalmsnytt över att svenska pensionärer körts ut ur Vintertullen samtidigt som Ali Baba och de 40 pedofildyrkarna har tagit över.

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/nu-flyttar-nyanlanda-till-sodermalm-broderna-ali-och-alaa-ar-forst-in/reppjt!cZaI8LCVyJcsyeZAkKiBxA/
---------

Nu börjas förslumningen av Södermalm.
Vem vill bo granne med pedofildyrkare?!

Kontaktuppgifter
Epost: elina.lundberg@direktpress.se
Tel: 0736006911

 
Kameratrollet

Kameratrollet

25 oktober 2016 00:08

Varför betala för någonting som man inte tror på? Historiska byggnader är en sak, sagor en annan.

http://kameratrollet.se/blogg

 
Ingen bild

Lena

25 oktober 2016 00:11

Gick ur Svenska Kyrkan för många år sedan när kyrkan blev "röd" och alla höga dignitärer började skriva oss på näsan om vilka åsikter vi ska ha. Däremot går jag gärna och besöker kyrkorna (på sommaren) för att uppleva en bit av en försvunnen svensk kultur.

Annat ämne: I Sala, Västmanland har ett fruktansvärt bråk uppstått inom polisen. En polisbefäl har uttalat sig flera ggr i de lokala tv nyheterna, om att den nya polisorganisationen inte fungerar, bl.a har hon sagt att det går inte fram till cheferna att det inte finns täckning av poliser på natten. Då hotar polischefen i Västmanland, Lena Tysk, att döda befälet. Flera poliser har bevittnat detta att orden föll just så.
Märkliga tider vi lever i, polischefer är inte dugg bättre än kriminella...

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/polischef-hotade-befal

 
Ingen bild

Niklas R

25 oktober 2016 00:19

Gick faktiskt med i kyrkan igen. För det är valår nästa år. Den som är medlem innan 1 november får rösta. Så nästa år röstar iaf jag bort socialisterna i kyrkan.

 
Ingen bild

Göta

25 oktober 2016 00:52

(Off Topic men aktuellt)

TÄNKBAR ANLEDNING TILL ATT FÖRÄLDRAR I ASYLANSÖKAN KAN ANGE SITT BARNS ÅLDER TILL 6 ÅR, TROTS ATT BARNET I VERKLIGHETEN ÄR FLERA ÅR ÄLDRE

I den aktuella diskussionen om den välbyggda 15-åringens rätta ålder påstods först att han var född i Sverige 2001, hade svenskt papper på detta, och därför faktiskt var 15 år.
Senare framkom dock att han inte alls var född i Sverige, utan kom hit tillsammans med sina föräldrar år 2007, och att dessa då hade uppgett hans ålder till 6 år.
Av vilken orsak skulle föräldrarna bluffa om åldern på sitt barn?
En bra orsak beskrivs i följande intressanta kommentar på Flashback:

Citat: "Det handlar om den retroaktiva föräldrapenningen. Denna måste tas ut senast det år barnet fyller 8 år. Det tar typ 1,5 år att plocka ut den, plus att det tar ca 6 månader att ta sig igenom asylsystemet. Alltså måste barnen vara högst 6 år för att kunna utnyttja detta maximalt. Jag hittar inte sidan nu men någonstans har jag sett ett diagram (det var specifikt somalier) där det var betydligt fler 6-åringar än 7-10 åringar som sökt asyl. Även om föräldrarna endast får garantibeloppen för föräldrapenningen blir det ändå ca
100.000 kr totalt...."
(Dessutom blir det ju fler år med svenskt barnbidrag också - mitt tillägg).

En annan kommentator i samma tråd tycker det är intressant att afghanska flyktingbarn
i Sverige "råkar vara ca 15-20 cm längre än genomsnittet av de svenska skolbarnen i samma ålder, trots att medellängden i Afghanistan är nästan 10 cm lägre än medellängden i Sverige..."

Thoralf Alfsson

25 oktober 2016 00:55

Detta är givetvis en myt!

 
Ingen bild

Blåsippan

25 oktober 2016 01:02

Jag tror att de som kapat svenska kyrkan vill just detta. Helle Klein mm är ju kommunister/kulturmarxister/svenskhatare och detta är bara ett led i förfallet av allt det ursvenska och splittringen som de tror skall gagna deras nya världsåskådning. Jag tror faktiskt så.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

25 oktober 2016 01:14

SVT är för bedrövligt. De få gånger jag tvingas se denna kulturmarxistiska propagandaapparat tackar jag högre makter för att jag inte har TV. Den värsta av dem alla är Ulrika Bergsten. Om den människan säger god morgon måste man gå ut och kolla om det är ljust ute. Hon ljuger, riggar reportage och fantiserar hejvilt. Ingen som helst yrkesstolthet eller hederlighet i den existensen.

Jag tål inte människan.

NRK är en helt annan femma. Hur många tror att t.ex den här rubriken skulle ha passerat SVT:s censur?

”Hun lengter tilbake til hvitt styre i Sør-Afrika”
https://www.nrk.no/urix/hun-lengter-tilbake-til-hvitt-styre-i-sor-afrika-1.13193395

Nej, gör det rätta. Nu!

Radiotjänst
0771-91 00 04

 
Ingen bild

Niklas R

25 oktober 2016 07:38

@Göta
Varför har jag inga problem att tro på den förklaringen? Jag känner igen mönstret från en annan bidragsform. Just det ja, assistansersättning. Kommer till Sverige, inga papper, får på grundlösa påståenden bidrag som de inte har rätt till.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 oktober 2016 07:49

Ämne:Varför brinner boende för "förvuxna barn"?
Föräldrar till småflickor ser framför sig hur deras 12-åringar kan utsättas för allvarliga brott av ungdomarna på dessa boenden.
Myndigheterna står som bekant på brottslingarnas sida och det vet föräldrarna.
Hur kan dom då försvara sig mot detta kommande hot?
Det går inte på laglig väg.
Skyldiga till många av bränderna är alltså värt flata rättsväsen

 
Ingen bild

L

25 oktober 2016 08:52

http://avpixlat.info/2016/07/12/arg-blatte-i-svidande-vidrakning-med-svenska-kyrkan/

Se videon i länken! Alla bör gå ur svenska kyrkan! Glöm inte att kristendomen är en religion från mellan-österm. Asatron är spunnen ur vårt folk och det är vår egen.

 
Ingen bild

Pepparholm

25 oktober 2016 09:03

Jag fick för mig att se helgmålsringningen på SVT. Nostalgi för gamla landsortskyrkor. Vad jag två helger i rad fick se var helgmålsringning i Afrika. Tydligen ett svenskt producentlag. I sig bra att man ringer helgmål i Afrika men inte vad jag betalar TV-licens för. Så nu glömmer jag även nostalgin vad gäller kyrkobyggnader för gott.

 
Ingen bild

Onkel Sven

25 oktober 2016 09:14

Av randiga skäl och rutiga orsaker gick jag faktiskt med i Svenska kyrkan igen efter att varit ur i ca 2 år,men nu börjar jag tro att beslutet att gå med igen var fel !

Thoralf Alfsson

25 oktober 2016 10:45

Du kan i varje fall rösta i kyrkovalet ;-)

 
Ingen bild

Chrille

25 oktober 2016 09:29

Mitt utträde ur Svenska Kyrkan har inte ett dyft med ekonomi, eller tappad tro att göra. Svenska Kyrkan är en ren politisk institution. Tron sitter inte i väggarna på en kyrka.

 
Ingen bild

SM811

25 oktober 2016 09:34

@Göta
"Får invandrare barnbidraget och föräldrapenningen retroaktivt?"
http://www.migrationsinfo.se/fragor-och-svar/far-utrikes-fodda-barnbidraget-och-foraldrapenning-retroaktivt/
Bara att de får det retroaktivt en dag är helt fel. Sju(k)klöverhjärnorna som bestämt detta måste vara helt bortkopplade från verkligheten.

 
Ingen bild

alf

25 oktober 2016 10:30

En orsak till att man inte kan lita på att ett barns ålder stämmer har jag inte sett diskuteras i Sverige. I de flesta muslimska länder är ett barn "fött" den dagen det blir registrerat på kommunkontoret.
Har man en bit att gå dit och får en flicka väntar man med registreringen tills man får en pojke. Så en pojke kan ha både en och flera "tvillingsystrar".
Bor man riktigt långt ut på landsbygden kan man även vänta med att registrera en pojke tills man får ytterligare en till. På så sätt kan man ha både tvillingar och trillingar med flera års åldersskillnad.
Jag har själv blivit vittne till detta på nära håll när jag arbetat i olika arabländer.

 
Ingen bild

X

25 oktober 2016 10:37

Kommunisterna som tagit över "Svenska" Kyrkan har ett enda syfte.
Att avveckla densamma.
Alla svenska institutioner ska nu knäckas.
De har hittat sitt optimala vapen, massinvandring.
Svensken sover vidare.

 
Ingen bild

calle

25 oktober 2016 10:38

cosmis jag jar kollat på ratsit vart svt-sr-folket bor och alla borde i lyxväningar innanför tullarna. hur kan de få bolån på flera miljoner när de ofta är frilansare utan fast inkomst?

börjar tro de får ekonomiskt stöd av lobbygrupper, kanske george soros NGO.
SVT agenda föjer ofta bankirers önskemål så troligen kommer mutpengar från bankirers lobbygrupper.

normalt borde en frilansade mediafjantar bo i hyresrätt i billiga områden och då i invandrartätta mena områden, när vurmar så för mena-folket.

arbetare med timanställningar får inte bolån på flera miljoner, men mediabranschens personal lyckas få pengar till bostadsköp fler-miljon områden. vart kommer pengarna i från ?

 
Ingen bild

calle

25 oktober 2016 10:39

svenska kyrkan har fått in Helle Klein som är lobbyist för att krossa Svenska samhället.

 
Ingen bild

Tobbe S

25 oktober 2016 11:01

Det Svenska Kyrkan gör är inte ett dugg förvånande. De gör som de alltid gjort, de springer maktens ärenden. De är maktens verktyg. Just nu tror prästerskapet att makten sitter hos hela multikulti-maffian. Och därför gör kyrkan som den alltid gjort. D v s man tar ställning mot sina medlemmar. Som vanligt alltså.

 
Ingen bild

Viveka

25 oktober 2016 11:15

Är det inte så också att kyrkor har "varningsringt" när SD har haft torgmöten? Har för mig att det är så. Så var det med den demokratin och alla människors lika värde.

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

25 oktober 2016 12:12

Svenska kyrkans ledande skikt är kapat av kultur-marxister och omorganiserad till en "politisk frontorganisation". Kyrkan har ju flera skikt att kapa, så motståndsfickor (dock tystade) finns kvar, men de försvinner allt eftersom personer pensioneras. Skikten är
- biskopar/präster i stiftsledningar (motsv)
- politiska styrelser i d o
- tjänstemän i deras kanslier
- kyrkans församlingsorganisationer
- politiska styrelser i församlingsorganiosationer
- tjänstemän i deras kanslier

Kapningen går ut på att kristen tro inte har något värde längre, såvida den samtidigt inte uttrycks i kultur-marxistiska termer. Detta innebär att kapningen sker via styrelsenivåerna, vilka tillser att biskopar som utses är troende kultur-marxister. Därnäst anställs enbart troende kultur-marxister inom kanslierna, särskilt de olika cheferna.

Kyrkans olika verksamheter ändras sedan så att de representerar de kultur-marxistiska idealen. Bl a:
Allas lika värde, bl a muslimer värderas likvärdigt, vilket inte sker omvänt (sharia straffar). Gud och Allah är samma, vilket är livsfarligt att uttala och straffas med döden (sharia). Tron på "moderata" muslimer är oändlig, medan en moderat eller anpassad muslim enligt sharia räknas som avfälling, vilket straffas med döden.
Exemplen är oändliga.

Svenska Kyrkans ageranden inom landet resp internationellt inger INTE respekt hos bl a islam. Tvärtom är dess agerande sinnebilden av svaghet och enligt koranen m fl manualer för "mission", så skall sådant utnyttjas för att konvertera befolkningar.

Etniska svenskar är uppfostrade i kristna värderingar, även om alla inte är utpräglat troende, och när det stora flertalet noterar att kyrkan inte ställer upp för andra kristna, inte minst sådana kristna som söker asyl och fristad i Sverige, så undergrävs förtroendet för svenska kyrkan. Till detta förtroendekomplex bör räknas Sveriges systematiska utvisande av kristna "asylsökare". Kristna är de som förföljs och dödas över hela världen, särskilt av muslimer. Kristna invandrare är samtidigt i genomsnitt mer lättanpassade och integreringsbara, men de passar alltså inte in i kultur-marxismens politiska bild. Kristna utvisas i högre grad än andra asylsökare.

Allt detta noterar fotfolken inom Svenska Kyrkan, samtidigt som staten drar åt skattesnaran allt mer, drar in på välfärden, lägger ner sjukhus, lägger ned tullkontrollen, lägger ned gränskontrollen Denna är f ö fortfarande ingen "riktig kontroll", då alla invällare som når gränsen ändå släpps in. Det är enbart tack vare länder som Ungern, Polen, Österrike, Schweiz, Danmark, som det ser ut som om vi har gränskontroll. De "flyktingar" jag träffat, som skall utvisas, har alla varit kristna. De söker tröst hos församlingar i kyrkan, men förr eller senare kastas de ut, trots att de många gånger hankar sig fram ekonomiskt i det nya landet, dock illegalt.

När fotfolket noterar att kyrkan agerar politiskt, satsar på icke kristna i sin hjälpverksamhet, uttalar sig kristendomsfientligt, inte uttalar stöd för världens kristna etc, samtidigt som skattesnaran dras åt, så är valet till slut lätt.

Jag lämnar Svenska Kyrkan. Kanske några går till frikyrkorna (som inte är bättre), eller till Grekisk Ortodoxer, Romersk Katolicism, men de flesta ställer sig utanför religionen.

Med 40-50000 avgående per år och att sannolikt ett stort antal nyfödda aldrig skrivs in i Svenska Kyrkan, så lär ca 500000 försvinna på 10 år. Detta tomrum fylls nu av, delvis fanatiska, muslimer. Samtidigt som en hel del etniskt svenska ungdomar, inte minst kvinnor (vilka via äktenskap, där enligt sharia pojkar "ägs" av mannen och skall fostras muslimskt, tvingas in i islam), lär i den vilsenhet tomrummet skapar börja konvertera.

Kom ihåg att fotfolken, många djupt troende, ute i församlingarna fortfarande arbetar i enlighet med kristna värderingar, vilket dock Svenska Kyrkans kultur-marxister vränger till kultur-marxistiska, närmast politiska, verksamheter. Detta genomskådas dock av allt fler och reagerar med att lämna. Och varför inte, när man samtidigt kan tjäna en hacka.

Gud bevare Sverige!

 
Ingen bild

Exilenskalman

25 oktober 2016 12:29

Jag gick ur Svenska Kyrkan för att de inte längre står upp för kristna och kristna värden. Min droppe kom när man gick ut med att man skulle använda Svenska kyrkans pengar för att betala för reparationerna av moskén i Malmö efter att den hade brunnit. Att kyrkan dessutom blir rödare och rödare samtidigt som den blir mer och mer urvattnad gör bara att jag känner mig än mer tillfreds med mitt beslut att inte betala för dårskaperna och jag tänker inte bli medlem igen förrän dumheterna upphör. Tilläggas ska kanske att jag dessutom räknar mig som ateist.

 
Ingen bild

pg

25 oktober 2016 12:33

Alla betalar skatt till flera religioner i Sverige, oavsett medlemskap eller inte!

Totalt 53.811.620 16.784.946 1.825.148

Säkerhetsutbildning

199.661


Totalt


165.000 10.000.000

- Projektbidrag: Särskilt utbildningsbidrag
- Bidrag till Flyktingarbete



http://www.sst.a.se/bidrag/utbetaladebidrag/utbetaldastatsbidrag2015sid1.4.19f3f9d81531f2e7b326417b.html




 
Ingen bild

Gunnar G

25 oktober 2016 12:40

Nu har SVT börjat med en ny serie på onsdagar.
"Jag är muslim"
Jag ser fram emot serierna som heter :
"Jag är kristen "
"Jag är hindu"
"Jag är buddist"

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

25 oktober 2016 12:45

Själv gick jag ur Svenska kyrkan för nåt år sedan. Jag tröttnade helt enkelt. På frågan om varför så svarade jag: Svenska kyrkan har vikt ner sig för Islam. Kyrkan av idag handlar mer om att knäfalla för muslimerna än att ta hand om svenskar. När jag sedan fick se att Stockholmsbiskopen ville ta ner korsen i sjömännens andaktsrum i Frihamnen för att de kränkte folk med annan tro (Läs: Muslimer) då brann proppskåpet. Som f.d sjöman så kan jag inte svälja en sån sak.Jag öste vidare på med att Antje Jackelén, ärkebiskopen, som emanerar från gamla DDR, och enligt min åsikt är utplacerad i Sverige av gamla Östtyska STASI, med säkerhet figurerar i det av regeringen hemligstämplade Rosenholzarkivet tillsammans med ett sextiotal andra prominenta svenskar. Varför öppnas inte det arkivet? Vad är det för skit som regeringen vill dölja?Men, kontentan är att jag har fått nog.

 
Ingen bild

Maja Dacke

25 oktober 2016 13:20

Staffan Sundqvist - det finns mycket mer än vi kan ana som döljs i arkiv eller har förstörts i arkiv. Alla som finns/funnits i stasi-arkiven tvingade eller lät tvinga fram mörkläggning av dem. Det finns en hel kyrkogård av skelett som aldrig kommit fram. Endast en förutom skelettens ägare vet vad som finns där och hon vill leva ett tag till.

Precis som i andra länder har i Sverige många judar antagit kristendomen - på ytan men inte längre. En del har blivit kristna präster utan att ändra efternamn. Men vi vet ändå.

Tänk om alla rabiata muslimer som medverkar i jihad bara visste vilka de med sina illdåd spelar i händerna?!! Allah tillåter dem så länge de försöker utvecklas men inte längre. Och många s k martyrer hade nog önskat livet ogjort. Om de ändå kunnat förstå i livet att just detta är mer betydelsefullt - som bl a Ayaan Hirsi Ali säger. Men utveckling går långsamt under ett kort liv hos vissa ...

 
Ingen bild

Tony

25 oktober 2016 13:25

Jag som själv jobbat inom Svenska kyrkan köper inte resonemanget att det är av ekonomiska skäl som Folket lämnar kyrkan, tvärtom dom känner sig inte hemma och inte välkomna, och fjäskande för den medeltida religionen Islam gillas inte av medlemmarna, detta fjäskande har accelererat med ärkebiskopen Antje Jackelin, som vägrar att ta avstånd från Islamister som mördar och förföljer kristna, folk är inte dumma, vi lever inte på medeltiden längre, även om Antje Jackelin tror att vi gör det ?

 
Ingen bild

Tony

25 oktober 2016 13:32

Bara det att kyrkan är nerlusad med vänsteranstrukna figurer är skäl nog att lämna den. Vänstertyper nästlar in sig överallt, men för att undvika dessa destruktiva typer är det bara att gå ur kyrkan, det är
synd för kyrkliga byggnader är en kulturskatt som borde bevaras, om inte annat för att hedra gångna generationer som byggt upp denna kulturskatt!

 
Ingen bild

pg

25 oktober 2016 13:35

All religion är enbart en privat angelägenhet!
(för folk med livlig fantasi)

Inga utsändningar i SVT angående gudstjänster!

 
Ingen bild

Onkel Sven

25 oktober 2016 13:46

Vidtar inga åtgärder förrän efter kyrkovalet !

 
Ingen bild

RobertSt

25 oktober 2016 14:55

Ur krönikan:
Svenska kyrkan och dess företrädare är livrädda för att kritisera islam.... När Svenska kyrkan istället anställer imamer och planerar bygga kyrka och moské i samma byggnad....
Toralfs svar:
Du kan i varje fall rösta i kyrkovalet ;-)

Det första var skäl nog för mig att lämna.
Det andra, när jag nu längre inte är medlem så kvittar det. Jag får inte ens rösta.

 
Ingen bild

C Andersson

25 oktober 2016 15:06

@pg@

https://kundo.se/org/svt-tittarservice/d/jag-ar-muslim-2/

 
Ingen bild

BosseVonDerbar

25 oktober 2016 15:08

Kristendom och religion (protestanter, katoliker, kopter, ortodoxer mm)är bra och grunden för den värld vi lever i. Det har gjort oss till bättre människor och medmänniskor. Att vissa präster vill vara PK är bara dumt och hyckleri. Tror man inte på Jesus utan tror på svensk media och PK politiker då har man inget i kyrkan att göra, speciellt inte vid altaret. Kyrkan tillhör inte präster, den tillhör den kristna folket.

 
Ingen bild

Lena

25 oktober 2016 16:53

@BosseVonDerbar Du har rätt, det har ju med eliten inom kyrkan att göra precis som med alla andra organisationer numera, det är främst de som är korrumperade. När min mor begravdes 2007 samt min far 2013 hade jag och min bror samma underbara, kvinnliga präst. Hon lyckades med det som en präst ska göra, nämligen förmedla på ett mycket närvarande sätt, ett fint och vackert avslut på två personer som varit oss så närstående. Det har med personen att göra. Men jag förlåter inte dem som blandar in politiken i svenska kyrkan eller i religionen öht. Sedan tror jag inte på religion egentligen, är inte kyrklig av mig, utan tror mer på andlighet, dock har vi ett behov av levnadsregler och ritualer vid begravningar. Det skulle bli så tomt utan det annars.

 
Ingen bild

S.E

25 oktober 2016 17:52

Är inte troende ett enda dugg...min tanke är ändå...om inte vi håller ihop, hjälper/tillåter vi Islam då. Kanske borde vara starka i religionen, trots att de flesta av oss inte tror, för att mota bort det vi inte vill ha här. Vilket redan hänt...Svenska Kyrkan har lånat ut lokalerna till "annan religion"...som blir störd av vårt kors...så det fick plockas ner! Vi blir överkörda av vår egen "dumhet" "oengagemang"

 
Ingen bild

Hans Anas

25 oktober 2016 18:36

De verkligt kristna i Sverige borde nog bryta sig ur den nuvarande kyrkan och bilda ett eget, kristet samfund.

Någon annnan utväg finns knappast.

Ute i lokalförsamlingarna i landet är väl inte vänstervridningen och islamiseringen ens av de ledande personerna så långt gången som i "rikskyrkan" och man kunde hoppas det kanaliseras en organiserad motståndsrörelse mot den nuvarande ledningen för "statskyrkan".

Utan att ta ställning i trosfrågor eller ateism/religion: den kristne tror på Jesus, islamisten på Allah.

Gränserna är solklara: här finns inget gränsöverskridande.

Och dialog kan bara finnas när våldet är borta.

 
Ingen bild

Mia K

25 oktober 2016 18:58

Hej Thoralf! Nu är det viktigt att sd kandiderar för representation i kyrkan och också anmäler intresse, i lämplig tid, till uppdrag som valförrättare! Kyrkan måste få annan inriktning i ett protestantiskt land!

 
Ingen bild

Jack

25 oktober 2016 19:19

Kyrkan ringer i klockorna för att störa Jimmy Åkesson när han talar. Jimmy säger att han vill ha färre flyktingar i Sverige, han är alltså rasist. .
Löfven stänger Sveriges gränser så att inga flyktingar kan komma in i landet. Han måste alltså vara ultra rasist. Ska kyrkan ringa i sina klockor för att störa honom också?
Något mer korkat än ärkebiskopen kan inte finnas.
Har naturligtvis gått ur kyrkan.

 
Ingen bild

joho

25 oktober 2016 20:35

Gunnar g
Då bör det komma en trailer jag är kristen o.s.v
Man blir så förbannad av såna provokationer jag stänger ljudet och tar på texten ögonblicket, SVT är korkade överväger att säga upp licensen och titta på datorn kyrkan gick jag ur för flera år sen.

 
Ingen bild

FSM

25 oktober 2016 22:06

'Jag är pastafarian'

 
Ingen bild

Ingtenjör

25 oktober 2016 23:34

Nja. Jag lämnade statskyrkan för säkert 40 år sedan. Enbart för att jag inte tror på religion överhuvudtaget. Det passade inte mig att vara med i någon slags kult av vidskepliga människor. Jag är för fan ingenjör!

 
Ingen bild

norrlandskusten

26 oktober 2016 21:39

I dag, som vuxen, skulle jag gärna gått med i svenska kyrkan igen (gick ur som 20-åring) om den varit just SVENSK, och stått upp för svenska värden och svenska traditioner, eftersom jag tycker att kyrkan står för många goda värden - trots att jag inte är religiöst lagd. Men som den ser ut i dag, kidnappad av vänsterideologer som Klein, Jackelén, Brunne samt allehanda mångfaldsvurmare, finns det inte en chans.
Överlag saknar jag patriotiska alternativ inom till exempel skola och trossamfund.
Ser med sorg att SVT nu startar ännu en ny uppfostringsserie, "Jag är muslim", i syfte att normalisera islam (och vars tittarsiffror knappast kommer att publiceras...).
När får vi en serie med namnet "Jag är nationell" i samma välmenande och mysiga anda?

 
Ingen bild

Ludvig

27 oktober 2016 17:44

Inte konstigt att fler går ur Svenska kyrkan. En kyrka som fjäskar för muslimer i stället för att stå upp för förföljda kristna.

 
Ingen bild

dave

27 oktober 2016 19:23

Kommer gå ur efter kyrkovalet 2017. Sedan gå med igen lagom till nästa kyrkoval. Så får man väl traggla ett tag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards