thoralf

Direktlänk till inlägg 24 januari 2017

ALLIANSEN GÖR UPP I SANDLÅDA

Av Thoralf Alfsson - 24 januari 2017 22:42

Leker du med SD! Så får du inte leka med mig.


På den nivån agerar just nu företrädarna för partierna inom Alliansen. När partierna inom Alliansen börjar ställa ultimatum till varandra genom media och presskonferenser är det bara pinsamt och så fruktansvärt oprofessionellt.


Läste faktiskt en bra ledare i Kristianstadsbladet idag med rubriken ”Sluta tjata om SD, tänk själv” som inleds med följande text.


”Sverige har paralyserats av mörkrädda politiker som tycks vara mer måna om att hålla sig undan Sverigedemokraterna än att styra landet enligt sina visioner och övertygelser. Värnandet om den egna självbilden är förödande för framtiden.”

 

Vilka de mörkrädda politikerna är behöver jag väl knappast berätta en dag som denna. Annie Lööf och Jan Björklund är väl två givna kandidater. Men Anna Kinberg Batra och Ebba Thor Busch skall väl också räknas in i denna skara.


”Annie Lööf (C) fick hurra-rop för att vara ”fast besluten om att inte bilda regering med stöd från SD”. Någon skrev: ”Tack för ditt politiska ledarskap. Kapitulera ALDRIG för SD-rasisterna”.

 

Men vad vill hon då? Lööf vägrade inför valet 2014 att samarbeta med S trots Stefan Löfvens ivrigt utsträckta hand. Nu vägrar hon stå upp för en gemensam allianspolitik. Att vända SD ryggen kanske ger poäng i Facebooks skönhetstävling där den med tjusigast åsikter vinner. Men Sverige förlorar. Just nu kan Lööf glida fram i opinionen tack vare sin fria position. Hon kan ta den gamla miljöpartistiska linjen då MP själva tvingats kliva ur sin vilsamma lotusställning och börja jobba, prioritera, acceptera målkonflikter, men för alla som frustrerat står bredvid och ser på när landet dras vänsterut blir hennes linje ganska egoistisk och svekfull.

 

Nu kapitulerar hon inte för SD – men väl för S, MP och V.”

 

Jag kanske inte skall skriva detta men jag funderar faktiskt på om det beror på att Alliansen styrs av tre kvinnor och en man idag. Om det vill sig kanske det snart är fyra kvinnor, om Birgitta Olsson tar över efter Jan Björklund. Men det är ju demokrati i dess ädlaste form. Partimedlemmarna röstar fram sina partiledare och väljarna sätter betyg på partiledarna i de allmänna valen vart fjärde år.


För min del får dessa virrhjärnor gärna ställa ultimatum till varandra och "skrämmas" med SD ända fram till valet 2018. Det gynnar definitivt inte deras egna partier utan det blir sannolikt de rödgröna och SD som får fler väljare. Det kan även bli spiken i kistan för Kristdemokraterna.

Det verkar inte som Alliansen vill ta över regeringsmakten eftersom man nu börjar strida internt om väljarna. Centerpartiet har ju lyckats bra med den taktiken och tuppkammen har uppenbarligen växt på Annie Lööf och gruppledaren Anders W Jonsson.


Frågan är vad väljarna tycker och hur de reagerar. En sak kan jag i varje fall säga och det är att intresset för SD har aldrig varit större än vad det är idag.


Det kommer bli väldigt intressant att följa kommande opinionsundersökningar. Jag kommer kolla lite extra på det fördjupande resultatet från Sentios mätningar.


Vilket parti som har trognaste väljare är en indikation på hur partiet mår! SD i topp och MP i botten. Källa Sentio.

 

 


 
 
Ingen bild

Tors Hammare

24 januari 2017 23:23

På mitt jobb (övervägande LO medlemmar) där är tendensen allt mera tydligare; jobbarkompisar som för några år sen var helt kallt avisande till SD börjar tänka om. Dom har börjat fatta vilken skit dom stött i massa år, ett fack ombud lämnade själva sitt uppdrag och kom ut som SD sympatisör, jag tror inte SD går att stoppa mera! Jag börjar tro SD kan blir både största partiet i riksdan och såsmåningom tom få egen majoritet pga alla andra partiernas sandlåde lekar.
SD fr o m 2018

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 januari 2017 23:35

Alice Teodorescu hade tydligen varit på Aktuellt och jag gick därför in på SVT Play för att titta på det inslaget.

SVT är ett dårhus med patienter utan någon som helst sjukdomsinsikt.

Bilden av Sverige utomlands skulle diskuteras. Jag kan inte ungerska, tjeckiska eller tittar på Russia Today. Jag läser nordiska och engelskspråkiga tidningar De makalöst förutsägbara människorna på SVT har givetvis upplägget klart för sig. Vinkeln är att det är forna öststater som för propaganda mot Sverige. Sannolikt Putin. Ständigt denne Putin?

Det är fel.

Man aktar sig som ögat för att nämna att de som har störst påverkan är våra grannländers tidningar såsom Daily Mail, Sunday Express, danska, norska och amerikanska Fox News. Anledningen är självklart att folk kan få idéer om ”normala länder” skriver negativt om Sverige.

Ett litet citat från Diamantfeber passar.
Mr. Wint: If at first you don't succeed Mr. Kidd...?
Mr. Kidd: Try, try again, Mr. Wint.

SVT lyckades inte den här gången heller. Förhoppningsvis slutar dem att försöka och börjar leverera.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 januari 2017 23:56

Fråga angående besöksstatistiken. Jag blir inte klok på hur det räknas.

”Den här månaden” visar just nu 50254. Du brukar ha ett snitt på 4-5000 per dag. Dagens datum är 25 januari. Du borde ha minst 70-80000 besökare hittills "den här månaden".

50254/25=2010 besökare per dag. Du har mycket mer än så.

Vad är det jag inte begriper?

Thoralf Alfsson

25 januari 2017 00:23

Det är unika besökare per dag och unika besökare per månad.

Med andra ord har om du besöker bloggen varje dag kommer du med i dygnsstatistik varje dag men du kommer bara med i månadsstatistiken en gång per månad.

Det går med andra ord inte att lägga ihop dygnssiffran

 
Ingen bild

calle

25 januari 2017 00:04

garanterat SD får egen majoritet valet 2018. till och med nyanlända har börjar tala politik och tycker sd är bästa!
dom med invandrarbakgrund och levt länge kommer rösta SD.

är nog detta som Batra fått signaler om och nu börjar moderaterna fjäska för SD som kommer få bilda regering.(om det inte blir valfusk som det brukar bli, fast 2018 kan väll inte hälften av rösterna bli ogiltiga eller komma bort i säckar)
..............................................................
vad är detta för idiot som blivit professor!
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/stockholm-vaxer-snabbare-an-kina

 
Ingen bild

Blåsippan

25 januari 2017 00:05

Det går för långsamt. När hela tiden sjuklövern skvätter sand i sandlådan mår Sverige allt sämre och sämre. Jag klarar faan inte att gå på stan längre och se gatubilden. Fyy faan så oansvarliga de är i sjuklövern med sitt jävla blundande över tillståndet i landet.

 
Ingen bild

calle

25 januari 2017 00:12

alltså många nyanlända inser att Sverige var inte som dom trodde. men det är för svårt att flytta hem igen. de felsta är experter och oerhört duktiga på att ta reda på vilka regler och lagar som gäller i Sverige och snabba med att få veta politiska beslut.många har tydligen hört om sd program om återvändande hjälp.

hoppas finanskrisen kommer före 2018, så kan vi börja bygga upp Sverige på nytt.

sd borde ta hjälp av us presidenten trump hur man bygger upp ett land på nytt

 
Ingen bild

OT

25 januari 2017 00:19

Hur kan jag som växt i den Socialdemokratiska myllan och sedermera kolporterat Sverigedemokraterna; tycka denna M-kvinna är dynamit?

”Anne-Marie Pålsson: Hur fungerar makt?”: https://www.youtube.com/watch?v=IY1ltrNou-0

Skall jag inte hata alla dessa med ett M, S eller ett X framför sin partibeteckning?

Svar: Nej!

För många av oss har gemensamt är vår orubbliga tro på den demokratiska metoden.

P.S Alternativet är yxigt och oss allom välbekant - ”The Vikings Theme”: https://www.youtube.com/watch?v=Dzqw2qhNk6g

 
Ingen bild

Är det bara en myt?

25 januari 2017 00:25

På onsdagen i förra veckan greps en 18-åring, misstänkt för våldtäkt i centrala Kalmar.
En knapp månad tidigare fälldes hans bror för en annan våldtäkt och dömdes till fängelse och utvisning.
http://www.ostrasmaland.se/kalmar/haktad-for-valdtakt-sparkade-pa-kvinna/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

25 januari 2017 00:27

@Thoralf Alfsson Onsdag 25 jan 00:23

Tack för att du rätade ut frågetecknet för mig. Nu kan jag sluta fundera på det. Det skall bli skönt :-)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

25 januari 2017 00:43

@Är det bara en myt?Onsdag 25 jan 00:25

Nej, det är ingen myt. Det är en ordinär invandrarfamilj helt enkelt.Ett ratio som sannolikt imponerar och premieras i invandrarkretsar

 
Ingen bild

calle

25 januari 2017 01:46

hahaha, de flesta nyanlända är som klistrade på info sidor om Sverige, och 7 klöverns myndigheter har info på alla språk . men ingenstans står det att i Sverige måste man vara politisk korrekt och bara tycka som 7 klövern.

bra om SD hade partiprogram på alla språk. då skulle det bli roligt när pk-kossor skall hålla info till nyanlända, dom säga emot och det stämmer inte för vi har läst på sd hemsida.

så roligt, när invandrare inte vet de måste vara pk

 
Ingen bild

Cosmik Debris

25 januari 2017 02:23

Vill ni tappa de sista spillrorna av framtidshopp ni kanske har kvar?

Läs då dessa dystopier!

https://www.facebook.com/gunnar.sandelin/posts/10155687786489179

https://goo.gl/jvt2l6

http://meritwager.nu/uncategorized/en-migga-asylstrommen-ma-ha-avtagit-men-anhoriginvandringen-rullar-samtidigt-in-som-en-tsunami-som-ingen-riktigt-vill-kannas-vid/

 
Ingen bild

Stefan

25 januari 2017 07:03

Det är lite roligt att se hur de bråkar i sandlådan. Moderaterna försöker verka handlingskraftiga genom att prata om att fälla regeringen med stöd av SD men det verkar som Batra målat in sig i ett hörn. Står hon på sig om att ta stöd av SD riskerar Alliansen att spricka, backar hon och tar avstånd från SD kommer strömmen av väljare från M till SD att öka.

Som det ser ut nu kan jag inte se hur Alliansen kan få ihop en kompromiss att gå till val på. M och KD vill ha ungefär samma migrationspolitik som SD medan C i princip vill ha fri invandring. Var L står är oklart, strax innan ett val brukar det vara tal om språktest och hårda krav men efter valet är det glömt och det är åter öppna gränser och kravlöshet som gäller.

En kompromiss i migrationsfrågan kommer bli så urvattnad att alla Alliansens väljare blir besvikna och missnöjda.

 
Ingen bild

Fredde

25 januari 2017 07:13

Detta påminner om hur det var på 90-talet, när ND var hackkycklingen och PK-maffian lyckades frysa ut dem.

Men, denna gång går det inte! SD blir störst i nästa val!

Något annat, har "bussmohammeds" brorsa gjort sig skyldig till våldtäkt också?
https://petterssonsblogg.se/2017/01/24/afghansk-flyktingbarn-misstankt-for-valdtakt-brorsan-domd-for-valdtakt-till-fangelse-och-utvisning-nyligen/

Hur kan PK-maffian skydda såna gangsters??

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 januari 2017 07:17

Jan Björklund hörde jag lever kvar i villfarelsen att Alliansen har lyckats vinna förr och ska kunna göra det igen.
En sån sanningsförnekare !
Skäms,skäms !
Att inte fatta att "spelarna på planen" har bytts ut och för att rädda Sverige måste man samspela med dom "vassaste spelarna" alltså SD.
Glöm gamla rötter Jan !
Det gäller att rädda ett Sverige i förfall. Allt annat är sanslöst oansvarigt.
Även Batra måste stå upp för sin inbjudan till SD. Men hon vacklar.

 
Ingen bild

Ludvig

25 januari 2017 07:50

Fler och fler uttrycker sympati för SD, inte undra på när de andra partierna fortfarande sitter i sandlådan.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 januari 2017 08:21

Att SD växer är att folket visar sin vilja !
7-klövern motarbetar folkets vilja genom att behandla SD som att dom inte har kommit in i riksdagen.

Idioter är bästa namnet på dom.

 
Ingen bild

Friholt

25 januari 2017 08:25

Hilda och Ruben knuffar ut Moder Svea i kylan. Får jag tipsa om dagens Ledarsidorna.

 
Ingen bild

Conny

25 januari 2017 09:00

Off Topic: Det här är också något som skrämmer sk**en ur mig.
Rättssäkerheten i Sverige har kidnappats av dem som ska försvara den.
Hur kan man låta detta fortgå?

"Cirkeln är sluten. Frågan varför Justitiekanslern inte reser frågan om brott mot Yttrandefrihetsgrundlagen mot en hög polischef samt varför jävsfrågor så sällan reses inom rättsväsendet ser ut att ha fått sitt svar. Den nämnd som skall avgöra jäv domineras av Hilda och Ruben. Samma nätverk dyker upp gång på gång. I olika roller. Ibland i skuggorna. Ibland mer öppet"

ledarsidorna.se skriver om detta

 
Ingen bild

Veritas

25 januari 2017 09:10

OT,

Women's March organizer Linda Sarsour accused of terrorist ties;

https://www.aol.com/article/news/2017/01/24/womens-march-organizer-linda-sarsour-accused-of-terrorist-ties/21661978/

"Linda Sarsour has acknowledged in past interviews that she has cousins serving time in Israel due to their work for Hamas."

Feminister och Islamister, same shit different names!

 
Ingen bild

Lena

25 januari 2017 09:15

"Sverige har paralyserats av mörkrädda politiker och är men måna om att hålla sig undan Sverigedemokraterna än att styra landet enligt sina egna visioner och övertygelser" Så mitt i prick!

 
Ingen bild

osborn

25 januari 2017 09:21

Den mobbing utfrysning som politikerna i riksdagen håller på med är banne mig värre än vad småbarn håller på med i sandlådan på dagis. Men som sagt SD kommer att öka mer och mer pg av detta men det är dom för dumma för att begripa.

 
Ingen bild

dajevlar

25 januari 2017 10:14

Batra håller upp fingret och kollar vartår det blåser. Om nästa OU visar uppgång för M kommer ett SD-samarbete närmare.

Som jag sagt förut så är de gamla blocken på väg att luckras upp. Allt handlar om Migration. Där är SD+KD+M möjligen på ena sidan och C+L+S+V+MP på andra. Men M är som sagt inte riktigt på den sidan än - de kollar läget bara lite just nu....

 
Ingen bild

Visst_ja

25 januari 2017 10:16

Ja sandlådan är ingen bra tribun att tala till det svenska folket från.
Man avundas det amerikanska folket som nu ska få en mur för skydd mot intränglingar.
Visst går det att bygga muren!!
https://www.flashback.org/p59709278#p59709278

 
Ingen bild

Tony

25 januari 2017 10:41

"5 Miljoner Stockholmare om 30 år"?? I miljon idag är åt
h---te för många. Är månne professor Kjell A Nordström en
närmare släkting till Henrik Arnstad, flumsnacket påminner
om hans babbel.

 
Ingen bild

Karl-Alfred

25 januari 2017 11:25

Det är av största vikt att nätverket Hilda och Ruben granskas, det är ett måste helt enkelt, de har en dold agenda, förmodligen skrämmande!

 
Ingen bild

Våldtäktsmännen är afghanska medborgare

25 januari 2017 11:57

Männen är så kallade flyktingbarn som är 20 respektive 17 år gamla. De har begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för våldtäkt. Våldtäkten utfördes i en lägenhet som det 20-åriga flyktingbarnet fått från kommunägda Uppsalahem.

En tredje man, en 24-årig svensk medborgare med iransk invandrar­bakgrund, begärs samtidigt häktad på sannolika skäl misstänkt för under­låtenhet att avslöja våldtäkt.
http://www.friatider.se/de-misstankta-valdtaktsmannen-ar-afghaner

 
Ingen bild

Pekka

25 januari 2017 12:18

Vi måste en gång för alla bekämpa muslimpartiet Socialdemokraterna!

De bär huvudansvar för att vårt land har förstörts, det började med Palme och Löfven gör allt han kan för att bli en "ny" Palme.

Det går snabbt utför nu och vi har bara sett början på den katastrof som väntar..

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 januari 2017 12:20

Annat ämne. På fredag är det den 27,e januari och minnesdagen för Förintelsens offer. Ett gigantiskt folkmord som inte får glömmas bort. Men under samma tid och också fram till och i vår tid förtrycks och mördas människor pga Kommunismen. Men när infaller minnesdagen för deras lidande? Finns vad jag vet, ingen...

Kan det vara något för den Sverigevänliga rörelsen att proklamera en passande dag för en minnesdag, även för dessa miljoner som lidit, plågats, förtryckts och mördats av Kommunismen...?

 
Ingen bild

Pekka

25 januari 2017 12:22

Jag uppmanar ALLA som planerar att rösta på SD 2018 att bli betalande medlemmar i partiet.

Om medlemsantalet ökar hos SD kommer det att skapa en lavineffekt och fler kommer att ansluta sig.

Prata med folk och uppmana dem att bli medlemmar!

 
Ingen bild

Jan

25 januari 2017 12:59

Sjuklövern måste sitta ner med SD och prata.

Folk i Sverige går till arbetet varje dag och arbetar med kollegor som de inte kommer överens med. Man måste göra det för försörjningen och finna kompromisser.

Politiker ska inte vara undantagna det.

 
Ingen bild

Fredde

25 januari 2017 13:09

Jag undrar vad PK-media säger om följande fakta om de "berikande" som ska rädda vår framtid?

Av de 543 som gjorde det förenklade testet för sjuksköterskor, klarade bara 46 av de som kom från från länder utanför Europa.
ÅTTA procent?!

Ser det lovande ut? Är detta begåvningsreserven som Löfvén pratade om?
Skrämmande!

https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2017/januari/alltfler-sjukskoterskor-soker-svensk-legitimation/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

25 januari 2017 13:16

Sveriges förfall fortsätter i oförminskad styrka. Under tiden tvingas äldre äta gröt, dricka blandsaft och bo i containers. Detta för att den muslims/arabiska invasionen kostar enorma summor.

Nationella bombskyddet är på plats. 60 personer fick lämna sina hem. Polisen: "Något har smällt."

"Flera parkeringsvakter attackerades i Göteborg under onsdagen. Det var i Angered vid 11:20-tiden som en p-vakt tryckte på sitt överfallslarm."

http://www.gp.se/polisjakt-efter-sm%C3%A4ll-hus-evakueras-1.4131255

 
Ingen bild

Jan

25 januari 2017 15:30

@cosmik debris

För svenskar gäller "krona för krona" och "tomt i ladan". För sjuklöverns importer är kassan outsinlig och alla hål går att fyllas genom växande underskott i miljardklassen.

 
Ingen bild

Tony

25 januari 2017 16:31

Fredde:

Det är den socialdemokratiska röstreserven det handlar om
sossarna är väl medvetna om deras tillkortakommanden,
men som nyttiga idioter så är deras röst bra för Sossarna.

 
Ingen bild

Krister

25 januari 2017 16:51

Vänsterpartiet ligger också bra till med sina 75,40% gällande trognaste väljare sedan 2014.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 januari 2017 18:21

Annat ämne. Anders Lindberg i gårdagens Aktuellt. : " Det finns inga No-Go-zoner i Sverige". Hur tänker han då..??

 
Ingen bild

Lars Åhlin

25 januari 2017 19:06

Carolin Dahlman på Kristianstadsbladet är alltid bra. Kul att det ändå finns några vettiga ledarskribenter inom MSM, t ex hon, Teoderescu, Widar Andersson. Kanske kan de så småningom påverka.

Jag brukar tycka om att följa svensk politik, men nu är det så skämmigt att jag går ifrån TV/radio när någon från sjöklövern dyker upp. Många tänker att SD (och därmed Sverige på sikt) tjänar på tjattret. Tyvärr är det nog inte säkert, kanske blir riksdagen istället ett fullständigt träsk av känslor och breda koalitioner! Dessutom behöver SD debatt-motstånd för att kunna utveckla sin politik och sina politiker, men det går ju inte med dessa motståndare!

 
Gary Aelius

Gary Aelius

27 januari 2017 19:36

Jag hoppas och tror att Centern och Liberalerna får betala ett högt opinionsmässigt pris för denna inskränkta attityd. Sånt här beteende får svensk politik att internationellt framstå som lekstuga. En applåd åt AKB!

http://www.garyaelius.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards