thoralf

Direktlänk till inlägg 22 februari 2017

FÖRDJUPAD STATISTIK OCH INFOBLAD FÖR HULTSFRED

Av Thoralf Alfsson - 22 februari 2017 22:14

Platanerna fortsätter att skapa rubriker. Vid dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden skulle det vara en informationspunkt men det slutade med att det blev en beslutspunkt till kommande möte i Samhällsbyggnadsnämnden. I vilket fall som helst har Samhällsbyggnadsförvaltningschef Rebecca Persson beslutat att stoppa nedsågning av träden. Förvisso bara tillfälligt men ändå ett bra beslut. Tack Rebecca Persson!  Fortsättning följer!


http://www.barometern.se/kalmar/tradfallningen-i-city-stoppad-ska-utredas/


Men när Kalmar Citys VD Björn Mortensen kallar Norra Långgatan för en puckelpist utanför Systembolaget så skäms jag faktiskt för honom som företrädare för näringsidkarna på Kvarnholmen.


http://www.barometern.se/kalmar/mortensen-om-traden-i-city-hela-gatan-ar-som-en-puckelpist/


Jag var tvungen att ta en bild efter dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden på den så kallade "puckelpisten" utanför systembolaget. Jag förstår att Barometern inte har någon bild.


 


Jag har tittat lite mer på statistiken över befolkningsutvecklingen för kommunerna i Kalmar län. För mig är det i varje fall en skrämmande utveckling. Men speciellt de socialdemokratiska kommunalråden tycks jubla över utvecklingen. Jag undrar om ”Svensson” förstår vart vi är på väg?


Om några veckor kommer SCB med siffrorna som gäller befolkningsutvecklingen för utländska bakgrund. Det är den statistiken som jag tycker är mest relevant när man skall bedöma befolkningsutvecklingen.


I Kalmar län är det bara en kommun av tolv kommuner som antalet inrikes födda som ökat. Kalmar! Residensstaden och den stora utbildningsstaden som växer i befolkning. Så här siffrorna ut som du aldrig får se i media!


 

 Visar man dem grafiskt kan det se ut enligt nedan.

 


Tittar man på utvecklingen under de senaste fem åren enligt samma modell som ovan blir siffrorna än mer skrämmande!


 


Grafiskt blir det lika talande.


 


När det gäller Hultsfred kommun har jag sammanställt ett 4-sidigt infoblad som jag kan beställa tryckning av omgående om det finns några av mina läsare som är intresserade av att dela ut till invånarna inom Hultsfred kommun. Hör i så fall av er till mig på mejl thoralf.alfsson@telia.com


Jag står för tryckkostnaden genom de bidrag och gåvor som kommit in till bloggen ;-) Om ni står för utdelningen! Här nedan är utkastet till infoblad.

 

Finns det intresse för utdelning av samma infoblad i någon annan kommun så kan jag ta fram ett liknande utkast. Bara det inte blir för många kommuner ;-)

 

 

Baksida                                                      Framsida (foto från Stålhagen Hultsfred)

 

 

Mittuppslag

 
 
Ingen bild

Leif W

22 februari 2017 22:45

Härligt med statestik som öppet visar fakta, skulle vara riktigt bra om även religionstillhörighet visades. Vi svenskar behöver bli bättre på göra barn, men som det ser ut nu förtiden med lång studietid så hinner många bli runt 30år innan första barnet och sen kanske det blir ett barn till i bästa fall. Så ser det i alla fall ut i vår familj och det är väl därför de styrande önskar påfyllning i leden. Bidra med flyktinghjälp på plats i något grannland och ge svenskar bonusbidrag och extra stöd när de blir föräldrar.

 
Ingen bild

Christer

22 februari 2017 22:54

Trump har den fördelen att vad han än säger om Sverige så lyfts det upp. SD har sagt samma sak i 20 år, men då har det förtigits.
Vore kul om någon i Trumps stab översatte Thoralfs genomgång av t.ex situationen i Hultsfred, och om Trump nämnde Hultsfred i nästa tal. Då skulle Thoralf få det genombrott han förtjänar.
Thoralf ock Trump är bra för Sverige!

 
Ingen bild

OT

22 februari 2017 22:57

Apropå att både Svenne och Jugge fått nog - ”Vi träffade sozzarna i arbetskön,

Hen utstråla' värme och va av rätt stön.

Hen spana' på Svenne och Jugge ocksåå (IB),

hen verka' inte bry sig att vi två var tvåå.

Jag tog första steget och närmade mig,
och sedan fyra årtionden e' hen vårt parti
Då började tjatet dygnet runt,
när man skulle öppna sig och säga nåt…”: https://www.youtube.com/watch?v=lgtSRaRU-rI

 
Ingen bild

Tony

22 februari 2017 22:58

Betalar dom själva parabolerna eller ingår det
i välkomstpaketet?

 
Ingen bild

OT

22 februari 2017 23:02

Apropå ”Farage: Svenska medier har gått samman för att ljuga för folket”: http://www.friatider.se/farage-svenska-medier-har-g-tt-samman-f-r-att-ljuga-f-r-folket

Tiden närmar sig. Trodde du VERKLIGEN att du skulle komma undan?

P.S: ”Kjell höglund - Domens dag”: https://www.youtube.com/watch?v=1lmuhv2w3no

 
Ingen bild

Christer

22 februari 2017 23:05

Angående FAKE NEWS!
Regeringen ska ta fram en handlingsplan mot Faktaresistens, eller FAKE NEWS som Trump säger. Vad som skrivs i MSM kan delas in på tre sätt. Fakta: Uppgifter som sprids via en artikel i MSM skall i allt väsentligt vara sant, och så långt gör dom oftast rätt. De uppgifter som också är sanna, men som medvetet utelämnas i samma artikel har man svårare att hantera. Utelämnas något så beror det oftast på att att "den sanna värdegrunden" är överordnad detaljerna. MSM-journalistens arbetsgivare har också tolkningsföreträde till de politiska följder en artikel kan få. Alltså praktiseras något som kan liknas vid polisens Kod 291, inom journalistiken kallas det för "Lilla Saltsjöbadsavtalet". Man ljuger alltså inte, men utelämnar t.ex gärningsmannens etnicitet för att det "inte är relevant" för att beskriva brottet. Detta är en del av det som i Sverige även kan kallas för FAKE NEWS.
En annan sida av FAKE NEWS är det som MSM-redaktionerna ändå väljer att ta upp. Idag tas det t.ex upp i b.la EKOT att någon lägre tjänsteman inom Front National ( i Frankrike!) skall undersökas för någon eventuell ekonomisk oegentlighet. En synnerligen tveksam nyhet i Sverige idag. Det finns åtskilligt man kunnat belysa om det svenska samhället, men det har väl fått för mycket de senaste dagarna. Så - man tager vad man haver, och försöker kasta lite skit planlöst omkring sig när det inte finns något för dagen angående SD. - FAKE NEWS!

 
Ingen bild

MT

22 februari 2017 23:18

Ett grönt kalmar Ja Tack, lägg lite mer kärlek och omtanke på träden, de behövs för att skapa en trevlig och mysig miljö, jag går oftare den vägen på lunchen än Storgatan alt kaggensgatan.

Tack för en tydlig och lättförståelig statistik!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 februari 2017 23:23

I förra veckans Uppdrag Granskning (SVT play) var det ett inslag om att ortsbefolkningen i Åre inte har råd att köpa centrala bostäder. Allt som byggs är dyra andelslägenheter.

Nu har SVD ett ”Bullerby-reportage” från Åre:

”I oktober 2015 genomgick Åre en drastisk förändring. Från att ha varit en homogen ort med cirka 1 500 invånare gjorde beläggningen på det närbelägna asylboendet Continental Inn att invånarantalet ökade med nästan 50 procent"

Skall alla dessa drygt 700 asylturister för all framtid bo på Hotel Continental? Hur många tror att denna enorma resurs stannar i Åre? Räck upp en hand!

Måste precis hela landet förstöras?

Svenska politiker har osäkrat handgranater och rullat ut dem i framtiden.


Optimisten och altruisten Urban Widholm får avsluta farsen:
”–Jag ska anställa de ensamkommande ungdomar som krisar allra mest. De får komma upp hit och jobba"

 
Ingen bild

Ölandsbonde

22 februari 2017 23:31

Kalmar län och de flesta kommunerna där är utflyttningskommuner. Det gäller för mindre kommuner i hela Sverige. Folk dras till större orter. I Kalmar län är det till Kalmar. Detta är en trend som pågått i massor av år. Det har egentligen inget med invandringen att göra. Det kallas för urbanisering. Utan att veta varför folk flyttar ifrån kan man inte veta på vad det beror. När den svenskfödda delen av befolkningen minskar med hela 20% i Hultsfred är det ytterst märkligt att detta inte får kommunledningen att reagera genom att ordentligt undersöka vad som är orsaken och vart de flyttar. Att antalet bidragstagare ökar kan man inte göra något åt. Det ligger utanför den kommunala beslutsrätten (numera). Bara att tacka, ta emot och betala. Alla måste ta sitt ansvar för regeringarnas fruktansvärt usla politik. Och de kommunala utjämningsbidragen hur länge ska de fungera? Sveriges två näst största kommuner är totalt beroende av utjämningsbidrag. Malmö med 4,5 miljarder och Göteborg med 2,5 miljarder. Hur länge kan Lomma, Lidingö, Danderyd m fl pungslås innan även deras pengar tar slut. Mitt förslag är att vi tillsammans sjunger en sång medan vi tillsammans går åt helvetet till.

https://www.youtube.com/watch?v=wq_lhlIn1e0

 
Ingen bild

Glenn Josefsson

22 februari 2017 23:46

Vore mäktigt om Donald nämner Thoralf i ett tal.

Inget är omöjligt.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

22 februari 2017 23:49

Den kära Owe Thörnkvist är tydligen aktuell igen. Här är en gammal goding.

Sverigebesöket.

https://www.youtube.com/watch?v=drXDFQaok1U

Han var väldigt förutseende, minsann.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 februari 2017 23:52

Till alla som undrar varför vården har kollapsat. Lyssna på Ingrid och Conrad #86 - intervju med Johan, allmänläkare

Skräcklyssning!

https://goo.gl/8p8x29

https://soundcloud.com/ingridochconrad/ingrid-och-conrad-86-med-johan

 
Ingen bild

Glenn Josefsson

23 februari 2017 02:36

Björn Mortensen är en riktig pajasfigur som älskar att synas och höras. En jobbig människa som dyker upp mest överallt. Hur kan han likna Norra Långgatan vid en puckelpist? Heja Hultsfred!

 
Ingen bild

lol

23 februari 2017 05:40

Om jag förstått det rätt skall norra långgatan göras om radikalt. Vad skall det bli? Galleria under tak? Vore intressant att ta del av detta projekt. Vi "ser kanske inte skogen för alla träd" så att säga.

 
Ingen bild

Martin

23 februari 2017 06:29

Enda hindret utanför systembolaget är en tiggare som sitter och är i vägen både fysiskt och estetiskt. Där kan man tala om ett problem och hinder.
Personligen har jag valt att aldrig mer sätta min fot i en butik med tiggare utanför.

 
Ingen bild

Tony

23 februari 2017 07:09

Eftersom nu Regeringen säger sig att man ska komma
ut med faktaresistenta uppgifter om Sverige, så hoppas?
jag att dom använder sig av Thoralfs stapeldiagram

 
Ingen bild

Ludvig

23 februari 2017 07:25

Ett fantastiskt arbete du lägger ner, tack!

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 februari 2017 08:00

En sak som aldrig nämns när det gäller stor inflyttning till olika mindre orter är

VATTEN och AVLOPP som på alla orter är dimensionerade för ett visst innevånarantal, i min by exempelvis 3000 innevånare, och vi är för tillfället 2700. En kraftig utökning av antalet innebär stora kostnader för nya anläggningar för VA, om det nu finns vatten som räcker till.

Varför är det ingen som tar upp detta

 
Ingen bild

sarak

23 februari 2017 08:04

Hej Thoralf! Jag funderar lite angående träden som du skrivit om. Det är ju så bedrövligt med fågelspillning under träden särskilt när löven sitter kvar. Bänken och cykelställen under träden är helt nerkladdade jämt. Kajor och skator fyller grenarna så man undviker gatan. Sen vore det väl bättre med buskar som inte har så stora rötter under gatstenarna. På många ställen i stan där det finns trädrötter, ser man att det blivit "böljegång".

Thoralf Alfsson

23 februari 2017 08:26

Vi har olika uppfattning om problemet men sedan är det en fråga vad som gjorts för att minska olägenheterna av serviceförvaltningen. Har man vidtagit någon åtgärd för att få bort kajorna från träden. Måste bänkarna vara placerade under träden?

 
Ingen bild

Fredde

23 februari 2017 08:31

"Vi har sanitetsproblem som gör att kunder väjer andra gator" säger Björn Mortensen.

Nej, Kalmar har helt andra problem i city.

Precis som i så många andra städer slutar folk att besöka centrum på grund av få och dyra parkeringsplatser, massor av enkelriktade gator, fartgupp och trånga gator med cykelställ.

Man behöver inte vara raketforskare för att inse att det är mycket enklare att istället välja köpcentrum utanför city, där man parkerar gratis på stora öppna och lättillgängliga ytor.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

23 februari 2017 08:37

Om man vill fylla på gäller det att fylla på med rätt sort !

Om man tar fel hantag när man tankar bilen får man problem.
Om man tar salt istället för socker när man gör en sockerkaka får man problem.

Det samma gäller när man fyller på med nya människor !

"Lika barn leka bäst"
Det gäller även för vuxna.
Fyller man på med människor med 1500-tals kultur får man naturligtvis problem.

 
Ingen bild

Hacke

23 februari 2017 08:38

Nu skall det väl bli ordning i alla fall. När självaste finansministern(!) går ut och slår larm och ska undervisa oss i ”fakta”.
Då kan man ju börja med att ta fram fakta kring invandrare och brottslighet som samma regering nyligen satte stopp för. Och hur många faktadiagram som Thoralfs lär vi nu inte få se i hennes allierade mainstreammedia? NOT!
Fantastiskt arbete du gör Thoralf. En Thoralf i varje kommun och landsförrädarna i 7-partiet hade snart varit ett bittert minne och en förödande svart parentes i svensk politik.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

23 februari 2017 10:10

@Christer

Jo jag såg samma sak och trodde inte riktigt mina ögon. Propagandaministeriet slår till ala Pravda.

Det kommer väl att bli som med Viralgranskaren som senare somnade in när det blev uppenbart att den bara försökte få kritik mot invandringen och incidenter gjorda av invandrare att framstå som rasistiska lögner när det för det mesta faktiskt var sant.

Eller som med Ullenhags sida som skulle krossa alla myter om invandringen. Men bestod mest av halmgubbar eller så bevisades myterna ha bäring.

Det brukar vara OT som citerar låttexter och jag tycker väl sisådär om det men här är faktiskt ett citat som passar till det nya ministeriet.
"The ministry of truth that deals with pretense"

 
Ingen bild

Lasse

23 februari 2017 11:22

Skicka över statistiken till tidningsmedia och P4 Kalmar. Enda stapeln de kan läsa i ett diagram verkar vara befolkningsökningen. Har länet bara praoelever som journalister?.

 
Ingen bild

Lena

23 februari 2017 11:49

Jimmie Åkesson skriver debattinlägg i Wall Street Journal.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/sd-svenska-judar-internflyktingar

 
Ingen bild

Viveka

23 februari 2017 13:50

Konstigt folk i Kalmar. I min kommun planterar man istället ut träd längs gatorna för att det ser trevligt ut. Vid regn kan de ge litet skydd. Till julen sätter man upp ljus i dem. Sen skall sägas att träden måste ansas så att de inte blir för stora och rangliga. Det är dags att göra det nu på vårvintern.
Vad säger miljöpartiet i Kalmar om det hela? Vad gäller fågelskiten så kan det väl inte vara något stort problem?

 
Ingen bild

Tony

23 februari 2017 14:27

@ Sven Dacke:

Svetsaren har ju utlovat vatten och avlopp till
hela den fattiga världen, så det blir inte råd
att bygga ut vatten och avlopp här i landet!

 
Ingen bild

SD rekord Sentio 26,9%

23 februari 2017 14:59

Mätningen för februari månad — januarimätningen inom parentes

Moderaterna 16,7 (18,4)
“Liberalerna” 4,6 (5,5)
Centerpartiet 10,7 (8,9)
Kristdemokraterna 3,0 (3,9)

Socialdemokraterna 23,2 (21,8)
Vänsterpartiet 8,2 (9,1)
Miljöpartiet 3,6 (5,4)

Sverigedemokraterna 26,9 (22,3)
http://nyheteridag.se/nytt-sd-rekord-i-sentio-pa-otroliga-269-procent-moderaterna-stortdyker-till-samsta-nagonsin/

 
Ingen bild

Fredde

23 februari 2017 16:00

Intressant att se vad SVT väljer att publicera - de föredrar Novus som förstås visar lägre siffror för SD. Ingen överraskning precis!

Moderaterna 19,1 (-3,3)
Liberalerna 5,3 (-0,1)
Centerpartiet 11,5 (+2,2)
Kristdemokraterna 3,1 (-0,2)

Socialdemokraterna 27,1 (+0,2)
Vänsterpartiet 7,8 (+0,1)
Miljöpartiet 4,5 (+0,1)

Sverigedemokraterna 18,5 (+0,8)
Feministiskt initiativ 2,3 (+0,3)

 
Ingen bild

Tony

23 februari 2017 18:22

Notera att i dom fejkade undersökningarna ligger
Sossarna aldrig under 27%.

 
Ingen bild

En som vet

23 februari 2017 21:28

Detta är värdens lättaste träd att beskära på norra Långgatan.Är dom idioter som ska bestämma om träden ska bort eller inte.Vad kostar all detta tjafs.Lägg ner allt i stället.

 
Ingen bild

Arabesk

24 februari 2017 11:04

"Finns det intresse för utdelning av samma infoblad i någon annan kommun"

Det finns. Stockholms kommun.

 
Ingen bild

C Andersson

24 februari 2017 11:18

@Pretty Boy Floyd@

"Om man vill fylla på gäller det att fylla på med rätt sort! Om man tar fel hantag när man tankar bilen får man problem."

Jag tycker att det borde vara en krage runt påfyllnadsröret i beständigt material i rätt färg. Gebortgrej på Macken kanske?

Kanske med reklamlogga. För något parti kanske. Vändbar?

 
Ingen bild

C Andersson

24 februari 2017 11:31

@Fredde@

Allting är ju relativt. Men jag tycker nog att Kalmar är hyfsat lätt att parkera i. Jag har inte full koll på det kostar att stå vid Baronen. Senast jag var inne i Kalmar var det gratis. Det var någon 'dag' av något slag. Men efter vad jag kan minnas så har vi alltid hittat parkeringsplats.

Giraffen besöker vi aldrig. Däremot Hansa City (tror jag det heter). Det är ju oftast därför man åker till Kalmar. Men det brukar bli en fika inne i stan på Kullzénska Caféet.

 
Ingen bild

Truthfighter

24 februari 2017 11:57

Sossarna och den s k borgerligheten kommer att lyckas med det, som Hitler misslyckades med. ATT UTROTA ETT FOLK!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards