thoralf

Direktlänk till inlägg 21 november 2017

VISST ÄR EU FANTASTISKT

Av Thoralf Alfsson - 21 november 2017 18:56

Igår röstade de 27 EU-länderna om var den så kallade EMA, läkemedelsmyndigheten skulle förläggas när Storbritannien lämnar EU.

Hela 19 länder deltog i kampen om att få läkemedelsmyndigheten. Amsterdam gick vinnande ur röstningen och slutligen även en lottning mot Milano.


Men hur respektive land röstade i de tre olika röstningsomgångarna är hemligt. Röstsedlarna har redan bränts enligt Sveriges EU-minister Ann Linde!

 

EU-minister Ann Linde vill inte ens berätta hur Sverige röstade. Stockholm ramlade bort redan i den första omgången men det gjorde inte Köpenhamn. Köpenhamn ramlade bort i den andra omgången och mycket tyder på att Sverige inte röstade på Köpenhamn i den röstningen, vilket är mycket märkligt enligt min mening.


”Efter beskedet riktade Danmarks utrikesminister Anders Samuelsen kritik mot Sverige och hävdade att Sverige valt att inte rösta på Danmark. Han sa bland annat att svenskarnas beteenden inte är ”normalt” och att valet att inte rösta på grannlandet kan få ”konsekvenser” för samarbetet i Öresundsregionen. 

–  Jag är lite besviken över svenskarna. Svenskarna sviker på många områden i dag i förhållande till det nordiska samarbetet, sa Samuelsen till danska tidningen Politiken på måndagen.”

 

Enligt artikel i DN

 

Jag tror danskarna är välinformerade om vilka länder som stödde Köpenhamn och att man därigenom kan dra slutsatsen att Sverige röstade för Amsterdam eller Milano efter att Stockholm fallit bort.


Jag anser det vara helt absurt att röstningen inte är öppen och offentlig. Men det är ju EU och då gäller att mygel och fusk är tillåtet. Kanske till och med mutor?

 

PS

Enligt ett reportage i Studio Ett för någon vecka sedan skulle första omgångens röstning vara sluten/hemlig men sedan skulle andra omgången var öppen/offentlig. Uppenbarligen finns det inget riktigt regelverk som styr detta utan det beslutats tydligen inför varje ärende/fråga. Nu blev alla röstningarna hemliga om inte något land valde att berätta hur det röstade.


Transparansen är underbar inom EU och EU-parlamentet!


 
 
Ingen bild

Tony

21 november 2017 19:56

Att Svenska ledares beteende inte är normalt, det har
vi visst länge, bra att även grannarna har märkt det.

 
saga

saga

21 november 2017 20:02

Tänk om sverige norge danmark och finland kunde enas om ex dansk invandrarpoletik med indraget medborgarskap och utvisving vid kriminalitet.

http://blogg

 
Ingen bild

Klas

21 november 2017 21:07

Ett annat ämne.
Hur jobbar SD mot rasism och intolerans?

Thoralf Alfsson

21 november 2017 22:14

Ungefär som alla andra partier förutom att vi inte deltar i jippon och mediespektakel.

 
Ingen bild

Observer

21 november 2017 21:52

Det är naturligtvis alarmerande.
Inte minst med tanke på/Och kanske just därför det fungerar för vänsterlobbygrupper att osynligt infiltrera våra samhällsorgan med sina värdegrunder i egna syften och samhället och yttrandefriheten åker på en rejäl grundstötning.
Just i detta nu är detta något man ägnar sig åt för fullt i Sverige. Högskolor mf organisationer, Men det lömska slutmålet att kunna förbjuda SD inför valet 2018. Inte bara dess annonser i Aftonbladet!!!

 
Ingen bild

Observer

21 november 2017 21:57

@Thoralf
Socialisterna tänker under valkampanjen nyttja sociala medier Obama-style i syfte att skrämma väljargrupper att bryta mot värdegrund!
Stormar det tillräckligt kan det även "Legitimera" ett förbud av SD som parti.

 
Ingen bild

calle

21 november 2017 22:32

Sanning i klartext: eu blir ett nytt usa i smyg. Sverige plundras på alla sina tillgångar. dom enda som tjänar på detta är politiker i 7 klövern som garanterat tar emot mutor för genomdriva galenskapen.

 
Ingen bild

Lena1

21 november 2017 23:05

Transparensen i EU och EU-parlamentet är 0 eftersom det är ett projekt bildat av oligarker som vill centralisera all makt. Med sig har de skumma politiker och många andra om inte vet ett dugg utan bara vill hålla till vid köttgrytorna.

Såg Ylva Johansson, Arbetsmarknadsminister, på Aktuellt, hon kan väl inte vara på riktigt denna människa. Hat svårt att följa med i hennes resonemang faktiskt.

 
Ingen bild

Klas

21 november 2017 23:07

Vad menar du med jippon och mediespektakel?
”Ungefär som alla andra partier” förklara.

Thoralf Alfsson

21 november 2017 23:26

Använd din fantasi!

https://sd.se/var-politik/var-politik-a-till-o/

 
Ingen bild

Klas

21 november 2017 23:45

Då min fantasi inte räcker till. Var snäll att förklara

Thoralf Alfsson

21 november 2017 23:54

Då kan jag inte hjälpa dig!

 
Ingen bild

Snövit

21 november 2017 23:50

Jag är inte förvånad. Sverige vill väl inte unna vårt grannland att få något som uppenbarligen inte EU vill befästa i dårhuset Sverige. Glad att vårt skitland gick bet att få denna myndighet. Det kan gott idioterna och Sveriges pampelit ha. Som alla vet är det kört för fosterlandet Sverige.

Grattis Nederländerna!

 
Ingen bild

Alphaville

21 november 2017 23:58

Kan du lägga upp denna länk i din blogg? Så sjukt aktuellt och i tiden. "Galna politiker på ena sidan och terrorism på andra". Klockrent! Hoppas du tittar!

https://www.svtplay.se/video/15951390/hitlatens-historia/hitlatens-historia-forever-young-sasong-9-forever-young?start=auto&tab=2017

 
Ingen bild

Gränsjägare -87

22 november 2017 00:23

Det går käpprätt åt h-vete för detta rike på mer än ett vis!
Detta p.g.a onda och illasinnade människor i beslutande ställning ditröstade av horder av fega och godhetstörstande samt indoktrinerade dumsvenskar.
Deras definition av ett välmående sverige är att Bingolotto och Idol sänds på utsatt tid, längre än så bemödas/klaras/brys ej att tänka för dessa massor.

Det är denna typ av människor som röstat in oss i EU-träsket, vars våld vi nu sitter som i en björnsax i.

https://upplands-vasby.sd.se/sdu-satir-mot-eu/

Man får väl hoppas att denna man får rätt i sina profetior.
Krig i Europa vore kanske bättre för sverige än att förgås av EU!

https://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/riskkapital-veteran-eu-kommer-att-upplosas-inom-15-ar-6737225

 
Ingen bild

Pepparholm

22 november 2017 08:32

Ann Linde var som statssekreterare inblandad i hemligheter hos Transportstyrelsen. Men det gällde ju bara rikets säkerhet så den härvan gick hon ur oskadd. Nu gäller det hur hon agerat och röstat om EMA i Bryssel. Då tar hon det på större allvar och hävdar sekretess.

Jag såg också att Liberalerna kräver klarhet. Det är ju något märkligt då man röstat på sitt Landsmöte att EU ska bli en federation. Då tas alla beslut i Bryssel. Så då är det väl inget att bråka om när det nu gäller EMA.

 
Ingen bild

Niklas R

22 november 2017 09:14

Det blir mer och mer klart att globalisterna i sjuklövern är mer intresserade av att ställa sig in hos stormakterna än att se till landets bästa. Detta är en repetition av "frihetstiden", där politikerna sålde ut landet till högstbjudande, om igen fast med mycket större konsekvenser.
Vem eller vad blir det som räddar oss den här gången? Om någon?

 
Ingen bild

Lena1

22 november 2017 09:19

Angående bl a EU och förskjutningen av maktsfärer i vår tid. Mycket intressant analys av Lars Bern om dagens globala maktspel.
""Demokratin har förvandlats till en polemkinkuliss ägd av oligarkin".

https://anthropocene.live/2017/11/18/bevittnat-vi-varldens-undergang/

 
Ingen bild

J Fransson

22 november 2017 11:29

Problemet med kampanjen är:

1. Den skuldbelägger & läxar upp -I förebyggande syfte även alla de miljontals oskyldiga skötsamma, företrädelsevis då män.
Istället för att rikta sig till de berörda brottslingarna.

2. Den drivs via facebook & Twitterstorm i privat regi.

3. Politiska vänsteraktivistorganisationer åker runt och utför uppläxningsföreläsningar som underorganisationer till politiskt oberoende större organisationer.

 
Ingen bild

Glada nyheter

22 november 2017 11:31

Schibsted rasar efter emissionsbesked

Mediekoncernen Schibsted, som bland annat äger Blocket, Aftonbladet och Svenska Dagbladet, rasar på Oslobörsen efter nyheten om att bolaget tar in 2,5 miljarder norska kronor i en nyemission.
Pengarna ska användas till att stärka kassan och för att kunna göra strategiska förvärv och satsningar, framförallt inom nätannonsering, enligt bolaget.
Aktien hade vid klockan 11 gått ner mer än 8 procent.
Källa TT-Reuters

 
Ingen bild

Observer

22 november 2017 11:47

Galenskaparna som styr samhället på värdegrund.

https://samnytt.se/moral-och-vardegrund-foreslas-ersatta-historiska-fakta-i-undervisningen/

..De borde snarast plockas in och åtalas för samhällsomstörtande verksamhet, Tycker jag.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 november 2017 11:55

Mycket bra svar Thor-alf, precis så skall clowner tagas ned

 
Ingen bild

Lasse

22 november 2017 12:36

Klas, du om någon borde väl ha fantasi, om än lite livlig. Du verkar vara en patetisk person?

 
Ingen bild

TomasPLZ

22 november 2017 13:01

Det är inte första gånger sossar sviker sina grannar: Det räcker gå tillbaka till 40 talet.

 
Ingen bild

Kalle Anka

22 november 2017 13:33

New World Order... behövs inte sägas mer!

 
Ingen bild

O.

22 november 2017 13:38

Ekonomiska undanträngningseffekter får alltid sociala följder. Och det var sociala följer av haltande uppfostran Patriks krönika från i går handlade om. Ekonomi som social följdverkan kan då kommenteras på detta sätt:

Jag kan inte låta bli att tänka på vilka Stefan Löfven sagt sig vilja ha in i vården för äldre, för att öka på ”sysselsättningsgraden”, via ”mer enkla jobb”.
Rakt in i sårbarhetens innersta rum bland alla svaga och utsatta vill statsministern att smältdegeln av mer aparta värdegrunder skall nå i form av hjälpande händer och annorlunda värderingar. Jag själv blir allt mer rädd för att bli gammal i Sverige. Jag trodde länge att professionalism och empatisk förmåga var bland de viktigaste egenskaperna inom vården, där svaghet och utsattheten tillhör vardagen. Men i ivern att skapa sysselsättning och att integrera skall allra de äldre nu få möta de individer som Patrik så väl beskriver- i alla fall om Stefan Löfven får som han vill.

Vad jag förstår finns det sedan länge en mer etniskt baserad äldrevård i Sverige som tar hänsyn till de äldres ursprung. Just för att de äldre skall känna sig hemmastadda och förstådda – få bli insvepta i en ökad trygghet de sista åren av livet. Frågan uppstår då. När kommer dessa behov även att börja beaktas för etniska svenskar, utan att detta stämplas som rasism? Blir det först när svensken även han kan betraktas som en av minoriteterna? ….Och varför en kollektivistisk syn när allt egentligen handlar om enskilda individer och deras trygghet som äldre? Är det inte hänsyn till kontaktmöjligheter på sitt eget modersmål och kulturella hemvist som alla äldre söker och även bör kunna få – om vi nu för en stund glömmer bort det välfärdsindustriella komplexet. Att som riktigt gammal kastas in i multikulturens smältdegel och allmänna cirkus är kanske inte det bästa för en redan försvagad hälsa, när behovet av trygghet är som allra störst.

 
Ingen bild

Viveka

22 november 2017 15:00

Till Klas.
Ang rasism och diskriminering. SD jobbar för att svenska fattigpensionärer inte skall behöva avstå från tandvård som ej kan anstå pga höga avgifter, en förmån som de som befinner sig illegalt i landet åtnjuter. De betalar nämligen endast 50 kronor per besök hos tandläkare. Svenska medborgare skall inte diskrimineras, menar SD. Det är SD:s sätt att motverka diskriminering. Hoppas du förstår litet bättre nu.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

22 november 2017 17:53

”Men hur respektive land röstade i de tre olika röstningsomgångarna
är hemligt. Röstsedlarna har redan bränts enligt Sveriges EU-minister Ann Linde!”

Jo, jo, det öppna toleranta EU där det inte ens redovisas hur länder röstar.

I Sverige bränner man böcker, rensar ut,
alla böcker med ordet neger ska brännas.

10 maj 1933 stod en Herr Goebbels på Opernplatz i centrala Berlin
och kastade böcker på bålet. När man bränner eller inte redovisar öppet, då är något allvarligt sjukt.

 
Ingen bild

Antabus

22 november 2017 18:03

@ Klas
Drutten och krokodilen?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

22 november 2017 18:08

O.
Mkt bra skrivet.

 
Ingen bild

Observer

22 november 2017 18:19

Landsdagarna på Lördag kommer diskutera huruvida Public Service skall läggas ned!!!

ÄNTELIIIGEN! HURRA FÖR RIKTIGA O FOLKLIGA POLITIKER!!!

 
Ingen bild

Observer

22 november 2017 18:23

Nu måste vi bara se till så att motståndarna inte lyckas i sitt odemokratiska uppsåt via Twitter-känslo-stormar-som-få-gå-före-lagar lyckas förbjuda SD lagom till valet.

..Mina utländska vänner undrar: HAR SVERIGE FÖRLORAT FÖRSTÅNDET?

Hoppas förnuftet får vinna.

 
Ingen bild

onkel sven

22 november 2017 19:13

En lottförsäljare för RK var på besök i eftermiddags ,vi kom via mej in på politik ,jag berättade att vi hustrun och jag sett en äldre dam säkert 82+ som plockade tomburkar i en papperspelle ,jag sa det var säkert en fattigpensionär ,hon menade att det nog var en miljonärska !
Vad säger man ?

 
janne

janne

23 november 2017 09:37

Är det så konstigt att EMA inte vill ha något i Sverige där det
inte går att gå ut i motionsspåret eller att riskera att bli rånad
eller få bilen uppbränd eller i värsta fall bli mördad nä jag tror
inte att dom vill vara här.

http://Janne

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards